Άθλιοι- Μακρόνησο


a)Άθλιοι κατηγορούν αθλίους

Είναι κυριολεκτικά απίστευτα και συνάμα εξοργιστικά τα όσα ακούγονται τελευταία σε σχέση με το ξεπούλημα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Τράπεζα Πειραιώς της Ελλάδας. Η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε επίσημα στα τριμηνιαία αποτελέσματα της στο ΧΑΑ, κέρδος 3,4 δισεκατομμύρια από την αγορά των τριών κυπριακών υποκαταστημάτων (Τράπεζας Κύπρου, Λαϊκής και Ελληνικής). Το κέρδος 3,4 δις της Πειραιώς σημαίνει 3,4 δις ζημιά με την οποία επιβαρύνθηκαν οι μέτοχοι και καταθέτες των τριών κυπριακών τραπεζών και κατ’ επέκταση η κυπριακή οικονομία. Η πιο πάνω αποξένωση των τριών υποκαταστημάτων σε συνδυασμό με την μεταφορά του παράνομου ELA 9,2 δις (παροχή έκτακτης ρευστότητας) από την πτωχεύσασα Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου και της ζημιάς 4,8 δις από  το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, μετέτρεψαν Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή από φερέγγυες σε αφερέγγυες και λόγω της συστημικότητας των δύο μεγάλων τραπεζών οδήγησαν την Κύπρο στην πτώχευση.

Για την απώλεια των 4,8 δις από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων περί το τέλος του 2011 ο τότε Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας κατηγορείτο ότι δεν διαβουλεύτηκε με κανένα πριν αποδεχθεί, χωρίς όρους, το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Ο τότε Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης ανέφερε τότε ότι ο ίδιος ο Χριστόφιας  ήταν μουλαρομένος και θυμωμένος μαζί του και δεν ήθελε να τον συναντήσει πριν από το επίμαχο Ευρογκρούπ στο οποίο πάρθηκε η απόφαση. Ο Χριστόφιας με την σειρά του επικαλείται ότι, ούτε ο Ορφανίδης αλλά ούτε και η αντιπολίτευση είχαν αντιληφθεί τις αρνητικές επιπτώσεις του κουρέματος για την κυπριακή οικονομία

Για την πρόσφατη γκάφα της απώλειας των 3,4 δις υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς η Κυβέρνηση Νίκου Χρύσανθου* Αναστασιάδη (ΝΧΑ) κατηγορεί τον νυν Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη ότι συνομολόγησε την όλη συμφωνία με την Πειραιώς χωρίς προηγούμενη διαβούλευση μαζί της, ο δε Πανίκος Δημητριάδης κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι η απόφαση ήταν καθαρά πολιτική και την πήρε ο ίδιος ο ΝΧΑ. Ο ίδιος ο ΝΧΑ μάλιστα σε επίσημη δήλωση του που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ,  αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με την Πειραιώς, δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να τον ευχαριστήσει για την προσωπική του παρέμβαση για το κλείσιμο συμφωνίας, έλεος πια…

Για τα πιο πάνω τραγικά εγκλήματα οι εμπλεκόμενοι αναγνωρίζουν το τεράστιο έγκλημα σε βάρος της χώρας τους αλλά οι μεν προσπαθούν να επιρρίψουν στους δε την ευθύνη για τα όσα κωμικοτραγικά επεσυνέβησαν και εξακολουθούν και παραμένουν στις θέσεις τους παρά την προδιαγραφόμενη και σίγουρη καταστροφή στην οποία οδηγούμαστε.

Και σαν να μην έφταναν τα πιο πάνω το ΔΗΚΟ (άλλως, η πόρνη της πολιτικής ζωής της Κύπρου) δια του Προέδρου του Μάριου Κάρογιαν, που ανέδειξε στην προεδρία αυτού του δύσμοιρου κράτος, δύο άκρως προβληματικές προσωπικότητες τον Α(Χριστόφια) και τον Ναινίκο, έκανε δηλώσεις ότι οσφραίνεται ότι για την εξαγορά από την Tράπεζα Κύπρου το 2008, της χρεοκοπημένης ρώσικης τράπεζας Uniastrum, κάποιοι έχουν φάει μίζες 50 εκατομμυρίων. Από το ηλίθιο και ύποπτο αυτό deal η Τράπεζα Κύπρου μετρά μέχρι σήμερα ζημιές πέραν των 500 εκατομμυρίων. 

