Ενημερωτικο- ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ 6 – EFSF


(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ 10/10/15)

A)Ενημερωτικο

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ-ΚΑΡΤΕΛ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

UNICEF, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου, εκκλησιαστικές οργανώσεις κ.λπ.

Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε στα Μ.Μ.Ε. για τις γνωστές σε όλους μας «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις». Πρόκειται για «φιλανθρωπικές» εταιρείες, που σκοπό έχουν τη βοήθεια των επί γης συνανθρώπων μας. Τα έργα τους περιλαμβάνουν εράνους, δωρεές, χορηγίες, συνδρομές κ.ά… Σ΄ αυτά συμμετέχουν διάφοροι κυρίως επώνυμοι της show-biz, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, πολιτικοί, πλούσιοι κ.ά.. Οι «φιλανθρωπικοί» αυτοί οργανισμοί είναι πολλοί ανά τον κόσμο. Αναφέρονται ως Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί και Μη Κερδοσκοπικοί (σύμφωνα με τα όσα πάντοτε δηλώνουν οι ίδιοι). Κάποιοι απ΄ αυτούς τους οργανισμούς, ξένοι και εγχώριοι, είναι οι Γιατροί του Κόσμου (MDM), η UNICEF, οι LIONS, η Παγκόσμια Αποστολή Βοήθειας (ΜΑΜ), οι περιβόητοι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), η Oxfam, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η εκκλησιαστική οργάνωση «Αλληλεγγύη» κ.ά.

Το «φιλανθρωπικό» έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας είναι ήδη γνωστό εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια περίπου. Αμύθητη περιουσία, ατελείωτα σκάνδαλα, αγυρτείες, τραπεζικές καταθέσεις, δημόσιες καταπατήσεις, χρηματισμοί, παγκάρια, ιερές μίζες, αποπερατώσεις ναών, ιεροί πλειστηριασμοί και άλλα παρόμοια. Όλα βέβαια γίνονται στο όνομα της αγάπης και της φιλανθρωπίας.

«Αλληλεγγύη»: Ένα κλασικό παράδειγμα της ορθόδοξης «φιλανθρωπίας» στη χώρα μας, μιά Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας, που χρηματοδοτείται απ΄ τα δημόσια ταμεία, κάτι, που μόνο απ΄ τις Ρωμαίικες κυβερνήσεις μας μπορεί ν΄ απαντηθεί… Η αλλοτινή κορωνίδα της δήθεν εκκλησιαστικής «φιλανθρωπίας», αφού καταχράστηκε εκατομμύρια ευρώ, αναζητεί νέο όνομα, για να αποσυνδεθεί από το παρελθόν των σκανδάλων των «σάπιων πουλερικών» και των «οικονομικών αλχημειών».

Υπεράνω πάσης υποψίας

Ξετυλίγοντας όμως το υπόλοιπο κουβάρι της «φιλανθρωπίας» θα δούμε την διαπλοκή, τα στοιχεία και τα γεγονότα απ΄ την πραγματική δράση μερικών εκ των οργανώσεων αυτών, που κυριολεκτικά αλωνίζουν τον κόσμο και αγωνίζονται κυρίως για τα συμφέροντα κάποιων πανίσχυρων οίκων, πολυεθνικών εταιρειών, ακόμα και ολόκληρων κρατών. Και για μπαίνουμε στο κυρίως θέμα, το πρώτο πράγμα, που επεδίωξαν απ΄ τη στιγμή της δημιουργίας τους οι οργανώσεις αυτές, ήταν η αποδοχή τους από τον κόσμο ως «φιλανθρωπικές οργανώσεις»…

«Εφ’ όσον γνωρίζουμε τους μηχανισμούς και τα κίνητρα του κόσμου, γιατί να μήν μπορούμε να τον ελέγχουμε και να τον κατευθύνουμε, όπως και όπου εμείς θέλουμε και μάλιστα χωρίς να το αντιληφθεί; Οι πρόσφατες εφαρμογές της προπαγάνδας έδειξαν, ότι αυτό μπορεί να συμβεί αρκετά ως ένα σημείο και εντός κάποιων ορίων» (Edward Bernays, Propaganda).

  Ο Edward Bernays, Εβραίος στην καταγωγή, ήταν ανιψιός του ιδρυτή της Ψυχανάλυσης, Ζίγκμουντ Φρόιντ. Υπήρξε πατέρας της προπαγάνδας και της σύγχρονης ψευδοεπιστήμης «των δημοσίων σχέσεων». Δούλεψε για τις Αμερικανικές υπηρεσίες της CIA λίγο πριν απ΄ τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Bernays έγινε ο διασημότερος πρωτοπόρος της σύγχρονης προπαγάνδας, την οποία εξάσκησε τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, εφαρμόζοντας τις θεωρίες χειραγώγησης των μαζών (ψυχολογία της μάζας), για λογαριασμό μεγάλων Πολυεθνικών Εταιρειών και πολιτικών κομμάτων. Το βιβλίο του Propaganda και γενικότερα οι μέθοδοί του, απετέλεσαν τα σύγχρονα εργαλεία προπαγάνδας, που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα τα εξουσιαστικά κέντρα του πλανήτη μας.

Και η «φιλανθρωπική» προπαγάνδα ξεκινά: Οι άνθρωποι αρχικά πείθονται για την ανάγκη της φιλανθρωπίας σε όλους τους τομείς. Στον φαρμακευτικό τομέα ο φόβος των επικείμενων ασθενειών, που απειλεί τα παιδιά του κόσμου και ειδικά τα «κοκκαλιασμένα» παιδιά της Αφρικανικής Ηπείρου «πουλάει» και είναι ο καλύτερος φαρμακέμπορος: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF ανακοίνωσαν σήμερα ένα σχέδιο παγκόσμιας δράσης για την καταπολέμηση της πνευμονίας. Η πνευμονία είναι η πρώτη αιτία θανάτου των παιδιών κάτω των πέντε ετών. Αν δεν γίνει τίποτε, η πνευμονία θα συνεχίσει να σκοτώνει κάθε χρόνο 1,8 εκατομμύριο παιδιά κάτω των πέντε ετών, δηλαδή το 20% των εννέα εκατομμυρίων παιδιών κάτω των πέντε ετών που πεθαίνουν κάθε χρόνο στον κόσμο, προειδοποιούν ο Π.Ο.Υ. και η UNICEF. Στόχος είναι μέχρι το 2015 να σωθούν 5,3 εκατομμύρια παιδικές ζωές.» (Από τον τύπο,  17/12/09). Φυσικά κανείς δεν θα κάτσει να ελέγξει τα προτεινόμενα νούμερα ασθενών και νεκρών, που δίνει η UNICEF στον τύπο, για το άν είναι αληθινά ή ψεύτικα, για το άν οι προφητείες της θα πραγματοποιηθούν ή όχι.

