ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΔΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ,ΒΛΑΧΙΑΣ ,ΜΟΛΔΑΥΙΑΣ ΤΕ (A)


 romania-300x207

Πριγκίπισσα Ελισάβετ (Έλσα) Κατακουζηνού (η πόντια σύμβουλος του Χίτλερ)

Ένας κλάδος από τον οίκο των Κατακουζηνών εμφανίζεται στην αυτοκρατορία της Τραπεζούντας, όταν ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Ιωάννης Κατακουζηνός ( 1341-1355) στέλνει τον Αλέξιο Γ΄ με τη μητέρα του Ειρήνη στην Τραπεζούντα, όπου και στέφεται αυτοκράτορας στο ναό του Αγίου Ευγενίου προκειμένου να παντρευτεί τη Θεοδώρα κόρη του ξαδέρφου του Νικηφόρου Κατακουζηνού στα 1349 .Η Θεοδώρα αποκτά με τον Αλέξιο τη Μαρία, που παντρεύεται το Δαβίδ ,τον τελευταίο αυτοκράτορα της Τραπεζούντας.

Ο Δαβίδ στο δεύτερο γάμο του παντρευεται και πάλι με την Κατακουζηνή Ελένη ,με την οποία αποκτά εφτά παιδιά .
Αν ανατρέξουμε περισσότερο στην ιστορία των Κατακουζηνών, θα διαπιστώσουμε μια ταύτιση των ονομάτων στον κλάδο της Βλαχίας και της Τραπεζούντας .
Το 1716 από τον κλάδο της Βλαχίας συναντάμε τον Στέφανο Κατακουζηνό, γιό του Κωνσταντίνου και αδελφό του Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη.
Η αντιστοίχηση των ονομάτων επιβεβαιώνει τη γενεαλογική προσέγγιση του Τραπεζούντιου και Βλάχικου κλάδου των Κατακουζηνών .
Χρειάστηκε να περάσουν 84 χρόνια από τότε, που μία απόγονος των Κατακουζηνών της Τραπεζούντας, η Ελισάβετ Κατακουζηνή, κόρη του Θεόδωρου Κατακουζηνού, θα αποκαλυφθεί ότι ήταν η καλύτερη φίλη και χρηματοδότης του Αδόλφου χίτλερ.
Οι Πρόγονοι της Ελισάβετ μετοίκησαν από την Τραπεζούντα στο Βουκουρέστι στα τέλη του 17ου αιώνα, (Η μετάβαση μάλιστα των Κατακουζηνών της Αργυρούπολης στην Ακαδημία Βουκουρεστίου δεν είναι τυχαία, αλλά σχετίζεται με το συγγενή τους, Σερμπάν Κατακουζηνό , ιδρυτή της Ακαδημίας, στα 1679 ).
Η Ελισάβετ παντρεύτηκε τον αυστριακό φίλο του Χίτλερ Χιούγκο Μπρούκμαν και βρέθηκε στην αυλή του Αδόλφου Χίτλερ ήδη από το 1920-23.
Πολύ γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη του και έγινε μία από τους κύριους συμβούλους του, που τον καθοδήγησαν στην ίδρυση του εθνοσοσιαλιστικού κόμματος για τη δημιουργία της μεγάλης Γερμανίας.
Η Έλσα ,όπως την αποκαλούσαν, ήταν μέλος του εθνοσοσιαλιστικού κόμματος, προσωπική θαυμάστρια του Χίτλερ και δήλωνε γοητευμένη από το ηγετικό του προφίλ.
Σε προσωπικό της χειρόγραφο περιγράφει την πρώτη της συνάντηση, όταν ακόμα ο Χίτλερ βρισκόταν στη φυλακή του Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας.
Συχνά καλούσε το Χίτλερ και τους φίλους του στο σπίτι της κάνοντας γνωριμίες, που διεύρυναν τον κύκλο του.
Εκτός από τις μεγάλες γνωριμίες η Έλσα εξασφάλιζε στο Χίτλερ μεγάλα χρηματικά ποσά, για να ενισχύσει τον αγώνα του.
Η Ελισάβετ, απόγονος των Κατακουζηνών ( Κουζάνων ) της Τραπεζούντας, φέροντας μέσα της το βασιλικό γονίδιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ενδυνάμωση του Χίτλερ χρησιμοποιώντας με κάθε τρόπο τις μεγάλες ηγετικές και οργανωτικές ικανότητές της.
Το πιο σημαντικό για την ιστορική αυτή αποκάλυψη είναι το ότι ακόμα και σ’ αυτό το αρνητικό παγκόσμιο γεγονός, που σημάδεψε καθοριστικά την παγκόσμια ιστορία και τις εξελίξεις της ανθρωπότητας, ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Χίτλερ ήταν μια Ρωμιά, που έφερε τη βαριά κληρονομιά της ελληνοβυζαντινής οικογένειας των Κατακουζηνών.

Του Μωυσιάδη Παναγιώτη

Υ.Γ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επιχειρηματία συμπατριώτη μας ομογενή από την Νέα Υόρκη της Αμερικής, Δημητριάδη Θεολόγο, τακτικό αναγνώστη του καφέ Ρωμανία, για τις πληροφορίες που μας έστειλε σχετικά με το παραπάνω θέμα.

ΠΗΓΗ  e-ptolemeos.gr

image

image

image

image

image

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

About sooteris kyritsis

Job title: (f)PHELLOW OF SOPHIA Profession: RESEARCHER Company: ANTHROOPISMOS Favorite quote: "ITS TIME FOR KOSMOPOLITANS(=HELLINES) TO FLY IN SPACE." Interested in: Activity Partners, Friends Fashion: Classic Humor: Friendly Places lived: EN THE HIGHLANDS OF KOSMOS THROUGH THE DARKNESS OF AMENTHE
This entry was posted in HISTORIC THEMES and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.