Η Γερμανία είναι ελληνική…!,Ποιος ανακάλυψε αρχικά τη Βόρεια Θάλασσα; Οι Μινωίτες;


A)Η Γερμανία είναι ελληνική ανακάλυψη

Ο καθηγητής Εθνολογίας και Ιστορίας του Πολιτισμού Hans Peter Duras υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι ελληνική… ανακάλυψη. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας του Γερμανού επιστήμονα, οι Μινωίτες ήταν εκείνοι οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στη Νόρντφρισλαντ πριν από 3.300 χρόνια.

Στο εν λόγω συμπέρασμα κατέληξε η ομάδα του Ντούερ έπειτα από πολυετείς ανασκαφές στην περιοχή. Μια λόγχη από μπρούτζο, μια μινωική σφραγίδα, κεραμικά δοχεία και αγγεία «εξορύχτηκαν» από τη λάσπη για να μετατρέψουν, εν συνεχεία, «το φερόμενο, μέχρι πρότινος, ως αδιανόητο σε ιστορική πραγματικότητα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό «Focus».

Η βασιζόμενη στη μέθοδο της νετρονικής ενεργοποίησης ανάλυση των αρχαιολογικών ευρημάτων στο εργαστήριο πυρηνικής φυσικής του πανεπιστημίου της Βόννης απεφάνθη πως αυτά παρασκευάστηκαν περίπου το έτος 1.300 π.Χ., κάπου στις νότιες ακτές της Κρήτης. Αλλωστε, πανομοιότυπα σκεύη έχουν εντοπιστεί μόνο σε ένα ακόμη μέρος της υφηλίου: στον Κομμό, την τοποθεσία ενός μινωικού οικισμού ανατολικά από τα Μάταλα.

Ο Ντούερ βλέπει στα εν λόγω ευρήματα «αναμφίβολες ενδείξεις πως μια κρητική αποστολή στη Βόρεια Θάλασσα πρέπει να είχε λάβει χώρα πριν από περίπου 3.300 χρόνια». Ο Γερμανός δεν διστάζει, μάλιστα, να «χαράξει» και την υποτιθέμενη πορεία των ταξιδευτών, οι οποίοι φέρονται να ξεκίνησαν από το λιμάνι του Κομμού, να κινήθηκαν δυτικά της Πελοποννήσου έως τη νότια Ιταλία και να πέρασαν, εν συνεχεία, βόρεια της Σαρδηνίας μέχρι τη νότια Γαλλία.

Πλοία πάνω σε άμαξες

Εκεί, κοντά στην περιοχή του σημερινού Μονπελιέ εικάζεται πως πάτησαν πόδι στη στεριά, «αποσυναρμολόγησαν» τα πλοία τους τα οποία και μετέφεραν πάνω σε άμαξες με τη βοήθεια αγελάδων μέχρι το Λα Ροσέλ από όπου συνέχισαν το ταξίδι τους πλωτά μέχρι τη Νόρντφρισλαντ.

«Είναι πολύ πιθανό οι Μινωίτες να έφτασαν στη Β. Θάλασσα, δεν ήταν τόσο δύσκολο», δηλώνει με βεβαιότητα ο Βάλτερ Μπούρκερτ, πρύτανης της Αρχαίας Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

Επίκεντρο των ανασκαφών της ομάδας του Χανς Πέτερ Ντούερ αποτέλεσε η περιοχή βόρεια της μικροσκοπικής νήσου Ζίντφαλ στη θάλασσα Βάντεν. Εκεί βρίσκονται τα απομεινάρια του άλλοτε πλούσιου λιμανιού Ρούνγκχολτ, όπου κάτω από ένα στρώμα τύρφης, εντοπίστηκε η πλειονότητα των μινωικής προέλευσης ευρημάτων.

ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Οι επιστήμονες αναρωτιούνται τι ήταν αυτό το οποίο οδήγησε τους Μινωίτες στη Βόρεια Θάλασσα, 2.500 χλμ. μακριά από την πατρίδα τους; Ο καθηγητής Χάρτμουτ Μάτχαουζ υποστηρίζει πως οι Κρήτες ταξιδευτές είχαν βάλει πλώρη αρχικά για την Κορνουάλη όπου υπήρχαν κοιτάσματα κασσίτερου. Το εν λόγω μέταλλο τούς ήταν απαραίτητο, καθώς το αναμείγνυαν με χαλκό, προκειμένου να κατασκευάσουν όπλα και λοιπά αντικείμενα από μπρούντζο. Οι Μινωίτες λέγεται πως αντιμετώπιζαν ήδη από τον 14ο αιώνα π.Χ. σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης πρώτων υλών, προβλήματα τα οποία εντείνονταν λόγω της εμπόλεμης διαμάχης τους με τους Χετταίους και τους Αιγυπτίους. Ταυτόχρονα, «δίψαγαν» για κεχριμπάρι καθώς και… ξανθά γυναικεία μαλλιά, τα οποία αντάλλαζαν με δικά τους προϊόντα, όπως κρασί, αρώματα, υφάσματα και πολύτιμους λίθους. Τα ευρήματα της ομάδας του Ντούερ έρχονται να ενισχύσουν την παραπάνω θεωρία, καθώς σε αυτά συγκαταλέγονται, σύμφωνα με αναλύσεις του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ, θυμίαμα από τη Σομαλία, κοπάλη από τη Νοτιοανατολική Αφρική, λαζούλιθος από την Ινδία καθώς και σαλιγκάρια από την Ερυθρά Θάλασσα.

Η Μινωική σφραγίδα

Κατά πόσο τα επίμαχα ευρήματα προέρχονται από κάποιο ναυάγιο ή από τον τάφο κάποιου Μινωίτη απεσταλμένου, σήμερα, περισσότερα από 3.000 χρόνια μετά, είναι δύσκολο να το πει κανείς μετά βεβαιότητας. Η μινωική σφραγίδα, ωστόσο, την οποία ανέσυρε στο φως η ομάδα του Ντούερ, είναι η πρώτη που εντοπίζεται εκτός του Αιγαίου Πελάγους. Στη μια της όψη εικονίζεται ένας ταύρος και στην άλλη ένα πλοίο με υπερυψωμένη πρύμνη.

Ο Ντούερ υποστηρίζει πως το εν λόγω αντικείμενο χρησίμευε ως φυλαχτό, φοριόταν στον λαιμό ή στον καρπό του χεριού από κάποιον Μινωίτη θαλασσοπόρο και συμβόλιζε τη Λευκοθέα (αρχικά ονομαζόταν Ινώ), τη θεά των αφρών της θάλασσας, η λατρεία της οποίας ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Κρήτη. Σημειωτέον ότι ο Κομμός, ο φερόμενος ως σταθμός προέλευσης των Μινωιτών εξερευνητών, ήταν ένα από τα πρώτα λιμάνια της μινωικής περιόδου.

PAGAN  http://www.typos.com.cy/

 

B)Ποιος ανακάλυψε αρχικά τη Βόρεια Θάλασσα; Οι Μινωίτες;

Ο Πύθας τον 4ο αιώνα μπροστά στον Χριστό.

Αναζητώντας στην άβατη θάλασσα Ο Βατ κατά τη δεκαετία του 90 μαζί με τους φοιτητές του την κατακλυσμένη μεσαιωνική πόλη Ρούνγκχολτ έκανε μια αναπάντεχη ανακάλυψη.

Μέσα σε ένα στρώμα του πορφιού που χρονολογείται περί το 1300 π.Χ. εντοπίσει μινωικά ευρήματα, θραύσματα αγγείων, ενθύμια, κοπάλη, λάπις λαζούλι και μια σφραγίδα με επιγραφή σε γραμμική γραφή Α. Αν τα ευρήματα ερμηνεύονται σωστά, ότε οι Μινωίτες της Κρήτης ανακάλυψαν την πρώτη θέση στη Βόρεια Θάλασσα.

Δύσκολο πράγμα να αντιστραφεί αυτό το επιστημονικά. Και όμως προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια ο γερμανός εθνολόγος και ιστορικός του πολιτισμού Hans Peter Duras.