Ακολουθεί πακέτο η λύση μονόδρομος, ως σανίδα σωτηρίας: «Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, δύο σημαντικά μέτρα πρέπει να υιοθετηθούν από τις χώρες, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. και τη UNICEF. Ο εμβολιασμός κατά της πνευμονίας και ο αποκλειστικός θηλασμός στη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών της ζωής των παιδιών». Για να πειστεί κι ο κάθε δύσπιστος για την καλή πρόθεση της UNICEF και τους εμβολιασμούς που προτείνει, μπαίνει σφήνα και ο θηλασμός (χωρίς όμως να λέει ότι ο θηλασμός πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο μητρικός και όχι μειωμένος, όπως τον παρουσιάζει, αφού πρέπει να γίνεται για τουλάχιστον ενάμιση έτος! Αλλιώς, πώς θα πουληθούν και τα χημικά βρεφικά γάλατα;).

Φυσικά οι μάζες θα πειστούν για του λόγου τα αληθή, μέσα από τα δήθεν πραγματικά στοιχεία που μας δίνουν ο Π.Ο.Υ. και η UNICEF, δηλαδή οι θύτες! «Πάνω από το 98% των θανάτων, που συνδέονται με την πνευμονία καταγράφονται στις 68 χώρες που καταγράφουν τη μεγαλύτερη μητρική και παιδική θνησιμότητα, δηλαδή στις πιο φτωχές, σύμφωνα με τους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Π.Ο.Υ. και τη UNICEF, που υπολογίζουν το κόστος των μέτρων σε 39 δισεκατομμύρια δολάρια (26,31 δισεκατομμύρια ευρώ). Το μισό του ποσού αυτού θα διατεθεί στην Κίνα (13 δισ. δολάρια) και την Ινδία (7 δισ. δολάρια), που είναι οι χώρες οι οποίες πλήττονται περισσότερο από την πνευμονία». (Από τον τύπο 17/12/09). «Φιλανθρωπία» ανακατεμένη με άφθονη προφητική τρομολαγνεία…

UNICEF συνέχεια… Μέσα από την ιστοσελίδα της για την εκστρατεία κατά του τετάνου: «Παγκόσμια εκστρατεία για την εξάλειψη του νεογνικού τετάνου, που σκοτώνει ένα νεογέννητο μωρό κάθε 3 λεπτά στις φτωχές χώρες (ούτε πόλεμος να γινόταν!), άρχισε η UNICEF, επιστρατεύοντας για τον σκοπό αυτό την διάσημη Μεξικανή ηθοποιό Σάλμα Χάγιεκ». Εδώ μπαίνει στην «μάχη της φιλανθρωπίας» η όμορφη και διάσημη ηθοποιός. Για να ακολουθήσει η προστασία από την φανταστική αρρώστεια-απειλή…

«Υπολογίζεται ότι 170 εκατομμύρια γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο δεν είναι προστατευμένες εναντίον του τετάνου. Οι γυναίκες αυτές κατοικούν σε 27 χώρες, κυρίως στην Αφρική και στην Ασία.  Στόχος της UNICEF είναι έως το 2012 να είναι όλες εμβολιασμένες, είτε πριν είτε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Το κόστος για να κάνει κάθε γυναίκα τις τρεις δόσεις του εμβολίου που χρειάζεται είναι περίπου 2,5 ευρώ και ο εμβολιασμός μπορεί να σώσει τη ζωή των 140.000 νεογέννητων μωρών και των 30.000 νέων μητέρων που πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας του τετάνου.  Στόχος είναι να συγκεντρωθούν έως τα τέλη του 2011, 200 εκατομμύρια εμβόλια και να εμβολιαστούν όλες οι μητέρες». Εδώ χρειάζεται καλή πίστη, όπως και με την θρησκεία… «πίστευε και μη ερεύνα»…

«Η UNICEF πρωτοστατεί παγκόσμια στην παροχή εμβολίων και τους εμβολιασμούς, προμηθεύοντας εμβόλια και σχετικό εξοπλισμό και εφόδια για το 55% των παιδιών σε σχεδόν 100 χώρες. Το 2007 η UNICEF προμήθευσε εμβόλια αξίας 635 εκατομμυρίων δολαρίων».

«Μπορείτε να καταστήσετε αποδεκτή από τις μάζες οποιαδήποτε θεωρία ή ιδέα, αν οι γιατροί μιας κοινωνίας την υποστηρίζουν σθεναρά και είναι υπέρ της» (Edward Bernays, Propaganda).

Όσο και αν φανεί περίεργο, στις αφρικανικές κοινότητες δεν υπήρχαν ποτέ ζητιάνοι. Ζητιάνοι υπήρχαν πάντοτε και υπάρχουν μέχρι σήμερα στις δικές μας απάνθρωπες «πολιτισμένες» Δυτικές κοινωνίες. Η τηλεοπτική προπαγάνδα έχει καταστήσει τα παιδιά της Αφρικής ζητιάνους της ανθρωπιστικής βοήθειας και μαζικά προϊόντα φιλανθρωπίας. Ουσιαστικά σε κάθε ευρώ ή άλλο είδος βοηθείας που συγκεντρώνεται για τα παιδιά της Αφρικής, ένα σημαντικό μέρος του καταπολεμά την ανεργία στις δικές μας καταναλωτικές κοινωνίες, δίνοντας εργασία, μισθούς και πλούτη, σε πολλούς δικούς μας επιστήμονες, εργάτες και μεσάζοντες.