Ο αποχαυνωμένος και ανώριμος πολιτικά κυπριακός λαός θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μείνει για πολύ ακόμη απαθής και αδιάφορος. Δεν είναι μόνο το πιο πάνω γεγονός ότι οι απατεώνες και διεφθαρμένοι πολιτικοί και τραπεζίτες πήραν από την τσέπη του 17,4 δις, το επαναλαμβάνω και ολογράφως για να το εμπεδώσετε ‘’δεκαεπτά χιλιάδες τετρακόσια εκατομμύρια. Πέραν των πιο πάνω, είναι γενικά και το γεγονός ότι η βαθιά πολιτικοοικονομική διαφθορά και αρρωστημένη κομματοκρατία έχει παραλλάξει και απαξιώσει κάθε έννοια πατριωτισμού. Όσα θεωρούσαμε μέχρι τώρα πολιτικά και εθνικά αυτονόητα τώρα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της αμφισβήτησης και ο πολίτης πλέον πάνω στη απόγνωση του θα είναι απρόβλεπτος και βίαιος.

Η εκμετάλλευση του μέσου εργαζόμενου πολίτη και η καταλήστευση του μικροκαταθέτη θα οδηγήσει σύντομα στην διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, η οποία θα οδηγήσει με την σειρά της, στην διάσπαση της όποιας κοινωνικής συνοχής απέμεινε μετά την καταλήστευση του χρηματιστηρίου το 1999-2000, πολύ δε φοβάμαι ότι αυτό θα οδηγήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα σε μια άναρχη ταξική σύγκρουση.

Τα δύσκολα που βιώνουμε σήμερα θα φαντάζουν σύντομα μικρά και αθώα κυματάκια μπροστά στο κοινωνικοοικονομικό τσουνάμι που πρόκειται  σύντομα να ακολουθήσει. Η ανεργία η φτώχεια και η ανέχεια έχει ήδη αρχίσει να εισβάλλει σε πολλά κυπριακά σπίτια. Η πρώτη κατοικία με βάση τις πρόνοιες του Μνημονίου, λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα αρχίσει σύντομα να κινδυνεύει με κατάσχεση. Ελπίζω οι πρώτες τουφεκιές από τους δυστυχείς ιδιοκτήτες να μην πέσουν στους αθώους δικαστικούς κλητήρες που θα μας κτυπήσουν σύντομα την πόρτα για να μας επιδώσουν δικαστική απόφαση για κατάσχεση του σπιτιού μας. Αν είναι να πέσουν κάποιες τουφεκιές, ας πέσουν, και χαλάλι τους, σε αυτούς τους άθλιους που μας οδήγησαν σε αυτή την εξαθλίωση.

Κατά την ρήση του Θουκυδίδη ‘’ Σαν η κοινωνία ευημερεί είναι και οι άνθρωποι ήρεμοι και νομοταγείς, σαν όμως έρθουν τα δύσκολα, λιμός, λοιμός, στάσις, τότε γίνονται βίαιοι και αυτοδικούν διεκδικώντας ο,τι η πολιτεία στάθηκε ανίκανη να τους διασφαλίσει’’  

Ο θεός να βάλει το χέρι του.

* Το Χρυσάνθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο ‘’αδιάφθορος’’ Νίκος Αναστασιάδης στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές κατά την διάρκεια της χρηματιστηριακής απάτης του 1999-2000 για να θησαυρίζει σε βάρος των εξαπατημένων επενδυτών και να μην γίνεται αντιληπτός.

Όμηρος Αλεξάνδρου

http://omirosalexandrou.blogspot.com

 

