ENERGY-A / ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ 1 / καταστροφη


A)

image

image

image

B)Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Γράφει ο *Αμφικτύων

Γενικά

Ο κόσμος βιώνει την μεγαλύτερη κρίση στο διάβα της ανθρώπινης ιστορίας του. Πρόκειται για μιά πολυεπίπεδη κρίση: Πληθυσμιακή,ηθική, πνευματική, οικονομική,νομισματική, θεσμική, καθώς και  κρίση-θα την έλεγακατάπτωση- όλων των αξιών . Το παγκόσμιο κατεστημένο έχει ήδη καταρρεύσει και τώρα προσπαθεί με τα υλικά κατεδαφήσεως να ορθώσει ένμ νέο αυταρχικότατο εξάμβλωμα με την εγκαθίδρυση μιάς Παγκόσμιας Δικτατορίας, που όμοια σε βαρβαρότητα , απανθρωπιά και εγκληματικότητα δεν ξαναείδε ο κόσμος.

Ομως με τα υλικά κατεδαφίσεως δεν μπορείς να ξαναφτιάξεις οικοδόμημα. Το μόνο που μπορείς είναι να τα πετάξεις στα σκουπίδια και να προχωρήσεις με νέα υλικά το χτίσιμο του νέου κόσμου. Και αυτός πρέπει να γίνει επάνω σε νέες βάσεις και όχι στα σαθρά θεμέλια του γκρεμισμένου συστήματος . Τα αίτια αυτής της δισχιλιόχρονης κρίσης είναι το απότομο σταμάτημα του ανερχομένου πανανθρώπινου Ελληνικού Πνεύματος , όταν αυτό έκανε τα πρώτα άλματα του και πήγαινε να ριζώσει στον έξω κόσμο, με την πολιτιστική εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου . Τότε οι οπισθοδρομικές, σκοταδιστικές και θεοκρατικές δυνάμεις με πρωτοπορία τους δραστήριους Εβραίους σιωνιστές, έκαναν την αντεπίθεση κατά του Ελληνικού Πολιτισμού, χρησιμοποιώντας σαν όπλο την παλιά Ιουδαική θρησκεία , την οποία ανανέωσαν μεσω του Χριστιανισμού, για να εξαπατήσουν τους φτωχούς και καταφρονεμένους της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Συν τω χρόνω όμως ο Χριστιανισμός υποδούλωσε την Ρωμαική αυτοκρατορία και έγινε κατά τον Μεσαίωνα πολιτικό και κοινωνικό καθεστώς στον κόσμο της Δύσεως. . Στην Ανατολή επεκράτησε ένα άλλο παρακλάδι του Ιουδαισμού, ο Ισλαμισμός. Με αυτά τα «εργαλεία» το σύστημα έκτοτε κρατάει διαιρεμένους τους λαούς και τους ελέγχει πολιτικά , οικονομικά και πνευματικά.

Επομένως τα αιτία της κρίσης που μαστίζει τον κόσμο δεν είναι πρόσφατα , διότι ανάγονται από τον 4ον αιώνα και εντεύθεν , με ελάχιστα διαλείμματα . Η κρίση δε οφείλεται στην δράση των τριών Εβραιογενών θρησκειών (Ιουδαισμού, Χριστιανισμού και Ισλαμισμού) και των χιλιάδων αιρέσεων αυτών όπου σε μια εποχή που ανθούν οι επιστήμες και η τεχνολογία , το σύστημα είναι υποχρεωμένο να ψεύδεται και να εξαπατά τους λαούς για να κρατήσει την εξουσία του . Να παραλογίζεται εσκεμμένα για να μην χάσει τα πλούτη του. Να χρησιμοποιεί την επιστήμη και τεχνολογία όχι για το καλό του κόσμου αλλά για να φτιάχνει όπλα μαζικής εξόντωσης του ανθρώπου και καταστροφής του φυσικού του περιβάλλοντος του πλανήτου μας. Όμως τα ψέματα τελειώνουν . Τώρα στην επαναστατική εποχή του διαδικτύου πρέπει να λάμψει όλη η αλήθεια

Τα τρία μεγάλα Ψέματα

Τα τρία μεγαλύτερα ψέματα της ιστορίας πάνω στα οποία βασίσθηκε το παρόν σιωνιστικό κατεστημένο είναι :

Πρώτον , η θεόπνευστος Βίβλος και η Παλαιά Διαθήκη.