Ορθόδοξη φιλανθρωπική βοήθεια με φάρμακα και εμβόλια… Οι ιεραπόστολοι αποτελούν τους πιο αξιόπιστους  εμπόρους των Φαρμακοβιομηχανιών.

Η διεθνής βοήθεια της Δύσης με τη μορφή της φιλανθρωπίας έχει αποτύχει παταγωδώς στην Αφρική. Ενώ τρία τρισεκατομμύρια δολάρια δόθηκαν τα τελευταία πενήντα χρόνια, οι περιβόητες «φιλανθρωπικές» οργανώσεις δεν κατάφεραν να εφοδιάσουν ούτε με κουνουπιέρες των τεσσάρων δολαρίων τα παιδιά της κεντρικής Αφρικής, όπως λέει ο William Esterli (καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης). Σε άρθρο του γράφει, ότι «τόση πολλή καλοπροαίρετη συμπόνια και φιλανθρωπία, δεν έφεραν αποτελέσματα για τους απόρους της Αφρικής».

Όλοι θυμόμαστε τον ροκ σταρ Bob Geldof και τη μεγάλη συναυλία του 2005. Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν για την Αφρική χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. O Ιρλανδός ρόκερ γνωρίζοντας το ψεύδος της φιλανθρωπίας, ανοίγοντας τη μεγάλη συναυλία του είπε: «Κάτι πρέπει να γίνει, ο,τιδήποτε κι αν είναι αυτό, είτε έχει αποτέλεσμα είτε όχι». Αυτή η «αφελής» δήλωση δεν προβλημάτισε σχεδόν κανέναν. Όπως σχολιάζει ο William Esterli, τελικά «τα αναποτελεσματικά μεγαλεπήβολα σχέδια φιλανθρωπίας ανακουφίζουν τους πλούσιους, από την ανάγκη να βοηθήσουν τους φτωχούς».

Την ίδια χρονιά στο πλαίσιο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στο Νταβός η Sharon Stone συγκέντρωσε μέσω της τηλεόρασης ένα εκατομμύριο δολάρια σε ένα λεπτό (!) για να αγοραστούν κουνουπιέρες στην Τανζανία. Τα χρήματα λοξοδρόμησαν και το επόμενο καλοκαίρι δεν υπήρχαν στα νοσοκομεία κουνουπιέρες ούτε για δείγμα.

Ας δούμε όμως μία από τις πραγματικές αιτίες θανάτων των παιδιών της Αφρικής και της Ασίας, την πείνα: «Από τα 13.000.000 παιδιά, που πεθαίνουν ετησίως υπολογίζεται, ότι τα 4.000.000 πεθαίνουν από την πείνα, καθώς σχεδόν το 1/3 των παιδιών κάτω των 5 ετών, δηλαδή περίπου 165 εκατομμύρια παιδιά, υποσιτίζονται. Η αβιταμίνωση Α προσβάλλει 40 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως και τυφλώνει 250.000 απ’ αυτά ετησίως» (Ριζοσπάστης, 4/1/07). Κι αυτά συμβαίνουν λόγω των άμεσων πολιτικών παρεμβάσεων (εμφύλιοι, ταραχές, γενοκτονίες, πραξικοπήματα) και της οικονομικής αφαίμαξης, που έχουν επιβάλλει οι Η.Π.Α. και τα άλλα δυτικά κράτη σύμμαχοί τους, καθώς και οι διάφορες πολυεθνικές εταιρείες, που οργώνουν την αφρικανική Ήπειρο. Αυτά αποτελούν και τη σημαντικότερη αιτία της διάλυσης και της παρακμής των αφρικανικών κρατών.

Έτσι το μήνυμα προς τις Μη Κυβερνητικές-Κερδοσκοπικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι το εξής: Τα παιδιά του Τρίτου Κόσμου δεν θέλουν αντιβιοτικά, φάρμακα και εμβόλια, θέλουν κουνουπιέρες, τροφή, καθαρό νερό, αποχετευτικό σύστημα και στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής…

Τα χημικά φάρμακα και τα εμβόλια αποδεκατίζουν στην κυριολεξία τα ήδη άρρωστα και εξασθενημένα παιδιά του Τρίτου Κόσμου μας. Οι βαθιά κοιμώμενοι και κατευθυνόμενοι καταναλωτές, με το να συμμετέχουν συνεισφέροντας σε οργανισμούς, όπως η UNICEF μέσω pampers ή άλλων καταναλωτικών προϊόντων, που δήθεν βοηθούν στην εξάλειψη της φτώχειας και της αρρώστειας, ουσιαστικά συμβάλλουν στην γενοκτονία και στην οικονομική αφαίμαξη, που γίνεται στην Αφρική και στις άλλες υποανάπτυκτες χώρες!

Κυβερνητικές και κερδοσκοπικές οργανώσεις

Ας κάνουμε μια περιήγηση ανά τον κόσμο να δούμε τη δράση των άλλων «φιλανθρωπικών» οργανώσεων: «Έρευνες διεξάγει η εισαγγελία του Παρισιού για τη δράση 17 φιλανθρωπικών οργανώσεων, ανάμεσά τους πολλές από τις οποίες συγκεντρώνουν χρήματα για την καταπολέμηση του καρκίνου και του A.I.D.S., καθώς υπάρχουν υποψίες για απάτη και παραβίαση εμπιστοσύνης, αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “Le Parisien”. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων δραστηριοποιούνται εκτός Η.Π.Α., θεωρούνται ύποπτες για κακοδιαχείριση εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν λάβει ως δωρεά για τους σκοπούς τους… Σύμφωνα με την έκθεση, οι οργανώσεις αυτές φέρεται, ότι χρησιμοποιούν επωνυμίες, που μοιάζουν με εκείνες μεγάλων οργανώσεων: παράδειγμα η (ΜΑΜ) (Παγκόσμια Αποστολή Βοήθειας), ένα ακρωνύμιο που μοιάζει με το διεθνούς κύρους (MDM) (Γιατροί του Κόσμου)». (εφημ. Έθνος, 14/10/09).

