Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ – ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ – ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ


A)Φιλέτο ή κρεατόκολλα;

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει αυτή την ικανότητα: να εκπλήσσει δυσάρεστα τον καταναλωτή.Π.χ.,όταν αυτός διαπιστώνει ότι,αντί να ισχύουν κανόνες για την προστασία του,κάποιες αποφάσεις είναι εις βάρος του και υπέρ των εταιρειών.Ενα ακόμη παράδειγμα ήλθε αυτές τις ημέρες στην επιφάνεια σε σχέση με τη θρομβίνη.Μια ουσία άγνωστη στο πλατύ κοινό αλλά πολύ γνωστή από τις σελίδες της χημείας τροφίμων αλλά και σε όσους έχουν σχέση με το κρέας.
Το αίμα των ζώων που σφάζουμε αποτελείται από πλούσιο σε πρωτεΐνες πλάσμα και σε αυτό αιωρούνται τα αιμοσφαίρια,ερυθρά,λευκά,αιμοπετάλια και διάφορες πρωτεΐνες όπως το ινωδογόνο.Κατά την πήξη του αίματος που ονομάζεται θρόμβωση το ένζυμο θρομβίνη αντιδρά με το ινωδογόνο και δίνει αδιάλυτο ινώδες (fibrin).Το ινώδες μαζί με τα έμμορφα συστατικά του αίματος (ερυθροκύτταρα,λευκοκύτταρα,αιμοπετάλια),σχηματίζει τον πλακούντα (πηγμένο αίμα).Στοπ καρέ.
Στην επόμενη σκηνή μεταφερόμαστε στην Ολλανδία. Η εταιρεία Sonec έχει πάρει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα προϊόν που ονομάζεται fibrinex.Αυτό το αγαπούν πολύ στα εργοστάσια του κρέατος,εκεί που κόβουν και φτιάχνουν σε μερίδες ή και σε τάκους ολόκληρους φιλέτα,χοιρομέρια και άλλες τέτοιες λιχουδιές.Είναι ένα παχύρρευστο υλικό που όχι μόνο θυμίζει κόλλα αλλά είναι κόλλα.Οπως είπαμε,με την επίδραση της θρομβίνης το ινωδογόνο γίνεται ινώδες.Αυτό αντιδρώντας με το κολλαγόνο δίνει μια ουσία που γίνεται…παντοκολλητής για τα κομμάτια του κρέατος.Και αυτό είναι η χαρά του εργοστασιάρχη και του μεγαλοκουζινά,ο οποίος μπορεί να μαζεύει και τα πιο μικρά ξέφτια κρέατος και να τα κολλάει μαζί με άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα σε μια απίστευτα συνεκτική πλάκα από σάρκα,έτσι ώστε να λες τι φιλέτο είναι αυτό.Και εκεί ακριβώς αρχίζουν οι αντιρρήσεις.«Μοιάζει τόσο πολύ με χοιρινό φιλέτο» είπε κάποιος «που είναι ανήθικο».Τι εννοούσε; Οτι στις συσκευασίες πρέπει να λέγεται όχι μόνο ότι χρησιμοποιήθηκε αυτή η ουσία αλλά και ότι έχει βοηθήσει να συγκολληθούν μεταξύ τους μικρότερα κομμάτια διότι αυτό δεν φαίνεται εύκολα και ο αγοραστής μπορεί να ξεγελαστεί.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιες τυπωμένες ενδείξεις στη συσκευασία διότι κατάφεραν όποιοι έτσι τους συνέφερε να θεωρηθεί η ουσία αυτή βοηθητική μιας διαδικασίας παραγωγής(!) και όχι πρόσθετο στο κρέας και με βάση έναν κανονισμό δεν έχουν υποχρέωση να τη δηλώνουν! Οταν όμως πας στο εστιατόριο,ίσως δεν θα καταλάβεις τι σου σερβίρισαν ούτε καν θα έχεις τη δυνατότητα να το διαβάσεις κάπου και δεν θα υπάρχει η όποια επιβεβαίωση γι΄ αυτό που έγινε. Η Εuropean Food Safety Αuthority (πιο γνωστή ως ΕFSΑ) το 2005 είχε βγάλει μάλιστα οδηγία,όχι ακόμη επικυρωμένη,ότι η κρεατόκολλα είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο,εκτός από κάποιους αλλεργικούς,και δεν χρειάζεται καν να δηλώνεται με το σκεπτικό ότι προέρχεται από ουσίες που επιτρέπεται να τις καταναλώνει ο άνθρωπος.Ετσι για μερικά χρόνια φαίνεται ότι καταναλώθηκαν αρκετά τετραγωνικά μέτρα «φιλέτο» που δεν ήταν άλλο από μωσαϊκό κομματιών.Και υπήρχε πάντα η αντίρρηση γι΄ αυτό διότι η συγκόλληση δεν χρειάζεται καν να γίνει εν θερμώ ή να χρησιμοποιηθεί αλάτι και στη ραφή μπορεί να αναπτυχθούν βλαβεροί μικροοργανισμοί.Αν μετά όλο αυτό βρεθεί στο εσωτερικό του κομματιού και εκεί πολλαπλασιαστούν χωρίς να το πάρουμε καν είδηση;