Δεύτερον, η επιβολή του Χριστιανισμού στη Δύση.

Τρίτον, η δημιουργία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων (Federal Reserve Bank) στις ΗΠΑ

Με αυτές τις τρεις απάτες οι Εβραίοι σιωνιστές κατόρθωσαν να ελέγξουν πνευματικά, οικονομικά και πολιτικά ολόκληρο τον κόσμο. Ο πνευματικός έλεγχος ευνούχισε το δυτικό Λόγο και έκανε μετάλλαξη στον ψυχοπνευματικό χαρακτήρα των ατόμων , μεταβάλλοντας τους λαούς σε ποίμνια.

Ο έλεγχος του χρήματος οδήγησε στον έλεγχο των πάντων και στην πτώση και παρακμή όλων των μέχρι τουδε αξιών που αναβάθμισαν τον άνθρωπο από το πρωτόγονο κτήνος στον πολιτισμό. Και όλα αυτά έγιναν από μια παρασιτική ομάδα-συμμορία θα της ταίριαζε καλλίτερα –Μογγόλων εισβολέων και νομάδων βοσκών των γνωστών ως Εβραίων Ashkenazi, οι οποίοι εσκεμμένα επέλεξαν να συμμαχίσουν και να συμπλεύσουν με τους χείριστους στον κόσμο ληστές, τους Εβραίους Sephardics, οι οποίοι από κοινού με πονηρία και υπομονή λαφυραγώγησαν –και συνεχίζουν να λαφηραγωγούν-όλους τους λαούς που έγιναν λεία τους. Ο παγκόσμιος καπιταλισμός, πνέοντας τα λοίσθια, προσπαθεί ν’ αρπάζει όσο το δυνατό περισσότερα παραγόμενα αγαθά των πολιτών του και να τα διοχετεύσει στο παγκόσμιο κεφάλαιο, χωρίς κανένα προσωπείο! Είναι  πασιφανές  ότι η βουλιμική κερδοσκοπία  τους αδιαφορεί για παραγωγή , την ανάπτυξη ,την πραγματική οικονομία  και την διανομή του εισοδήματος που παράγεται.  Καθοδηγεί τις μάζες, μέσα από τοπικούς ηγετίσκους-μαριονέττες, από θρησκείες αλλά κυρίως μέσα από το μέσα μαζικής ενημέρωσης(ΜΜΕ), σε επιλεγμένες κοινωνικές δομές και επιβάλει σ’ αυτές τις προτιμήσεις της (διατροφή, διασκέδαση, διαμονή, φάρμακα, μόδα, πολιτιστικά πρότυπα κλπ). Συνθλίβει βάρβαρα και μαζικά τους μικρομεσαίους «επιχειρηματίες», ενώ έχει ξεπαστρέψει στις περισσότερες χώρες την «εθνική αστική τάξη» είτε την έχει εξαγοράσει. Το G8, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή(ΕΕ) το ΔΝΤ και οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες έχουν γίνει ένας οργανισμός και συγκοινωνούντα δοχεία με ένα αόρατο Διευθυντήριο. Το χρήμα από μέσον ανταλλαγής   το μετέβαλλαν σε μέσο κερδοσκοπίας για την αρπαγή των αγαθών από τους παραγωγούς τους (πετρέλαια, τροφιμα, ορυκτα, χρηματηστηρια κλπ) μέσα από τα χρηματηστήρια , τη βαρυτάτη φορολογία και το γραφειοκρατικό κράτος που σκοτώνει τα πάντα σαν τη σύγχρονη Κίρκη.

Πως όμως μπόρεσαν να διαπράξουν ένα τόσο πελώριο έγκλημα σε βάρος ολοκλήρου της ανθρωπότητος;

JEWS CONTROL AMERICA. This is because the Jews own the Federal Reserve Bank. It’s not “federal” at all. It’s privately owned. by Jews!