Ας δούμε όμως και το «φιλανθρωπικό» έργο των περιβόητων σε όλους μας Γιατρών Χωρίς Σύνορα: «Το νέο βιβλίο του Γάλλου δημοσιογράφου Πιερ Πεάν κατηγορεί τον ιδρυτή της οργάνωσης “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” και Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ, για διαπλοκή συμφερόντων με Αφρικανικά καθεστώτα προς όφελος φαρμακοβιομηχανιών… Χάρη στις προσωπικές ικανότητες του Κουσνέρ, (γιατρού και συμβούλου ιατρικών επιχειρήσεων), οι συγκεκριμένες εταιρείες κατάφεραν να συνάψουν με τις κυβερνήσεις της Γκαμπόν και του Κονγκό συμβόλαια αξίας 4,6 εκατομμυρίων ευρώ… Ο Πεάν κατηγορεί επίσης τον Κουσνέρ για διαπλοκή ιδιωτικών συμφερόντων με την άσκηση δημόσιας εξουσίας και για ανήθικη διαχείριση της θέσης πολιτικής επιρροής. Επιπλέον, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά, διότι οι κατηγορίες αυτές στρέφονται κατά ενός ανθρώπου, που έχει επανειλημμένα καταγραφεί ως ο “πιο δημοφιλής Γάλλος πολιτικός” και είναι διάσημος παγκοσμίως για το φιλανθρωπικό του έργο και ειδικότερα για την ίδρυση των οργανώσεων “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” και “Γιατροί του Κόσμου”». (Tvxs, 5/2/09).

   Στη φωτογραφία ο διεθνής «ανθρωπιστής» Bernard Kouchner σε εναγκαλισμό του με τον George Bush: Ξεκίνησε σαν κομμουνιστής θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και πρωτοστάτης του φοιτητικού κινήματος του Μάη του 1968. Αργότερα μαζί με άλλους ίδρυσε τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα» και μετά τους «Γιατρούς τού Κόσμου», όταν η πρώτη οργάνωση διασπάστηκε. Την δεκαετία του 1990 υπηρέτησε ως υπουργός Υγείας στις γαλλικές σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Το 1999 διορίστηκε από τον Ο.Η.Ε. (άλλος ένας οργανισμός φερέφωνο) διοικητής του προτεκτοράτου του Κοσσόβου μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς, τους οποίους υποστήριξε με ζήλο. Το 2003 υποστήριξε ανοιχτά την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ και τον πόλεμο κατά της δήθεν τρομοκρατίας του προέδρου Bush. Το 2007 ο Γάλλος πρόεδρος Sarkozi τού προτείνει την θέση του υπουργού Εξωτερικών και εκείνος την αποδέχεται. Λίγο μετά θα απειλήσει το Ιράν με πόλεμο για το πυρηνικό του πρόγραμμα…

«Διακεκριμένοι γιατροί και ειδικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τον Καναδά και άλλες χώρες διεξήγαγαν έρευνες προσπαθώντας να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα. Τα συμπεράσματά τους, τα οποία δημοσιεύονται σε ειδικό τεύχος της επιθεώρησης «Public Library of Science Medicine», είναι παραπάνω από κατηγορηματικά. Μιλούν για πλήρως οργανωμένες εκστρατείες εκ μέρους των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες, με στόχο να διογκώσουν τα ήδη υπέρογκα κέρδη τους, δημιουργούν νέες αγορές επινοώντας νέες ασθένειες και προωθώντας τα ανάλογα φάρμακα στο ανήσυχο για την υγεία του κοινό. Το φαινόμενο ονομάζεται «ασθενειοκαπηλεία» και την περασμένη εβδομάδα αποτέλεσε για πρώτη φορά το θέμα ενός παγκόσμιου συνεδρίου στην Αυστραλία» (Λαλίνα Φαφούτη, εφημ. Το Βήμα, 16/04/2006).

«Οι μάζες είναι διατεθειμένες να αποδεχθούν την άποψη ενός γιατρού, διότι ο γιατρός αποτελεί μια “αρχή” της ζωής και του θανάτου γιʼ αυτούς, ανεξάρτητα από το πόσο αυτός γνωρίζει ή δεν γνωρίζει το θέμα, το οποίο προωθεί» (Edward Bernays, Propaganda).

Έτσι, ως απλό συμπέρασμα θα μπορούσαμε να πούμε, ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί για την ανθρώπινη υγεία δεν είναι τα μικρόβια, το A.I.D.S., οι ιοί ή ο καρκίνος, ή η φτώχεια, αλλά η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι «φιλανθρωπικές» οργανώσεις Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Γιατροί του Κόσμου, είναι ουσιαστικά οργανώσεις τύπου καρτέλ, που χρησιμοποιούν την ανθρωπιστική βοήθεια σαν πρόσχημα, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των Φαρμακοβιομηχανιών, της οικονομικής εκμετάλλευσης και της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι τυχαίο που επικεντρώνουν την δράση τους σε περιοχές που ενδιαφέρουν πολιτικά και οικονομικά τους Αμερικανούς όπως το Ιράκ, το Σουδάν, η Τσετσενία, το Αφγανιστάν κ.λπ..

Το ενδιαφέρον των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) για το Σουδάν συγκεκριμένα εξηγείται από το γεγονός, ότι η χώρα είναι στόχος εξωτερικής επέμβασης, αλλά και αποσταθεροποίησης εδώ και πολλά χρόνια. Τα διάφορα αντάρτικα κινήματα, που πολεμούν την Ισλαμική κυβέρνηση χρηματοδοτούνται από τις Η.Π.Α. και το Ισραήλ. Η λεγόμενη «γενοκτονία», που δήθεν συντελείται στο Νταρφούρ, χρησιμοποιείται σαν πρόσχημα πίεσης και τελικά εξωτερικής επέμβασης, ενώ πιστοποιείται από οργανώσεις όπως η (MSF), παρʼ ότι δεν υπάρχει σοβαρή αντικειμενική απόδειξη, για το άν κάτι τέτοιο πράγματι συμβαίνει και για το ποιός σκοτώνει ή γενοκτονεί, ποιόν και γιατί.