Τον Απρίλιο όμως του 2010 μια ανήσυχη βουλευτής από τη Σουηδία επανέφερε το θέμα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και πέτυχε σε μια πρώτη ψηφοφορία η ουσία να μην ενταχθεί στο παράρτημα ΙV του πίνακα της οδηγίας 95/2/ΕC με τις επιτρεπόμενες να προστίθενται ουσίες,πρέπει όμως πλέον να επιτύχει πλειοψηφία και στο Ευρωκοινοβούλιο ως το τέλος Μαΐου για να μπει η κόλλα αυτή αν όχι εκτός,τουλάχιστον στις όποιες ουσίες πρέπει να δηλώνονται.Για να ξέρει και ο πελάτης αν τρώει φιλέτο ή ένα κολλάζ κρέατος με το όνομα αυτό.Και εμείς με τον φακό να ψάχνουμε για τις ραφές.

ΤΟΥ Α.ΓΑΛΔΑΔΑ

πηγη tovima.gr/

 

Β)Είχε καρκίνο, της έδινε πανάκριβα βοηθήματα διατροφής

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

Πολλαπλές μεταστάσεις στα ζωτικά της όργανα υπέστη μια γυναίκα, που έπασχε από καρκίνο του μαστού, νόσο ιάσιμη στο 95% των περιπτώσεων, όταν πείστηκε από γιατρό ωτορινολαρυγγολόγο στην ειδικότητα, που της είχε συστηθεί και ως «ολιστικός», να εγκαταλείψει την ενδεδειγμένη θεραπεία (χειρουργείο-χημειοθεραπείες) και να καταφύγει στα… άλατα και στα πανάκριβα βοηθήματα διατροφής που της χορηγούσε ο ίδιος.

Και όταν η δίαιτα αποτοξίνωσης, στην οποία την υπέβαλε, της προκάλεσε βαριά βλάβη, που «κατέστησε τη νόσο μη ιάσιμη, μειώνοντας δραματικά το προσδόκιμο ζωής της», ο «ολιστικός», που έκοβε αποδείξεις ωτορινολαρυγγολόγου, έκοψε και… ρόδα μυρωμένα.

Η γυναίκα προσέφυγε τελικά στην κλασική ιατρική, αλλά και στη Δικαιοσύνη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, που δίκασε ερήμην τον 70χρονο γιατρό, Θωμά Χρηστίδη, τον καταδικάσε σε συνολική ποινή εφτά ετών, με αναστολή, για απάτη, αλλά και για τη βλάβη υγείας που υπέστη η μηνύτρια, αναγνωρίζοντάς του κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί καταδίκη μόνο για βαριά σωματική βλάβη της παθούσης, Ευαγγελίας Θεοτοκάτου, οικονομολόγου, που έχει διατελέσει επιστημονικός βοηθός στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ολα ξεκίνησαν όταν η ασθενής, το 2003, που διαγνώστηκε η ασθένεια, και της είχε συστηθεί από γιατρούς του «Αγίου Σάββα» να υποβληθεί σε ολική αφαίρεση δέξιου μαστού, ζήτησε τη γνώμη του «ολιστικού», ο οποίος υποσχόταν σε ασθενείς με διάφορες νόσους θεραπεία με «εναλλακτικές μεθόδους».

