TROPOI EPIMEEKYNSEOOS CHRONOU ZOOEES (A)


A)Προστασία του εγκεφάλου

Η προστασία και ενδυνάμωση του εγκεφάλου μας είναι ζωτικής σημασίας για τη πνευματική πορεία, και φυσικά για την σωματική και ψυχική υγεία. Ο εγκέφαλός μας είναι εκείνος που θα «μεταφράσει» τις πνευματικές εντυπώσεις που δεχτήκαμε στο διαλογισμό σε ιδέες και κατόπιν σε έργο. Οι εντυπώσεις απ’ τα πνευματικά πεδία θα περάσουν πρώτα στον αιθερικό εγκέφαλο και κατόπιν στον φυσικό εγκέφαλο.

Η προστασία του εγκεφάλου μας είναι απλή μεν αλλά αρκετά δύσκολη στη σημερινή εποχή.

Καταρχήν δεν πρέπει να βάζουμε στο σώμα μας κανένα συνθετικό χημικό, και φυσικά κανένα ναρκωτικό, καθώς δηλητηριάζουν τον εγκέφαλο και καταστρέφουν τις συνάψεις. Το τσιγάρο έχει εκατοντάδες τοξικά χημικά επίσης. Μεγάλη προσοχή θέλει φυσικά η διατροφή, ώστε να είναι αλκαλική και να μην δημιουργούνται οξέα, τα οποία και πάλι προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο και στα υπόλοιπα όργανα και αδένες του σώματος.

  • Πρέπει να τρώμε τουλάχιστον 70% αλκαλικές τροφές. Όλα τα ζωικά, ο καφές, η ζάχαρη, τα μακαρόνια και πολλά άλλα, είναι όξινες τροφές. Η χορτοφαγική ωμοφαγία αντιθέτως αλκαλοποιεί το αίμα.
  • Επίσης προσοχή θέλουν τα διάφορα χημικά που χρησιμοποιεί κανείς στο σπίτι, μπογιές, απορρυπαντικά κλπ. Όλα αυτά τα συμβατικά προϊόντα θα πρέπει να τα αφαιρέσουμε απ’ τη ζωή μας και να αγοράζουμε μόνο απολύτως οικολογικά. Ίδια προσοχή χρειάζεται και στα κινητά και σε άλλες ακτινοβολίες. Και ας βρούμε τρόπους να προστατευτούμε απ’ τη μόλυνση του αέρα που, για όσους μένουν στην Αθήνα, είναι πλέον εγκληματική.

Αφού προστατέψουμε τον εγκέφαλό μας από τα οξέα και τα δηλητήρια, θα διαπιστώσουμε ότι η σκέψη μας γίνεται θετική – τα οξέα στο σώμα προκαλούν και ‘όξινες’ σκέψεις, αρνητικότητα, κατάθλιψη, εκνευρισμό, θολούρα, σύγχυση κλπ – όλες αυτές είναι αφύσικες και άρρωστες καταστάσεις του νου.

  • Κατόπιν, μπορούμε να ενδυναμώσουμε τον εγκέφαλό μας με υπερτροφές, με τα φύτρα, διάφορους σπόρους, πολλές πρασινάδες και λαχανικά (πάντα ωμά), διάφορες ρίζες, φύκια, φρούτα κλπ. Μπορεί ο καθένας να κάνει μια έρευνα σχετική με τις υπερτροφές και να τις εντάξει στη διατροφή του.
  • Και φυσικά ο αιθερικός και κατόπιν ο φυσικός μας εγκέφαλος θα ενδυναμωθεί με τον σωστό διαλογισμό, καθώς η ψυχική ενέργεια που θα εισέλθει στον οργανισμό μας θα ανατάξει και θα θεραπεύσει τον εγκέφαλο.

Ας προστατεύσουμε λοιπόν τον εγκέφαλό μας σαν κάτι το εξαιρετικά πολύτιμο.