Η Παγκόσμια Κυβέρνηση-Παγκόσμια Δικτατορία

Ο David Rockefeller πατριάρχης του διεθνούς Σιωνισμού είπε :

« Εμείς είμαστε ευγνώμονες στην «Washington Post » στην «New York Times» , στο περιοδικό «Time» και σε άλλες εκδόσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες παρακολούθησαν τις συναντήσεις μας επί σαράντα και πλέον χρόνια . Θα ήτο αδύνατον να αναπτύξουμε τα σχέδια μας για τον κόσμο εάν εκεινα είχαν έλθει στο φως κατά την διάρκεια αυτών των ετών. Όμως τώρα ο κόσμος είναι περισσότερο εξελιγμένος και προετοιμασμένος να συμμορφωθεί προς την παγκόσμια διακυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μιάς διανοητικής αφρόκρεμας και των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι βεβαίως προτιμότερη από την πρακτική του εθνικού αυτοκαθορισμού του παρελθόντος»[ O εβραϊκής καταγωγής σκηνοθέτης του Hollywood Aaron Russo και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2004, λίγο καιρό πριν πεθάνει από καρκίνο τον Αύγουστο του 2007, έδωσε μια ιστορικής σημασίας συνέντευξη στον Alex Jones.

http://www.youtube.com/watch?v=p6s5eivVJ5Y&NR=1

Ο έντιμος και υπεύθυνος χαρακτήρας του, του επέβαλε να δώσει αυτήν την συνέντευξη, γνωρίζοντας ότι θα πεθάνει. Εκεί αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη γνωριμία του με τον μεγιστάνα Nick Rockefeller και τις απίστευτες παραδοχές που του είχε εκμυστηρευτεί, όπως την επερχόμενη καταστροφή των Δίδυμων Πύργων 11 μήνες πριν αυτή καν συμβεί ! Μιλάει ακόμα για το τι του απεκάλυψε ο μεγιστάνας στην προσπάθεια του να τον προσεταιριστεί και να τον εντάξει στα σχέδια του, προφανώς λόγω της ιδιότητας του ως υποψηφίου προέδρου της χώρας. Του μίλησε σχετικά με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της οικογενείας του στην δημιουργία του φεμινιστικού κινήματος και τα σχέδια της για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας δικτατορίας.
Σκοπός τους, όπως με απόλυτη ευθύτητα και σαφήνεια μας αφηγείται ο Russo, είναι ο έλεγχος με microchip και η υποδούλωση,  όσων ανθρώπων απομείνουν, μετά τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού που σχεδιάζουν.]