«Όπως υπενθυμίζουν τα διεθνή ΜΜΕ, η Pfizer – διάσημη για την εφεύρεση του Βιάγκρα – είχε εμφανιστεί στη Νιγηρία εν μέσω της ανθρωπιστικής κρίσης του 1996 στήνοντας ένα επιχειρησιακό κέντρο δίπλα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Αμέσως μετά τα μέλη της αποστολής της φαρμακοβιομηχανίας επέλεξαν 200 παιδιά για τη χορήγηση του πειραματικού φαρμάκου υποσχόμενοι στους γονείς τους, ότι θα τα γιατρέψουν. Ωστόσο, έντεκα από αυτά απεβίωσαν λίγες ημέρες μετά, ενώ σε πολλά άλλα διαπιστώθηκαν σοβαρές παρενέργειες μεταξύ των οποίων και εγκεφαλικές βλάβες… Μία δεκαετία μετά, ο δικαστικός αγώνας των γονέων εν μέρει δικαιώθηκε, καθώς η Pfizer επέλεξε να “συμβιβαστεί” αποζημιώνοντας τους συγγενείς των παιδιών με 55 εκατ. Ευρώ». (Εφημ. Έθνος, 7/4/09).

Εκτός από τις πολιτικές παρεμβάσεις στις κυβερνήσεις ξένων κρατών που εμπλέκονται οι περιβόητοι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», πίσω τους κρύβεται η προώθηση και η δημιουργία πελατολογίου νέων αρρώστων-πελατών στις πολυπληθείς αυτές αγορές, αλλά και οι πειραματικές δοκιμές νέων φαρμάκων στους φτωχούς πολίτες τρίτης κατηγορίας, Αφρικανούς και Ασιάτες. Αυτοί είναι κάποιοι απʼ τους πραγματικούς «ανθρωπιστικούς» ρόλους τους…

Οι  Έλληνες (καλύτερα Ρωμιοί) Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) κατάφεραν να κάνουν το ακατόρθωτο. Αντί να βρίσκονται εκτός συνόρων, εκεί όπου δήθεν υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα της ανθρώπινης δυστυχίας, στις χώρες δηλαδή του Τρίτου Κόσμου και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αυτοί εγκαταστάθηκαν εδώ σε νησιά του Αιγαίου κυρίως, δηλαδή εντός συνόρων,  όπου υποδέχονται ως αμειβόμενα επαγγελματικά στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αυτούς που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να περιθάλπουν στις χώρες τους. Οι δικοί μας Ρωμιοί Γιατροί Χωρίς Σύνορα…

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Στις 14 Ιουνίου του 2003 στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, που δικάζει εγκλήματα πολέμου, ένας Γερμανός διδάκτωρ ιατρός, ο Matthias Rath, και πολλοί ακόμα έκαναν μήνυση στις εξής οκτώ Φαρμακοβιομηχανίες: Pfizer, Merck, Glaxo Smith Kline, Novartis, Amgen και Astra Zeneca. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν ήταν για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Συνυπεύθυνοι και συγκατηγορούμενοι για τα εγκλήματα αυτά είναι η απελθούσα κυβέρνηση του George Bush πρόεδρου των Η.Π.Α., ο αντιπρόεδρος Dick Cheney, η υπουργός εξωτερικών Condoleezza Rice, ο υπουργός άμυνας Donald Rumsfeld, ο Tony Blair πρωθυπουργός της Μ. Βρεταννίας, ο Jacob Zouma αναπληρωτής πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής και κάποιοι άλλοι πολιτικοί.

Επίσης κατηγορούνται η Rockefeller Financial Group και η οικογένεια Rockefeller, η Rothschild Group, η JP Morgan Group, η μη κερδοσκοπικές οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και ο επικεφαλής των τελευταίων Rowan Gillies…

Ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει καναλάρχες, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και διάφορους άλλους, που διαπλέκονται σε αυτό το σκοτεινό κουβάρι.

Ένας ακόμη μεγάλος dealer χημικών φαρμάκων και εμβολίων στην Αφρικανική ήπειρο που θα έπρεπε να κατηγορηθούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, είναι τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία με τις δήθεν «φιλανθρωπικές» ιεραποστολές τους. Ας μην ξεχνούμε τις «δωρεές» των εμβολίων και των φαρμάκων που κατά καιρούς κάνει η Ελλαδική Εκκλησία, προς τις φτωχές αφρικανικές χώρες. (Βλ. Φαρμακοβιομηχανίες: Η παγκόσμια απειλή).

Η (ευτραφής) Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης της Μεγάλης Πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως Αιθιοπίας, πάσης γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής, Πατήρ Πατέρων, Ποιμήν Ποιμένων, Αρχιερεύς Αρχιερέων, τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και Κριτής της Οικουμένης (ωραίος φιλανθρωπικός τίτλος!), κ. Θεόδωρος Β΄, προσηλυτίζει αδύνατα πεινασμένα αφρικανόπουλα για το ποίμνιόν του. Η υποκρισία της φιλανθρωπίας εν τη γενέσει της…

H διαφορά ανθρωπισμού – φιλανθρωπίας:

     Σύμφωνα με την έννοια του ανθρωπισμού -που μπορεί να γεννηθεί μόνον σε έλλογες, μακρυά από θρησκευτικές επιρροές κοινωνίες- κάθε άτομο απολαμβάνει συνθήκες ελευθερίας, ευνομίας, αξιοκρατίας, με παιδεία, αθλητισμό, κοινωνική πρόνοια κ.τ.λ..