Διαλογισμός της χαράς

Στις δύσκολες και κρίσιμες μέρες που ζούμε, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε τη χαρά στον αγώνα μας. Χωρίς χαρά, κινδυνεύουμε από ενεργειακή δηλητηρίαση.

Ας εξασκηθούμε στη χαρά ως εξής:

  • Κλείνουμε τα μάτια και φέρνουμε στη μνήμη μας ένα γεγονός της παιδικής μας ηλικίας που μας έκανε πολύ χαρούμενους. Ξαναβιώνουμε αυτή τη χαρά όσο πιο ζωντανά μπορούμε. ‘Διογκώνουμε’ αυτό το αίσθημα χαράς ώστε να γεμίσει όλο το είναι μας. Νιώθουμε όλα μας τα κύτταρα να ξεχειλίζουν από χαρά.
  • Τελειώνουμε το διαλογισμό μας με μια προσευχή ευγνωμοσύνης.

 

B)Απώλεια Ενέργειας Είναι Ασθένεια

Κάθε ασθένεια υποδηλώνει ότι η ενέργειά μας είναι ‘πεσμένη’, η αλλιώς, έχουμε έλλειψη ενέργειας. Όλες οι ασθένειες είναι αποτέλεσμα έλλειψης ψυχικής ενέργειας, από το απλό κρύωμα έως το λουμπάγκο, τον καρκίνο, ακόμα και τα ατυχήματα. Στο φυσικό επίπεδο βέβαια η ασθένεια προκαλείται από την τοξίνωση του οργανισμού, κυρίως από τις λάθος τροφές, που και αυτές ουσιαστικά είναι χαμηλού κραδασμού και αργά η γρήγορα προκαλούν ασθένεια καθώς ρίχνουν την ενέργειά μας. Οι τροφές υψηλού κραδασμού/ενέργειας, όπως τα ωμά φρέσκα λαχανικά και φρούτα, δεν μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια  αντίθετα, δίνουν ενέργεια και ζωή στο ενεργειακό και φυσικό σώμα.

© Elena Menegou H αντιγραφή επιτρέπεται ΜΟΝΟ με αυτή την σημείωση και σύνδεσμο.   :roll:

Οι ζωντανές τροφές μπορούν να θεραπεύσουν ακόμα και προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, των αρθρώσεων ή των οστών, γιατί προκαλούν κάθαρση των τοξινών και ανάπλαση των ιστών.

Όλα από το ενεργειακό σώμα ξεκινούν – αν δώσουμε ενέργεια στο ενεργειακό σώμα, θα θεραπευτεί, και αργά ή γρήγορα ή θεραπεία θα ‘κατέβει’ και στο φυσικό σώμα, γιατί το φυσικό σώμα διαμορφώνεται από το ενεργειακό σώμα.

Παραπέρα, το όργανο ή το μέρος του σώματος που νοσεί –και το αντίστοιχο chakra, θα μας καταδείξει με ακρίβεια το που μάς ‘χτυπά’ η έλλειψη ενέργειας, το που συσσωρεύεται αρνητική ενέργεια, κι επίσης το που έχουμε κατοχές. Κάθε χρόνια ασθένεια δείχνει ότι υπάρχουν κάποιες αστρικές οντότητες στο ενεργειακό πεδίο του ατόμου που απορροφούν τη ζωτικότητα και αργά ή γρήγορα προκαλείται ασθένεια.

Φυσικά να επαναλάβω ότι κανείς δεν είναι ‘θύμα’ των οντοτήτων, καθώς ο άνθρωπος τις προσκαλεί στο πεδίο του με τις συνήθειες, τα συναισθήματα και τον τρόπο σκέψης του.