b)Στέλιος Κούλογλου: Το δικό μας επόμενο ραντεβού θα είναι στη Μακρόνησο

Αν το μείγμα τυχοδιωκτισμού και εκδικητικότητας της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά δώσουν ραντεβού με την Χρυσή Αυγή, το δικό μας επόμενο ραντεβού θα είναι στη Μακρόνησο, γράφει σε ένα ιδιαίτερα σκληρό άρθρο ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Στέλιος Κούλογλου.
Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου στην TVXS:
Από την προδοσία της Κύπρου μέχρι τη διεθνή απομόνωση της χώρας για το μακεδονικό, οι δήθεν πατριώτες, της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά αυτή τη φορά, τα κατάφεραν και πάλι, με το κλείσιμο της ΕΡΤ: δυσφήμισαν τη χώρα στο εξωτερικό, προκαλώντας σοβαρότατη βλάβη στα εθνικά συμφέροντα. Εκεί που η Ελλάδα πήγαινε να φύγει από τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, να πάψει να αποτελεί την χλεύη της κάθε Bild και τον αποδιοπομπαίο τράγο της κάθε Μέρκελ, νάτη ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς ειδησεογραφίας, με τα μελανότερα χρώματα.
Ευτυχώς που υπάρχει η αντίδραση και οι συναυλίες που οργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και οι οποίες αναμεταδίδονται από όλα τα διεθνή δίκτυα, γιατί οι υπόλοιπες διεθνείς ειδήσεις αναρωτιόνται ξανά πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα. Αρκεί να μια ματιά στο μαύρο σημερινό πρωτοσέλιδο της Liberation, για να καταλάβει κανείς την διεθνή απομόνωση της χώρας και της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την επίσης σημερινή τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Ακατανόητο μία δημοκρατική χώρα να κλείνει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και από πάνω να κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτό».
Αν η κυβέρνηση μιας χώρας με τόσα ανοιχτά μέτωπα όπως η Ελλάδα αποδοκιμαζόταν τόσο ανοιχτά, λίγο φιλότιμο να είχε θα έπρεπε να αλλάξει πολιτική ή να παραιτηθεί. Αλλά η ακροδεξιά του Μαξίμου δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα εξουσίας, από αυτές που λογαριάζουν το Σύνταγμα ή την διεθνή εικόνα της χώρας. Η χθεσινή ομιλία Σαμαρά έδειξε τον εκδικητικό χαρακτήρα του ίδιου και της ομάδας του, αφού, όπως εμμέσως πλην σαφώς εξήγησε, η ΕΡΤ επιλέχθηκε από όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις να κλείσει και 2500 άτομα να πεταχτούν στο δρόμο, γιατί απεργούσαν όταν ο ίδιος συναντιόταν με ξένους ηγέτες!
Αυτοί που έσπρωξαν τον Μπους να ξεκινήσει τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003, ήταν μια ομάδα συμβούλων -γερακιών που ακόμη και οι αναλυτές της CIA χρησιμοποιούσαν μια κωδική ονομασία για να τους χαρακτηρίσουν: «the crazies». Τους ενδιέφερε μόνο αν, με την κατάλληλη προπαγάνδα, μπορούσε να γίνει αποδεκτός από την κοινή γνώμη ο πόλεμος και αν από αυτόν θα κέρδιζαν χρήματα και τις εκλογές του 2004. Μια τυχοδιωκτική ομάδα με παρόμοια μυαλά και προπαγανδιστικό μηχανισμό κατευθύνει τον πρωθυπουργό, αδιαφορώντας παγερά για την παραβίαση του Συντάγματος και των δημοκρατικών κανόνων ή την διεθνή εικόνα της χώρας. Όπως ακριβώς ο Σαμαράς απομόνωσε την χώρα από το 1992 και μέχρι σήμερα ακόμη για το μακεδονικό, αδιαφορώντας για την διεθνή κατακραυγή και τις απανωτές διπλωματικές ήττες, προκειμένου να φτιάξει την Πολιτική Άνοιξη, το κόμμα που κατέρρευσε ακριβώς επειδή στηριζόταν στον ίδιο μικροκομματικό τυχοδιωκτισμό που διαπνέει σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου.
Αυτό που επιδιώκουν με τα σκοτσέζικα ντους πλήρους απαξίωσης τη μια στιγμή και προθέσεων διαλόγου την άλλη, είναι να εξευτελίσουν πλήρως τους δύο κυβερνητικούς τους συμμάχους(!) και να εξωθήσουν τα πράγματα σε καταστροφικές για την χώρα εκλογές, ακραίας πόλωσης και διχασμού. Επειδή πιστεύουν ότι τώρα μπορεί να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα, και όχι το φθινόπωρο όταν το δίλημμα των εκλογών θα ήταν το νέο επαχθές πακέτο λιτότητας που αναπόφευκτα φέρνουν η ύφεση και η οικονομική πολιτική που ακολουθούν. Όπως ακριβώς και οι τρελοί του Μπους, είναι παντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν την χώρα και η πολιτεία τους ένα χρόνο και στην ΕΡΤ, όπου αποθεώθηκε το ρουσφέτι και η ξανθή χαζογκόμενα, το αποδεικνύουν: μόνο προκαλώντας πόλεμο για την ΕΡΤ μπορεί να κερδίσουν πολιτικά!