     Η φιλανθρωπία αναπτύσσεται κυρίως σε θεοκρατούμενες κοινωνίες, όπου κυριαρχεί η διαφθορά και η υπανάπτυξη (βλ. Χωρίς θεό). Αφού τα άτομα τέτοιων κοινωνιών αφεθούν να εξαθλιωθούν τελείως, τότε τους παρέχεται η φιλανθρωπία, ένα «ξεροκόμματο» δηλαδή, για το οποίο θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και να εκλιπαρούν και για το επόμενο. Αυτό δημιουργεί αισθήματα ικανοποίησης στον φιλάνθρωπο, ο οποίος νοιώθει ευτυχής, που δεν είναι κι αυτός τόσο εξαθλιωμένος κι ευχαριστεί το θεό του. Με τη φιλανθρωπία  ενισχύεται η σχέση εξάρτησης εξαθλιωμένου ποιμνίου – πολιτικού ή/και θρησκευτικού εξουσιαστή. Αποτελεί ένα από τα χειρότερα συναισθήματα, που μπορεί να νοιώσει ο άνθρωπος, το οποίο βέβαια καλλιεργούν κι έχουν εκμεταλλευτεί δεόντως όλες οι  θρησκείες.

«Φιλανθρωπικές» κινήσεις διαμαρτυρίας

Για την μάστιγα της φτώχειας και των ασθενειών, που πλήττουν τον Τρίτο Κόσμο, δραστηριοποιούνται το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ με το κοινωνικό σύνθημα «Κάντε την Φτώχεια Παρελθόν», που είδαμε και πρόσφατα να σέρνει χιλιάδες νέους ανθρώπους στην σύνοδο των G8, που έγινε στην Κοπεγχάγη. Τα Κοινωνικά Φόρουμ έχουν κι αυτά αλωθεί από τις «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις». Κάτω από αυτή την ομηρία, το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ (ένα από τα πολλά), που έγινε στο Porto Allegre τον Ιανουάριο του 2003, έλαβε μήνυμα συμπαράστασης από τον γενικό γραμματέα του Ο.Η.Ε. Kofi Annan… Ένας ακόμη σπόνσορας των «Μη Κυβερνητικών Οργανισμών» ανά τον κόσμο είναι τα Ηνωμένα Έθνη, άλλος ένας οργανισμός φερέφωνο της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α.

Η Oxfam είναι μία ακόμα επώνυμη «φιλανθρωπική» οργάνωση, η οποία διαπλέκεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την Κυβέρνηση των Η.Π.Α.: «Η Ε.Ε. χαιρετίζει την εκστρατεία της Oxfam υπέρ του θεμιτού εμπορίου, ενώ τονίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του εμπορίου για τις φτωχές χώρες».

«Ο έξυπνος και συνειδητός χειρισμός της οργανωμένης γνώμης των μαζών είναι σημαντικό στοιχείο μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτός που είναι σε θέση να καθοδηγεί αυτό τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας συνιστά μια αόρατη κυβέρνηση, που αποτελεί την πραγματική δύναμη που κυβερνά» (Edward Bernays, Propaganda, 1928).

Ουσιαστικά οι «φιλανθρωπίες» αποτελούν σε παγκόσμιο επίπεδο τον Δούρειο Ίππο των διαφόρων εξουσιαστών. Πίσω απʼ την κουρτίνα κρύβονται θρησκευτικά κέντρα, κυβερνήσεις κρατών, πολυεθνικές εταιρείες και διάφοροι άλλοι, που λειτουργούν ως καρτέλ. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε εδώ στην εμπλοκή του ιδρύματος Ford και φυσικά στους τόσο γνωστούς και «αγαπημένους» μας οίκους Rockefellerʼs και Rothschildʼs… Μέσα στο ίδιο καζάνι βράζουν με το ίδιο ζουμί και άλλες «Μη» οργανώσεις, όπως οικολογικές, πολιτιστικές, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.ά.. Και βέβαια όλες μαζί μάχονται… για το καλό και την πρόοδο των συνανθρώπων μας…

*   *   *

Ζούμε σ΄ ένα κόσμο βιτρίνα, βουτηγμένο μέσα στα ψέματα και την υποκρισία. Τα πάντα γύρω μας στροβιλίζονται ασταμάτητα γύρω από το χρήμα, τον μοναδικό θεό του αφύσικου κόσμου μας. Η διαπλοκή, η διαφθορά, η εκμετάλλευση, ο πλουτισμός, η υποκρισία, το ψέμα, ο εξουσιασμός και πολλά άλλα άχραντα πάθη κρύβονται πίσω σχεδόν από κάθε «Μη» Κυβερνητικό Κερδοσκοπικό οργανισμό και κάθε «φιλανθρωπική» εταιρεία. Η αφύπνιση των κοιμώμενων συνανθρώπων μας, είναι το μοναδικό ξεκίνημα για ένα καλύτερο κόσμο…

Βασίλειος Mαυρομμάτης       14.1.2010 

EUCHARISTOOMEN DIONYSIE ITALIKE

 

Β)Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Γράφει ο *Αμφικτύων

HOW DID ALL OF THIS GET STARTED? Πως φθάσαμε ως εδώ ;

Briefly, the Federal Reserve system was created by international banking families such as the Rothschilds , Warburgs and Rockefellers.  This international banking cartel creates “money” out of thin air.  It only costs them a few cents to print each Federal Reserve Note “dollar bill”, and then they “bill” the American people for the full face value of the note.  Then to add insult to injury, they charge us interest to borrow their so-called “money”.  If you or I did this, we would be arrested for counterfeiting and fraud.  This system was instituted gradually, starting with the Civil War and culminating with the fraudulent passage of the Federal Reserve Act in 1913. Εν συντομία, το σύστημα της Federal Reserve δημιουργήθηκε από τις διεθνείς τραπεζικές οικογένειες, όπως οι Rothschilds , Warburgs και Ροκφέλερ. Αυτό το διεθνές τραπεζικό καρτέλ δημιουργεί “χρήμα” από το πουθενά. Κοστίζει μόνο τα λίγα λεπτά για να εκτυπώσει η κάθε Federal Reserve χαρτονόμισμα ” δολάριοα”, και τότε θα στείλουν το λαγαριασμό στον αμερικανικό λαό για την πλήρη ονομαστική αξία του τραπεζογραμματίου. Στη συνέχεια μας χρεώνει με τόκο δανεισμού των χρήματων αυτών που ανήκουν όχι σ’ αυτούς αλλά στο αμερικανικό δημοσιο. Αυτή είναι η χειρότερη προσβολή του αμερικανού πολίτη, ο οποίος αντί να τυπώνει το αμερικανικό κράτος το νόμισμα και να μην πληρώνει τόκο, έχει παραδώσει το προνόμιο τούτο στους Εβραίους τοκογλύφους. Αν αυτό το έκανε ο οποιοσδήποτε αμερικανός ή ξένος πολίτης ή ίδρυμα, θα συλλαμβάνετο και θα οδηγείτο στη φυλακή. Όχι όμως και οι Εβραίοι τοκογλύφοι , οι οποίοι αποτελούν το παρακράτος, δηλαδή μια πανίσχυρη συμμορία εντός του κράτους που το τρομοκρατεί και αποσπά και σφετερίζεται την νόμιμη εξουσία