C)Earthing (γείωση)

– Άραγε η σημαντικότερη ανακάλυψη στον χώρο της υγείας; Οι άνθρωποι στο παρελθόν είχαν μια ιδιαίτερη αγάπη για το χώμα και τη Γη και καθήμενοι στο έδαφος αισθάνονταν πως έρχονται σε επαφή με μια ζωοδότρια δύναμη. Ήταν καλό για το δέρμα τους να αγγίζει τη ιερή Γη και γι’ αυτό έβγαζαν τα παπούτσια τους για να περπατήσουν με τα γυμνά τους πόδια πάνω της. Η επαφή με Γη ήταν για αυτούς καταπραϋντική, ενδυναμωτική και θεραπευτική.

Καθ’ όλη την εξέλιξη τους οι άνθρωποι περπατούσαν ξυπόλυτοι και κοιμόντουσαν στο έδαφος, λαμβάνοντας από τη Γη μια φυσική και ήπια ηλεκτρική ενέργεια. Είναι σίγουρο ότι κι εσείς οι ίδιοι την έχετε αισθανθεί κάποια στιγμή στη ζωή σας. Ίσως στις διακοπές σας καθώς περπατούσατε με γυμνά πόδια στην αμμουδιά, αισθανθήκατε ένα γλυκό μούδιασμα ή μια ζεστασιά στα πόδια σας.

Μια αίσθηση ευεξίας.

Αυτή ακριβώς η αίσθηση είναι η ενέργεια του εδάφους που διαπερνά το σώμα, είναι το αποτέλεσμα της επαφής του σώματός σας που ως καλός αγωγός, έρχεται σε επαφή με τη Γη, δημιουργώντας ένα είδος ηλεκτρικού κυκλώματος.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής διαρκώς απομακρύνει τους ανθρώπους από αυτή τη ροή ενέργειας στο σώμα τους. Φοράμε παπούτσια με λαστιχένιους ή πλαστικούς πάτους που μπλοκάρουν την αγωγιμότητα και βέβαια δεν κοιμόμαστε πια στο έδαφος όπως στο παρελθόν.

Οι έρευνες αποκαλύπτουν τώρα πως αυτή η ενέργεια δημιουργεί μια ξεχωριστή και ευχάριστη αλλαγή στην φυσιολογία. Προάγει την υγεία, την ζωτικότητα, προσφέρει καλύτερο ύπνο, εναρμονίζει και σταθεροποιεί τους βασικούς βιολογικούς ρυθμούς του σώματος, περιορίζει (και συχνά εξαφανίζει) χρόνιες φλεγμονές και ανακουφίζει από πόνους. Η αποσύνδεση από αυτή τη φυσική πηγή ενέργειας που βρίσκεται κάτω απ’ τα πόδια μας, ενδέχεται να είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας πίσω από την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων των χρόνιων ασθενειών τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικότερα των φλεγμοδών νοσημάτων. (Νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα, ψωρίαση, πολλαπλή σκλήρυνση κλπ)

Αυτές οι αποκαλύψεις είναι το κεντρικό θέμα του νέου βιβλίου Earthing (Γείωση) που είχα την τύχη να γράψω. Οι συνεργάτες συγγραφείς είναι ο γνωστός καρδιολόγος Stephen Sinatra, MD και ο Clint Ober, ένας εκπληκτικός ερευνητής που ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα για την υγεία μας, από την επανασύνδεσή μας με τη Γη.

 

Ο Dr Sinatra την περιγράφει ως την πλέον συναρπαστική ανακάλυψη στο χώρο της υγείας που αντιμετώπισε στα τριάντα χρόνια της καριέρας του. Τη θεωρεί ως μια απλή, πρακτική, αποτελεσματική και σαφώς οικονομικότερη μέθοδο ανιτμετώπισης κοινών ασθενειών που θα κάνει τους ανθρώπους υγιέστερους. Ειδικότερα στον τομέα του, πιστεύει πως θα βελτιώσει σημαντικά προβλήματα καρδιακής αρρυθμίας, αρτηριακής πίεσης, θρομβώσεων και κυκλοφορικών προβλημάτων και θα αυξήσει την ενέργεια των κυττάρων του αίματος. Πηγή έμπνευσής του ήταν ένα απλό πείραμα που έκανε χρησιμοποιώντας dark field μικροσκόπιο, που έδειξε θεαματική αλλαγή στη συμπεριφορά των κυττάρων του αίματος μετά από μόλις 40 λεπτά γείωσης. Οι αλλαγές φαίνονται καθαρά (εικ. 1)