Η προώθηση της παγκόμιας δικτατορίας είναι ο ρόλος της κατοχικής κυβερνήσεως του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ευθαρσώς το έχει δηλώσει επανειλημμένως ο ίδιος, « ότι εργάζεται για την εγκατάσταση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης» Δυστυχώς, ο Ελληνικός λαός ζει στα σκοτάδια της παραπληροφόρησης , της άγνοιας και της απάθειας για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας και στον κόσμο. Η Ελλάδα λόγω της στρατηγικής της θέσεως και της πολιτιστικής της σημασίας σαν το λίκνο της Δημοκρατίας επελέγη εδώ και δεκαετίες σαν στόχος και πειραματόζωο, για την διάλυση της και τον εξανδραποδισμό του Ελληνισμού σαν φυλής και εθνότητος. Διότι όλοι αυτοί οι «εγκέφαλοι» γνωρίζουν ότι ο Ελληνισμός δεν είναι μόνον εδαφική επικράτεια, φυλή, εθνότητα, είναι το στρατηγικότερο σημείο της οικουμένης και το γεωπολιτικό κεντρικό σημείο μεταξύ Ευρώπης-Ασίας και Αφρικής με μεγάλο φυσικό πλούτο. Είναι η ιδέα ενσάρκωσης της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας του ατόμου, της κοινωνικής δικαιοσύνης , της ειρήνης, των Ολυμπιακών Αγώνων του «ευ αγωνίζεσθαι » κ.ο.κ . Είναι ακόμη η περιοχή αυτή κέντρο του παγκόσμιου ανθρωπιστικού Πολιτισμού , της απαράμιλλης Ελληνικής Γλώσσας, των ιδανικών και αξιών της ομορφιάς , της ισορροπίας , του «μέτρου » και του Λόγου, που έβγαλαν τον άνθρωπο από την αγριότητα και τον έφεραν στον πολιτισμό. Δεν υπάρχει άνθρωπος στη Γη που να μην έχει Σπέρμα ή Πνεύμα Ελληνικό και ο Ελληνικός πολιτισμός είναι διαδεδομένος σε κάθε άκρη του κόσμου. Να μη τους υποτιμούμε αλλά, να μην τους υπερεκτιμούμε και χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας και το ηθικό μας. Οι Έλληνες έχουν μεγάλα ελαττώματα και μεγάλα προτερήματα. Είναι καιρός να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνάμεις και δυνατότητες μας με ευφυή στρατηγική και μεθοδική οργάνωση  και αποτελεσματικότητα. Η νέα χιλιετία είναι η εποχή των Ελλήνων!Ο Εβραϊκός Σιωνισμός εκμεταλλεύθηκε την επιστήμη και τεχνολογία, δύο από τις καλύτερες θυγατέρες του Ελληνικού Πνεύματος, που έχουν σαν βάση την αλήθεια. Όμως δεν τις χρησιμοποίησε για το καλό του ανθρώπου, αλλα για να σκοτώσουν , να ληστέψουν και λαφυραγωγήσουν τον κόσμο και να τον καθυποτάξουν με τα πλέον έξυπνα και καταστρεπτικά όπλα που τους έδωσε αυτή η τεχνολογία . Δεν δίστασαν να πλήξουν ακόμη και την ανθρώπινη σκέψη με τον έλεγχο της γνώσης και της συνείδησης του ανθρώπου διά των ΜΜΕ .

Το Μονοπώλειο του Χρήματος

FED: Το «ευαγές» Εβραικό Ιδρυμα: Ολοι την θεωρούν ως Ομοσπονδιακή τράπεζα και αυτή είναι ιδιωτική Εβραική. Πρόκειται για την σκιώδη κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία υπερχρέωσε την πλουσιότερη χώρα του κόσμου με τρισεκατομμύρια δολάρια χρέος επί ένα και πλέον αιώνα. Ολοι οι πρόεδροι –με εξαίρεση τον Τζον Κέννεντυ-ήσαν αχυράνθρωποι της Μαύρης Χείρας, διότι οι τραπεζίτες τους επιλέγουν και αυτοί τους στηρίζουν στην εξουσία , όσο καιρό εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους. Όταν δυστροπήσουν , είτε τους αλλάζουν , είτε τους καθαιρούν , είτε τους δολοφονούν. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κυβερνήσεις των λοιπών χωρών . Αυτοί φτιάχνουν τους ηγέτες του σωλήνα στα εργαστήρια τους, τους προβάλλουν με τα ΜΜΕ και τους επιβάλλουν με «δημοκρατικές » διαδικασίες που ελάχιστα διαφέρουν από εκείνες του πάπα-Ντόκ και του Στάλιν.

Το 1913, το Κογκρέσο, με δόλο προώθησε τη Federal Reserve Act για να γίνει νόμος . Τότε ο πρωτοπόρος της αεροπορίας Τσαρλς Λίντμπεργκ δήλωσε: «Ο νόμος αυτός καθορίζει το νομοθέτημα της μεγαλύτερης απάτης στη γη …. Όταν ο Πρόεδρος υπογράψει την παρούσα Πράξη, η αόρατη κυβέρνηση της εξουσίας του χρήματατος θα έχει νομιμοποιηθεί …. Ο νέος νόμος θα δημιουργει πληθωρισμό κάθε φορά που οι άνθρωποι που ελέγχουν το χρήμα θέλουν τον πληθωρισμό …. Από τώρα και στο εξής, δημιουργείται επιστημονικά η οικονομική κρίση . ”

‘Μονοπώλειο’ η Γνώση

Εχοντας συγκεντρώσει εδώ και αιώνες τα περισσότερα χρήματα απέκτησαν τον έλεγχο των επιχειρήσεων , και αιχμαλώτισαν εσαεί όλες τις αξιόλογες βιομηχανίες στον κόσμο όπως:

· Rockefeller’s το πετρέλαιο, Morgan’s τους σιδηροδρόμους, Rothschild τις τράπεζες και τον έλεγχο των κυβερνήσεων, Carol Marx’s την πολιτική , Sassoon’s τα ναρκωτικά στην Κίνα, Monsanto’s τους σκλάβους και τις καλλιέργειες, Lehman’s την εισβολή και εκμετάλλευση των νοτίων – και όχι μόνον, Freud’s την ψυχολογία, Meyer’s το θέαμα( Χόλλυγουντ), Einstein’s τη Φυσική, Irving Berlin’s το μονοπώλιο της μουσικής, Warburg’s το «μηχανάκι» της Federal Reserve Bank , Oppenheimer’s την Εβραϊκή Ατομική Βόμβα , Betty Friedan’s τις νοικοκυρές, Abbie Hoffman’s το κίνημα των Υπαρξιστών-Χίπις , Bronfman’s τα ποτά, Henry Kissinger’s τις δολοφονίες και γενοκτονίες λαών, Norman Lear’s τις κωμικές σειρές, Bill Gates’s τα κομπιούτερς, George Soros τα χαρτοφυλάκια επενδύσεων και τον έλεγχο της Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων κ.ο.κ .

Η αθέατη διεθνής εξουσία έχει διορίσει –«με δημοκρατικές μεθόδους»- τους δικούς της υπαλλήλους στην διακυβέρνηση των διαφόρων χωρών για την προώθηση των σκοπών της. Στη χώρα μας αυθεντικός εκπρόσωπος της είναι ο Εβραίος Γεώργιος Παπανδρέου ή Jeffrey Mineiko, ο οποίος ανέλαβε με την διττή εντολή να :

· 1/ Χρεωκοπήσει τη χώρα και καθυποτάξει τον Ελληνικό λαό και την οικονομία του στο ΔΝΤ για να γίνει ευκολότερα η διαρπαγή και καταλήστευση του πλούτου της χώρας και η αποικιοποίηση της.

· 2/ Υπονομεύσει το Ευρώ και διαλύσει την Ευρωζώνη. Ως τώρα και τα δύο τα έφερε εις αίσιον πέρας με το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού να παίνεται και τους Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν ομαδικά.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Γ)Η καταστροφη της ελληνικής οικονομίας από τους Γερμανούς κατακτητές την τριετία 1941-1944