Το σύστημα αυτό έχει θεσμοθετηθεί σταδιακά, αρχίζοντας από τον Εμφύλιο Πόλεμο και κορυφώθηκε με την παράνομη υπογραφή του νόμου περί της Federal Reserve Act το 1913.

The passage of the Federal Reserve Act was unconstitutional because 1) the US Constitution prohibited “bills of credit” (ie, paper notes) and 2) the US Constitution would have to be amended to go off the silver and gold coin standard for money.  The US Constitution, the supreme Law of the Land, can only be amended pursuant to Article V.  The US Constitution cannot be amended by statute.  These unlawful actions by a criminal Congress remind me of a quote by the honorable Alfred E. Neuman of Mad Magazine fame:  “America is that land which fought for freedom and then passed laws to get rid of it.” Η θεσμοθέτηση της Federal Reserve Act ήταν αντισυνταγματική, διότι :

1) το Σύνταγμα των ΗΠΑ απαγόρευσε ” τραπεζογραμμάτια επί πίστωσει” (δηλαδή, χαρτίνο νόμισμα ) και

2) το Συντάγμα των ΗΠΑ θα έπρεπε να τροποποιηθεί για να αλλάξει ο ο νομισματικός κανόνας του ασημένιου και χρυσού προτύπου κέρματος . Το αμερικανικό Σύνταγμα, ο υπέρτατος νόμος του ομόσπονδιακού κράτους, μπορεί να τροποποιηθεί μόνο σύμφωνα με το άρθρο V. Το αμερικανικό Σύνταγμα δεν μπορεί να τροποποιηθεί από το νόμο. Αυτές οι παράνομες πράξεις ενός εγκληματικού Κογκρέσου θυμίζουν ένα απόσπασμα από τον αξιότιμο Alfred E. Neuman του φημισμένου Mad Magazine : “Η Αμερική είναι η γη για την οποία αγωνίστηκαν για την ελευθερία και στη συνέχεια πέρασαν νόμους για να απαλλαγούν από αυτή.”

Ποιοι εκμεταλλεύθηκαν αυτή τη χώρα ; Και ποιοι πέρασαν αυτούς τους νόμους; Η πλουτοκρατική Εβραική τάξη μέσω των αχυρανθρώπων που εξαγόρασαν με τις μίζες και την διαφθορά.

The Federal Reserve is also a monopoly–in a country where monopolies are supposed to be illegal.  The IRS deposits people’s income tax checks directly in the Federal Reserve banks–not in the united States Treasury.  Therefore, the IRS, an unconstitutional entity, is merely the collection agency for the international banksters.  Over the years the IRS has become a tool of the elite banking families to financially attack and/or imprison people who expose the Federal Reserve.  It is also a tool used by the DC elite to attack people who expose government corruption. Η Federal Reserve είναι επίσης ένα μονοπώλιο – σε μια χώρα όπου τα μονοπώλια υποτίθεται ότι είναι παράνομα. Το IRS καταθέτει το φόρο εισοδήματος των πολιτών κατευθείαν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεματικού και όχι στο Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως εκ τούτου, το IRS, είναι μια αντισυνταγματική οντότητα , διότι απλώς εκτελεί υπηρεσία συλλογής για τους διεθνείς τραπεζίτες. Με την πάροδο των ετών, η IRS έχει γίνει ένα εργαλείο της υψηλής τραπεζικής οικογένειας για οικονομική επίθεση με δικαίωμα φυλάκισης ανθρώπων που αποκαλύπτουν το ρόλο της Federal Reserve. Είναι επίσης ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από την κεντρική κυβέρνηση της Ουάσιγκτον να επιτεθεί σε άνθρωπους που αποκαλύπτουν τη διαφθορά της κυβέρνησης.

If you take out a paper dollar and look at it, you will notice that it states at the top of the “bill”:  “FEDERAL RESERVE NOTE”.  A “note” is, by definition, an “instrument of debt” and “evidence of debt”.  According to BLACK’S LAW DICTIONARY (Sixth Ed.) “MONEY” is defined:  “In usual and ordinary acceptation it means coins and paper currency used as circulating medium of exchange, and does not embrace notes , bonds, evidences of debt , or other personal or real estate.” Now this may come as a shock to some people, but those paper “Federal Reserve Notes ” are not money and they are not dollars.  Federal Reserve Notes are merely IOUs.   There is nothing backing these “bills” except debt.  However, people (voluntarily) use them as [instead of] money and as dollars.  The key word is “as”.  (The smallest words can have the biggest meanings.) Αν κυτάξετε ένα χάρτινο δολάριο, θα παρατηρήσετε ότι δηλώνει στην κορυφή του ” χαρτονομίσματος”: “Federal Reserve NOTE”. Ένα ” χαρτονόμισμα” είναι, εξ ορισμού, ” ένα όργανο του χρέους” και ” δηλώνει χρέος ». Σύμφωνα με το ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΝΟΜΟΥ (έκτο Ed.)” MONEY “ορίζεται:” Κατά τη συνήθη και τακτική αποδοχή σημαίνει κέρματα και χάρτινο νόμισμα που χρησιμοποιείται ως κυκλοφορούν μέσο συναλλαγών, και δεν περιλαμβάνει τραπεζογραμματια, ομόλογα, αποδεικτικά στοιχεία του χρέους, ή άλλα προσωπικά ή ακίνητα . “Τώρα αυτό μπορεί να προκαλέσει σοκ σε μερικούς ανθρώπους, αλλά αυτά τα χαρτιά” Federal Reserve τραπεζογραμματια “δεν είναι τα χρήματα και δεν είναι δολάρια. Federal Reserve είναι απλώς ένα ανεπίσημο έγγραφο αναγνώρισης του χρέους . (IOUs). Δεν υπάρχει τίποτε που στηρίζει αυτά σαν χρήματα εκτός από το χρέος. Ωστόσο, τα άτομα (προαιρετικά) τα χρησιμοποιούν αντί του χρήματος ως δολάρια. Η λέξη κλειδί είναι “ως”. (Οι μικρότερο λέξεις μπορούν να έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.)