Παρακάτω παρατίθενται μερικά βασικά σημεία του βιβλίου:

· Ο όρος «γείωση» αναφέρεται στην ανακάλυψη των σημαντικών πλεονεκτημάτων για την υγεία που προέρχονται από την επαφή-σύνδεση με την φυσική ηλεκτρική ενέργεια της επιφάνειας της Γης. Η επαφή αυτή επιτυγχάνεται είτε περπατώντας απλώς με γυμνά πόδια στο έδαφος είτε ερχόμενοι σε επαφή με ειδικές συσκευές-αγωγούς που μας μεταφέρουν την ενέργεια από το έδαφος ενώ εμείς καθόμαστε, δουλεύουμε ή κοιμόμαστε.

· Αυτές οι συσκευές «εσωτερικού χώρου» είναι συνδεδεμένες μέσω καλωδίου με μια σωστά γειωμένη πρίζα στο σπίτι, στο γραφείο κλπ ή με μια κατάλληλα γειωμένη μεταλλική ράβδο έξω. Οι συσκευές που διατίθενται για τη γείωση είναι ειδικά βαμβακερά σεντόνια και μαξιλάρια που επιτρέπουν να κοιμάσαι «γειωμένος» στο κρεβάτι σου, μαξιλάρια για την καρέκλα του γραφείου ή το πάτωμα που επιτρέπουν να δουλεύεις ή να χαλαρώνεις «γειωμένος» καθώς και ταινίες Velcro, συνδεδεμένες με γείωση, που τοποθετούνται στο σώμα σε συγκεκριμένα σημεία πόνου και φλεγμονών.

Οι ταινίες αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα στις έρευνες για τη Γείωση και έχουν εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα.

Εκατοντάδες άνθρωποι – ενήλικες και παιδιά- έχουν επωφεληθεί από αυτές τις συσκευές για περισσότερο από μια δεκαετία. Οι εμπειρίες τους, όπως καταγράφονται στο βιβλίο, είναι εντυπωσιακές. Ποδηλατικές ομάδες στο Tour De France χρησιμοποίησαν υπνόσακους με γείωση και είδαν, εντυπωσιακά γρηγορότερη από το συνηθισμένο, ανάρρωση από τραυματισμούς και σωματική εξάντληση.

· Όλοι ζούμε και λειτουργούμε σε έναν ηλεκτρικό πλανήτη και ο καθένας μας είναι ένα σύνολο δυναμικών ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Μέσα στο πολύπλοκο σώμα μας, τρισεκατομμύρια κύτταρα λαμβάνουν και μεταδίδουν ενέργεια στα πλαίσια των καθορισμένων βιοχημικών λειτουργιών τους. Η τροφοδοσία των θρεπτικών στοιχείων και του νερού στα κύτταρα ρυθμίζεται από ηλεκτρικά πεδία και κάθε τύπος κυττάρου έχει ένα φάσμα συχνοτήτων στο οποίο λειτουργεί. Η καρδιά, ο εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα, οι μύες και το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι έξοχα παραδείγματα ηλεκτρικών υποσυστημάτων που λειτουργούν μέσα στο βιοηλεκτρικό σώμα μας. Η αλήθεια είναι πως όλες μας οι κινήσεις, συμπεριφορές και πράξεις ενεργοποιούνται με ηλεκτρισμό.

Η έρευνα για την Γείωση δείχνει πως η σύνδεση με τη Γη ενεργοποιεί την άμεση αλλαγή των λειτουργιών του σώματος με βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και της λειτουργίας των μυών.