Η αναζήτηση στην ρηχή θάλασσα της θάλασσας στη δεκαετία του ’90 μαζί με τους μαθητές της βυθισμένης μεσαιωνικής πόλης Roungkcholt έκαναν μια καταπληκτική ανακάλυψη.
Μέσα σε ένα τύμβο τύρφης που χρονολογείται γύρω στο 1300 π.Χ. εντοπίστηκαν μινωικά ευρήματα, θραύσματα αγγείων, θυμίαμα, κόλα, lapis lazuli και σφραγισμένα με μια επιγραφή στη Γραμμική Α.

Αν τα ευρήματα ερμηνευθούν σωστά, τότε μινωικοί από την Κρήτη ανακάλυψαν πρώτα τη Βόρεια Θάλασσα.

Η πρόκληση και η βεβαιότητα:

Δύο βιβλία που αφιέρωσε ο Duras σε αυτό το θέμα, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008 με τίτλο “Οι δάκρυες θεές”και το δεύτερο τελευταίο έτος του σημαντικού κτιρίου Insel με τίτλο “Το ταξίδι των Αργοναυτών”.

Η καθιερωμένη επιστήμη αντιμετώπισε τις έρευνες του Duras μάλλον διασκεδαστική, τείνοντας να τον δει ως μάλλον εκκεντρικός σαλατλάν.

Τα πράγματα αλλάζουν αργά.
Τα μινωικά ευρήματα ενός ερασιτέχνη αρχαιολόγου θεωρούνται τώρα αναμφισβήτητα. Στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βόννης επιβεβαιώθηκε από τη μέθοδο ενεργοποίησης νετρονίων η χρονολόγησή τους και η προέλευσή τους.

Παρόμοια τεμάχια εντοπίζονται μόνο στον Αρχαίο Κομμό, το λιμάνι της Φαιστού, στη νότια Κρήτη.
Η επιστήμη κινείται:
Οι μελετητές των σχετικών επιστημονικών κλάδων αρχίζουν τώρα να βλέπουν με άλλο μάτι τις υποτιθέμενες αυταπάτες του πεισματικού Hans Peter Duras και το Süddeutsche Zeitung του Μονάχου έδωσαν βήμα αυτή την εβδομάδα.
Ο διάσημος Έλληνας Ζυρίχης Walter Bourkert ζητά νέες ανασκαφές στη θάλασσα του Wat να υποστηρίξουν τα αρχικά ευρήματα της Duras,ο αρχαιολόγος του Erlangen Hartmut Mateusz θεωρεί πιθανό μινωική αποστολή στην Κορνουάλη και πέρα ​​από την αναζήτηση κασσίτερου καθώς οι εισαγωγές από την Ασία είχαν διακοπεί από τους Χετταίους και τους Αιγυπτίους,ο αρχαιολόγος του Heidelberg, Paul Yulia, θεωρεί αυθεντική σφραγίδα και υποθέτει ότι η επιγραφή αναφέρεται στην Ino, θεά της θάλασσας.
Έτσι, η τυχαία ανακάλυψη μιας ομάδας μαθητών και του δασκάλου τους στα λασπώδη νερά του Wat αρχίζει να κρυσταλλώνεται και ανατρέπει την επιστημονική υπόθεση και την αυθόρμητη βεβαιότητα της απλής λογικής,που δύσκολα θα αποδεχόταν την παρουσία των Μινωιτών από τα 3300 χρόνια πριν στη Βόρεια Θάλασσα .

GOOGLE TRANSLATED FROM   https://www.goldenbattles.com/news/en/rl/science/history/2015/11/29/who-first-discovered-the-north-sea-did-the-minoans.html

Advertisements

About sooteris kyritsis

Job title: (f)PHELLOW OF SOPHIA Profession: RESEARCHER Company: ANTHROOPISMOS Favorite quote: "ITS TIME FOR KOSMOPOLITANS(=HELLINES) TO FLY IN SPACE." Interested in: Activity Partners, Friends Fashion: Classic Humor: Friendly Places lived: EN THE HIGHLANDS OF KOSMOS THROUGH THE DARKNESS OF AMENTHE
This entry was posted in ARCHAEOLOGIE and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.