Banks can create this phony “currency” out of thin air.  Banks can loan out “currency” that they don’t even have. When you apply for a loan from a bank, the bank does not have anything to back up that loan because they are allowed to loan out about seven to ten times more “currency” than they have on deposit.  This is not mere speculation; this is a matter of court record, testimony under Oath, by a former lawyer for the Federal Reserve.  In other words bankers create “currency” with just the stroke of a pen or the keystroke of a computer.  These bankers then charge you “interest” to borrow this “currency”, which is nothing more than some numbers typed on a piece of paper!  If We the People ever did this we would be spending many years in a federal prison.  Unfortunately, they do not print enough currency to pay the interest so more pseudo-dollars must be borrowed to pay off the interest, resulting in a unpayable, ever-increasing debt. Οι τράπεζες μπορούν να δημιουργήσουν αυτό το ψεύτικο “νόμισμα” από τον αέρα. Οι τράπεζες θα μπορούν να δανείσουν χρήματα που δεν έχουν. Όταν κάνετε αίτηση για ένα δάνειο από μια τράπεζα, η τράπεζα δεν έχει τίποτα να υποστηρίξει το εν λόγω δάνειο, διότι τους επιτρέπεται να δανείζουν από περίπου επτά έως δέκα φορές περισσότερο “νόμισμα” από ό, τι διαθέτουν σε καταθέσεις. Αυτό δεν είναι απλώς εικασίες? Αυτό είναι θέμα της καταγραφής δικαστηρίου, σύμφωνα με ένορκη μαρτυρία , από έναν πρώην δικηγόρο για την Federal Reserve. Με άλλες λέξεις οι τραπεζίτες δημιουργούν “νόμισμα” μόνο με το χτύπημα μιάς πέννας ή την πληκτρολόγηση ενός αριθμού στον υπολογιστή. Αυτές οι τραπεζίτες στη συνέχεια για να σας δανείσουν αυτό το ποσόν , σας χρεώνουν τον τόκο ! Αν εμείς οι απλοί άνθρωποι κάναμε αυτό που θα μας κλείνανε για πολλά χρόνια σε κάποια ομοσπονδιακή φυλακή. Δυστυχώς, δεν τυπώνουν αρκετά νομίσματα για να πληρώσουν τον τόκο. Ετσι χρειαζόμαστε να δανειστούμε περισσότερο ψευτο-δολαρια για να εξοφλήσουμε το τόκο , με αποτέλεσμα την μη πληρωμή και την συνεχή αύξηση του χρέους.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

C)Το EFSF έχει πρόβλεψη να μην δώσει δάνεια στην Ελλάδα!

 

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011,Από το XrimaNews

Ενώ εδώ και μήνες η Ελλάδα αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης υποτίθεται πως ψάχνουν να βρουν τη σωστότερη χρήση ενός πιθανού δανείου της χώρας από το EFSF – το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – η Γερμανία έχει φροντίσει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Ταμείου να υπάρχει η πρόβλεψη πως ειδικά και μόνο η Ελλάδα «δεν χρειάζεται να αντλήσει χρήματα από το Ταμείο» και επομένως δεν μπορεί να το πράξει.

Σε επίσημο έγγραφο του EFSF, στην τελευταία ακριβώς παράγραφο D12, αναφέρεται:

● «Δικαιούται η Ελλάδα να αντλήσει χρήματα από το EFSF;».

● «Η Ελλάδα έχει το δικό της πακέτο σωτηρίας. Επομένως δεν έχει γίνει πρόβλεψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη από το EFSF».

Το κείμενο αποδεικνύει πως η καγκελάριος Μέρκελ είχε προαποφασίσει για το ενδεχόμενο χρήσης του EFSF από την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή και ότι οι πρόσφατες κινήσεις της με το σχετικό ψήφισμα που απορρίπτει τα ελληνικά αιτήματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά εφαρμογή της στρατηγικής που είχε εξ αρχής.

Το EFSF δεν είναι εκεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και η Γερμανία φρόντισε να το εξασφαλίσει αυτό από τη σύστασή του και μάλιστα να το προβάλει γραπτώς στο κείμενο με τις «πιο συχνές ερωτήσεις για το EFSF», το οποίο βέβαια συγγράφηκε και αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του EFSF πριν προλάβει ο οποιοσδήποτε να κάνει την παραμικρή ερώτηση σχετικά με αυτό.

O σύνδεσμος του συγκεκριμένου κειμένου από το επίσημο site του efsf είναι:
www.efsf.europa.eu/attachments/faq_en.pdf

EUCHARISTOOMEN EPEIE PANOPEA

(CYNECHIZETAI)

Advertisements

About sooteris kyritsis

Job title: (f)PHELLOW OF SOPHIA Profession: RESEARCHER Company: ANTHROOPISMOS Favorite quote: "ITS TIME FOR KOSMOPOLITANS(=HELLINES) TO FLY IN SPACE." Interested in: Activity Partners, Friends Fashion: Classic Humor: Friendly Places lived: EN THE HIGHLANDS OF KOSMOS THROUGH THE DARKNESS OF AMENTHE
This entry was posted in News and politics and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.