· Όλα τα ηλεκτρικά συστήματα και συσκευές είναι γειωμένες, δηλαδή είναι ισοσταθμισμένες από την ηλεκτρική ενέργεια της Γης. Χωρίς γείωση, οι συσκευές δεν θα λειτουργούσαν σωστά. Παρομοίως, όταν είναι σε επαφή με τη Γη, το σώμα λαμβάνει ένα ηλεκτρικό σήμα που ομαλοποιεί και ισοσταθμίζει τα πολλαπλά βιολογικά του συστήματα και μηχανισμούς. Το σήμα αυτό επίσης φαίνεται να είναι πηγή αρνητικά φορτισμένων ελεύθερων ηλεκτρονίων που υπάρχουν σε απεριόριστη ποσότητας στην επιφάνεια της Γης.

Το στοιχείο που μελέτησαν οι επιστήμονες στην έρευνα για τη γείωση, είναι πως η μεταφορά αρνητικά φορτισμένων ηλεκτρονίων στο σώμα φαίνεται να εξουδετερώνει τα θετικά φορτισμένα ηλεκτρόνια των ελεύθερων ριζών τα οποία μετά από χρόνια φλεγμονώδη δραστηριότητα οδηγούν σε πολλές κοινές ασθενείες. Θεωρούμε πως το καλύτερο αντιφλεγμονώδες πάνω στον πλανήτη, είναι ο ίδιος ο πλανήτης! Περαιτέρω πιστεύουμε πως μια καταστρεπτική χρόνια φλεγμονή μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της ανεπάρκειας αρνητικών ηλεκτρονίων, η οποία αποκαθίσταται με την επαφή μας με την αστείρευτη δεξαμενή ελεύθερων ηλεκτρονίων της Γης.

· Όπως το φως του ήλιου μας προσφέρει την βιταμίνη D, η Γη μας προσφέρει ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που ονομάζεται βιταμίνη G (Ground=έδαφος). Τον θεωρούμε ως έναν αγνοημένο παράγοντα πρόκλησης της νόσου, ένα στοιχείο που λείπει. Ο Gary Schwartz, PhD, καθηγητής ψυχολογίας και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δείχνει ότι η Γείωση μπορεί να είναι τόσο θεμελιώδους σημασίας όσο το φως του ήλιου, ο αέρας, το νερά και τα θρεπτικά συστατικά.

Σε όλη την ιστορία, διάφοροι πολιτισμοί ανά τον κόσμο τίμησαν τη σύνδεση με την Γη και περιέγραψαν την ενέργειά της με διάφορους τρόπους. Σε κάποιους από εσάς μπορεί να είναι γνωστή ως Qi στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και Prana στην Αγιουρβέδα.

Μέχρι τώρα, τα σημαντικά οφέλη αυτής της ενέργειας για την υγεία έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό άγνωστα. Χάρη στην περιέργεια και την επιμονή του Clinton Ober, ενός πρωτοπόρου του κλάδου της καλωδιακής τηλεόρασης, τα οφέλη αυτά έρχονται στην επιφάνεια. Ο Ober ήταν επικεφαλήςτης μεγαλύτερης εταιρείας εγκαταστάσεων συστημάτων καλωδιακής τηλεόρασης στην Αμερική.

Το 1993, σε ηλικία 49 ετών και στο απόγειο της καριέρας του, αρρώστησε βαριά όταν ένα απόστημα σχεδόν κατέστρεψε το συκώτι του. Όταν ανέκτησε την υγεία του αποφάσισε να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του και να ψάξει για έναν ανώτερο σκοπό στη ζωή του. Ταξίδεψε σε όλες τις ΗΠΑ για τέσσερα χρόνια ψάχνοντας όπως έλεγε ο ίδιος «για την αποστολή του». Μια μέρα στη Σεντόνα της Αριζόνα, καθισμένος σε ένα παγκάκι στο πάρκο, βλέποντας τους περαστικούς να πηγαινοέρχονται, παρατήρησε πως όλοι φορούσαν παπούτσια με συνθετική σόλα.