Χρεώσεις χρυσάφι

Για να τους πείθει, είχε εγκαταστήσει στο ιατρείο του «ειδικά» μηχανήματα, με τα οποία πραγματοποιούσε διάφορα τεστ, που διαρκούσαν πολλή ώρα και τα χρέωνε με υπέρογκα ποσά. Οταν η μηνύτρια τον επισκέφτηκε, «της έκανε τεστ επί 4.30 ώρες και της πήρε με… έκπτωση 430 ευρώ, αντί 607. Της συνέστησε να αποφύγει τη συμβατική θεραπεία, γιατί θα οδηγούσε σε εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος και διάχυση του καρκίνου. Εντόπισε δε την αιτία του στις αλλεργιογόνες ουσίες με τις οποίες είχε βομβαρδισθεί από τον μέχρι τότε τρόπο ζωής της. Την υπέβαλε σε εκτεταμένη δίαιτα αποτοξίνωσης, με παράλληλη χρήση αλάτων και της χορηγούσε συμπληρώματα διατροφής, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ομοιοπαθητικά, με κόστος από 350 έως 800 ευρώ τη φορά, τα οποία άλλοτε τα αγόραζε από φαρμακείο, άλλοτε της τα χορηγούσε ο ίδιος.

Οταν «άρχισε η κόπωση, καθώς μεγάλωσε ο όγκος μου, έλεγε -κατέθεσε η γυναίκα- ότι ο οργανισμός προσπαθούσε να τον αποβάλει, πράγμα που καταδείκνυε την επιτυχία της μεθόδου. Ελεγε ότι οι άσχημες αιματολογικές εξετάσεις μου οφείλονταν σε άγχος».

«Υστερα από τρία χρόνια και αφού κατέβαλλα υπέρογκα ποσά, τα περισσότερα χωρίς αποδείξεις, άρχισα να έχω αναπνευστική δυσφορία, αλλά έλεγε ότι ήταν αλλεργικά συμπτώματα, που οφείλονταν στους “ευρωμύκητες” που υπάρχουν στην Κέρκυρα -όπου ζω-, λόγω του υγρού κλίματος».

«Την άνοιξη του 2006, μεταβάλλοντας απόψεις, μου σύστησε να αφαιρέσω τον όγκο. Με παρέπεμψε σε εναλλακτικούς χειρουργούς, που μου σύστησαν να επιστρέψω στην κλασική Ιατρική. Ο ίδιος έκανε ομοιοπαθητικές ενέσεις γύρω από τον όγκο. Ακόμη και όταν διαπιστώθηκε η εξάπλωση του καρκίνου, έλεγε να μην κάνω χημειοθεραπεία και να συνεχίσω τη δική του».

«Η δραματική της κατάσταση -σημειώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα- την έκανε να ανακτήσει τη λογική της και να αποκρούσει τις προσπάθειές του να συνεχίσει να την απομυζά οικονομικά, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση του νου ενός βαρέως νοσούντος ανθρώπου».

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κατηγορουμένου υποστήριξαν ότι «δεν έκρυψε ότι ασχολείται με ολιστική ιατρική και δεν έφαγε χρήματα. Η επιλογή ήταν αποκλειστικά δική της».

Παναγιώτης Παυλάκης

Ιατρός Παθολόγος

Αβέρωφ 17, 35100

Λαμία

Τηλ επικοινωνίας: 22310-21528 & 6942.482.261

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ /2010

 

Γ)Χαρείτε τη ßόλτα. Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής!

Ο George Carlin λέει για τα γηρατειά! (Απόλυτα Διαυγές)
ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠ’ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ, ΚΑΝΤΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ.