Όμως η χθεσινή ομιλία Σαμαρά αποκάλυψε και κάτι ακόμη: ότι η μάχη γύρω από την ΕΡΤ έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες, συμβολικές διαστάσεις. Αν το κλείσιμο της περάσει, το μοντέλο του αιφνίδιου θανάτου θα εφαρμοστεί, από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ μέχρι τα νοσοκομεία, σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις που η ομάδα θα μπορεί να δυσφημίσει και η τρόικα θα απαιτήσει να κλείσουν.
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι το ίδιο μοντέλο της καταπάτησης του Συντάγματος και των κανόνων της δημοκρατίας, όπου ένα κόμμα του 29% αποφασίζει και διατάζει την στιγμή που δεν διαθέτει την πλειοψηφία στην Βουλή και οι κυβερνητικοί σύμμαχοι διαφωνούν, πρόκειται να εφαρμοστεί στην πολιτική ζωή της χώρας. Αυτές οι γραμμές γράφονται σε μια καντίνα στο στρατόπεδο του Νταχάου, όπου έχω βρεθεί γυρνώντας ένα ντοκιμαντέρ για την Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ήταν οι παραβιάσεις των δημοκρατικών κανόνων με τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μέχρι ο μειοψηφικός Χίτλερ να καταλάβει την εξουσία.
Η ακροδεξιά ομάδα Σαμαρά δεν τρέφει αυταπάτες ότι από τις εκλογές που προκαλεί, αν δώσει το πράσινο φως η Μέρκελ, θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Υπολογίζει όμως να συμμαχήσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αν όχι κατ’ ευθείαν με την Χρυσή Αυγή λόγω των διεθνών αντιδράσεων, αλλά με κομμάτια που θα αποσπάσει από αυτήν. Η σιωπηλή προσέγγιση έχει ξεκινήσει μήνες, από το όχι του γενικού γραμματέα της ΝΔ στην άρση της ασυλίας Κασιδιάρη μέχρι την συμπαράταξη ΝΔ-Νεοναζί σε ψηφοφορίες στην Βουλή για διάφορα νομοσχέδια. Ο συνήθως λαλίστατος Μιχαλολιάκος πήρε το μήνυμα, επικροτώντας ουσιαστικά το ολοκαύτωμα της ΕΡΤ και των ανθρώπων της.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την μυστική συνάντηση των 3 αρχηγών την Κυριακή, στην οποία αποκαλύπτεται επισήμως ότι η απόλυση των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων «είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου» και η αντισυνταγματική νομοθετική πράξη για την ΕΡΤ που ακολούθησε, αποδεικνύει αυτό που έχει τονιστεί από καιρό: όπως έγινε και σε άλλες χώρες-θύματα, το ακραίο νεοφιλελεύθερο πείραμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα μπορεί να υλοποιηθεί μόνο αν καταπατηθεί βάναυσα και η δημοκρατία.
Τα κόμματα αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ που πιστεύουν στην δημοκρατία πρέπει να αντιδράσουν και είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας την αρνητική πείρα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, να προτείνει μια στρατηγική δημοκρατικής εξόδου από τα μνημόνια κάνοντας τα κατάλληλα πολιτικά ανοίγματα και χτίζοντας συμμαχίες. Διαφορετικά, αν το μείγμα τυχοδιωκτισμού και εκδικητικότητας της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά δώσουν ραντεβού με την Χρυσή Αυγή, το δικό μας επόμενο ραντεβού θα είναι στη Μακρόνησο.

pagan tvxs /2013

EUCHARISTOOMEN DIONYSIE ITALIKE

Advertisements

About sooteris kyritsis

Job title: (f)PHELLOW OF SOPHIA Profession: RESEARCHER Company: ANTHROOPISMOS Favorite quote: "ITS TIME FOR KOSMOPOLITANS(=HELLINES) TO FLY IN SPACE." Interested in: Activity Partners, Friends Fashion: Classic Humor: Friendly Places lived: EN THE HIGHLANDS OF KOSMOS THROUGH THE DARKNESS OF AMENTHE
This entry was posted in News and politics and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s