Αναρωτήθηκε αν τα συγκεκριμένα παπούτσια που αντκατέστησαν τα δερμάτινα από το 1960 και μετά, μπορεί να είχαν κάποια επίδραση στην υγεία. Συνειδητοποίησε πως ο ίδιος αλλά και οι περισσότεροι περαστικοί ήταν «μονωμένοι» από την ηλεκτρική ενέργεια της Γης. Η σκέψη του πήγε πίσω, στα χρόνια που δούλευε στην καλωδιακή τηλεόραση. Πριν την καλωδιακή τηλεόραση, η εικόνα της τηλεόρασης συχνά χάλαγε λόγω κηλίδων, «χιονών» ή από παράσιτα που προκαλούνταν από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.

Στην καλωδιακή εποχή, τα συστήματα σε κάθε σπίτι ήταν γειωμένα και θωρακισμένα και η μετάδοση του σήματος γίνεται μέσω καλωδίου ώστε να αποτρέπονται παρεμβολές εξωτερικών σημάτων. Το καλώδιο αποτελείται από ένα εσωτερικό αγωγό χαλκού, ένα στρώμα μόνωσης και το εξωτερικό κάλυμμα. Αυτό το κάλυμμα είναι συνδεδεμένο στη Γη,σε μια ράβδο γείωσης.

Αυτή είναι η βασική αρχή της γείωσης, της σύνδεσης δηλαδή των ηλεκτρικών συστημάτων των σπιτιών και κάθε κτιρίου με το ενεργειακό πεδίο της Γης,

με σκοπό την σταθερότητα και την προστασία από τα ελεύθερα ηλεκτρικά φορτία.

Ο Ober αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε άραγε αυτή η ενέργεια να προστατεύσει τον ανθρώπινο οργανισμό από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF) του περιβάλλοντος που πολλοί θεωρούν ύπουλα και επικίνδυνα για την υγεία; Θα μπορούσε να παράσχει σταθερότητα στο σώμα; Ήξερε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι καλός αγωγός του ρεύματος. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει ένα απλό πείραμα στον εαυτό του.

Τοποθέτησε ένα μεταλλικό πλέγμα πάνω στο κρεβάτι του. Συνέδεσε πάνω στο πλέγμα ένα καλώδιο με κλιπ και έριξε το καλώδιο έξω από το παράθυρο όπου το συνέδεσε σε μια ράβδο γειωμένη στο έδαφος. Στη συνέχεια ξάπλωσε πάνω στο πλέγμα μετρώντας την τάση στο σώμα του. Τότε βρήκε πως όσο ήταν «γειωμένος» πάνω στο πλέγμα, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είχαν εξαφανιστεί και η τάση του σώματός του ήταν κοντά στο μηδέν.

Χωρίς να το καταλάβει αποκοιμήθηκε και ξύπνησε το επόμενο πρωΐ. Είχε κοιμηθεί για πρώτη φορά χωρίς παυσίπονα μετά από πολλά χρόνια που ταλαιπωρείτο από ανυπόφορους πόνους και αϋπνίες.

(CYNECHIZETAI)

© Άρθρο του Martin Zucker ενός εκ των συγγραφέων του ομώνυμου βιβλίου

© Μετάφραση Παντελής Χατζησινάκης

PAGAN miastala.com

Advertisements

About sooteris kyritsis

Job title: (f)PHELLOW OF SOPHIA Profession: RESEARCHER Company: ANTHROOPISMOS Favorite quote: "ITS TIME FOR KOSMOPOLITANS(=HELLINES) TO FLY IN SPACE." Interested in: Activity Partners, Friends Fashion: Classic Humor: Friendly Places lived: EN THE HIGHLANDS OF KOSMOS THROUGH THE DARKNESS OF AMENTHE
This entry was posted in Health and wellness and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.