Οι απόψεις του George Carlin’s για τα γηρατειά
Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά..
«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.
Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.
«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!» Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16! Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου
!Γίνεσαι 21. Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία.ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!
Αλλά τότε περνάς στα 30. Ωωωω, τί έγινε εδώ; Ακούγεσαι σαν χαλασμένο γάλα! Αυτός ΠΕΡΑΣΕ, έπρεπε να τον πετάξουμε. Δεν έχει πλάκα πια, είσαι απλά ένας ξινισμένος λουκουμάς. Τι πάει στραβά; Τί άλλαξε;
ΓΙΝΕΣΑΙ
21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, και τότε ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40. Ουάου! Πάτα φρένο, όλα σου ξεγλυστρούν. Πριν να το καταλάβεις,ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και τα όνειρά σου χάνονται…
Αλλά! για περίμενε!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ
τα 60. Δεν πίστευες ότι θα τα έφθανες!
Οπότε ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30,ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60.
Έχεις αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που ΧΤΥΠΑΣ τα 70! Μετά απ’αυτό, η κατάσταση είναι μέρα με τη μέρα. ΧΤΥΠΑΣ την Τετάρτη!
Μπαίνεις !
στα 80 και κάθε μέρα είναι ένας πλήρης κύκλος. ΧΤΥΠΑΣ το γεύμα. ΠΕΡΝΑΣ στις 4:30.. ΦΘΑΝΕΙΣ την ώρα του ύπνου. Και δεν τελειώνει εκεί. Στα 90 σου, αρχίζεις να οπισθοδρομείς. «Ήμουν ΜΟΛΙΣ 92».
>
Και τότε κάτι παράξενο συμβαίνει. Εάν καταφέρεις να ξεπεράσεις τα 90, ξαναγίνεσαι μικρό παιδί. «Είμαι 92 και μισό!».
>
Μακάρι να φθάσετε όλοι στα υγιή 100 και μισό!!
>
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΝΕΟΙ

>
1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς..Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι’αυτά. Γι’αυτό τους πληρώνετε άλλωστε.

2. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους. Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.
3. Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, ο,τιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου».Και το επίθετο του διαβόλου είναιΑλτζχάιμερ.
4.Απολαύστε τα απλά πράγματα.
5.Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα.
6.Τα δάκρυα τυχαίνουν… Υπομείνετε, πενθήστε, και προχωρήστε παραπέρα. Το μόνο άτομο, που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Να είστε ΖΩΝΤΑΝΤΟΙ ενόσω είστε εν ζωή.
7.Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ό,τι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, ο,τιδήποτε. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας.
8.Να τιμάτε την υγεία σας: Εάν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζητήστε βοήθεια.
9.Μην κάνετε βόλτες στην ενοχή. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, ακόμη και στον διπλανό νομό ή σε μια ξένη χώρα αλλά ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται η ενοχή.
10. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:
>
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα

>
Κι αν δεν στείλετε το παρόν σε τουλάχιστον 8 άτομα – ποιος νοιάζεται; Αλλά μοιραστείτε το με κάποιον. Όλοι χρειαζόμαστε να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο κάθε μέρα!!

>
>
Το ταξίδι της ζωής δεν είναι για να φθάσουμε στον τάφο με ασφάλεια σ’ένα καλοδιατηρημένο σώμα, αλλά κυρίως για να ξεγλυστρούμε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντλημένοι, φωνάζοντας «…ρε γαμώτο…..τί βόλτα!».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΜΕΝ ΕΠΕΙΕ ΠΑΝΟΠΕΑ

Advertisements

About sooteris kyritsis

Job title: (f)PHELLOW OF SOPHIA Profession: RESEARCHER Company: ANTHROOPISMOS Favorite quote: "ITS TIME FOR KOSMOPOLITANS(=HELLINES) TO FLY IN SPACE." Interested in: Activity Partners, Friends Fashion: Classic Humor: Friendly Places lived: EN THE HIGHLANDS OF KOSMOS THROUGH THE DARKNESS OF AMENTHE
This entry was posted in Health and wellness and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.