Οι Γερμανοί εισήλθαν στην Αθήνα ως κατακτητές στις 27 Απριλίου του 1941. Λίγες μέρες πριν, είχε συνθηκολογήσει ο στρατηγός Τσολάκογλου, ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση και ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ είχαν μεταφερθεί στην Κρήτη για να συνεχίσουν τον Αγώνα. Ο στρατηγός Τσολάκογλου σχημάτισε μια κυβέρνηση “δοσίλογων”, που αρχικά μέσα από την συνεργασία με τον Κατακτητή προσπάθησε να ομαλοποιήσει την ζωή στην Χώρα εξασφαλίζοντας την ειρηνική επάνοδο όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τα μέτωπα στις εστίες τους. Ο Τσολάκογλου προσπάθησε επίσης να έρθει σε συνεννόηση με τον Κατακτητή για να διασώσει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας έναντι της Βουλγαρίας.
Οι Γερμανοί όμως είχαν εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες που δεν συμβάδιζαν με τις Ελληνικές επιδιώξεις. Αφού τεμάχισαν την Ελλάδα μοιράζοντας τα εδάφη της σε Βουλγαρία και Ιταλία, αποφάσισαν να μεταβάλλουν την Χώρα σε προκεχωρημένη αποθήκη προμηθειών για την στρατιά του Ρόμελ που αγωνιζόταν στην Μέση Ανατολή. Για να πετύχουν τον σκοπό αυτό ακολούθησαν μια εξοντωτική “κρυφή” οικονομική πολιτική. Συγκεκριμένα επέβαλλαν στην κυβέρνηση δοσίλογων να πληρώνει χρήματα με την μορφή δανείων για την συντήρηση των Γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα (“δαπάνες κατοχής”). Το Ελληνικό δημόσιο όμως, δεν είχε ταμειακά διαθέσιμα για να ανταπεξέλθει καθώς είχε ήδη ένα τεράστιο έλλειμμα (7,5 δις δρχ)που άφησε η Ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο, ενώ η Ελληνική κυβέρνηση φεύγοντας απέσυρε και τον χρυσό από την τράπεζα της Ελλάδος για να μην πέσει στα χέρια του εχθρού.
Έτσι τα δάνεια αυτά για τις “δαπάνες κατοχής” δεν ήταν τίποτε άλλο από τυπωμένα πληθωριστικά χαρτονομίσματα (δραχμές) που οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν τρόφιμα, εμπορεύματα και πρώτες ύλες από την Ελληνική αγορά. Για το 1941 μόνο, οι “δαπάνες Κατοχής” ήταν 25 εκατομμύρια δρχ, δηλαδή το 40% του τότε εθνικού εισοδήματος που ούτως η άλλως είχε μειωθεί αφού η οικονομική δραστηριότητα είχε εκμηδενιστεί και δεν εισπράττονταν φόροι. Το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής ήταν άμεσο: είχαμε τον υψηλότερο πληθωρισμό στην σύγχρονη Ιστορία μας, ενώ η Ελληνική αγορά “στέγνωνε” από τρόφιμα και αγαθά επιδεινώνοντας περαιτέρω την αναντιστοιχία προσφοράς – ζήτησης. Το κόστος ζωής σε σχέση με το προπολεμικό, διπλασιάστηκε μέσα στο πρώτο εξάμηνο της Κατοχής. Ο Συμμαχικός αποκλεισμός, η καταστροφή του δικτύου συγκοινωνιών και η άρνηση της Βουλγαρίας να παρέχει τρόφιμα από την ζώνη κατοχής της στην Μακεδονία, επιδείνωσαν τις δυσκολίες τροφοδοσίας. Η έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης έκανε την εμφάνιση της το Φθινόπωρο του 1942. Ακόμη και η οργάνωση συσσιτίων απέτυχε, αφού δεν βρίσκονταν τρόφιμα. Η δοσιλογική κυβέρνηση όρισε ανώτατες τιμές σε αγαθά ενώ συγκέντρωνε και τρόφιμα από την επαρχία τα οποία μοίραζε με δελτίο, αλλά έτσι δεν καλυπτόταν ούτε το 1/3 των αναγκών. Παράλληλα με αυτά, οι δυνάμεις κατοχής επίταξαν εργοστάσια, πρώτες ύλες και καύσιμα. Ο,τι δεν αγόραζαν οι πληθωριστικές δραχμές, οι Γερμανοί είτε το αποσπούσαν ως “λεία” πολέμου, η το υπέτασσαν σε ένα καθεστώς υποχρεωτικών επιτάξεων όπου ο δικαιούχος λάμβανε ένα τυπωμένο χαρτί που αντιστοιχούσε σε κάποια “αποζημίωση” που θα λάμβανε μετά το τέλος του πολέμου.
Τον Οκτώβριο του 1942 με απόφαση του ίδιου του Χίτλερ, ανέλαβε υπεύθυνος για την ελληνική οικονομία στην Αθήνα ο Χέρμαν Νόιμπαχερ (Hermann Neubacher), με αποστολή να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, να πετύχει τον καλύτερο επισιτισμό του αστικού πληθυσμού αλλά και να συνεχίσει την απόσπαση αγαθών από την Ελληνική αγορά με οποιοδήποτε κόστος. Ο Νόιμπαχερ είχε οικονομολογικές γνώσεις καθώς είχε διατελέσει ανώτατο στέλεχος στην βιομηχανία Farben. Αρχικά μείωσε την τύπωση χαρτονομίσματος, καθώς οι φήμες ότι η Γερμανία χάνει τον πόλεμο, οδήγησε πολλούς εμπόρους να επανεμφανίσουν εμπορεύματα που έκρυβαν και έτσι να πέσουν οι τιμές και να μην χρειάζονται μεγάλα ποσά για να αγοραστούν Μια άλλη πρωτότυπη τακτική του Νόιμπαχερ ήταν η πώληση χρυσού (λέγεται πως είχε κατασχεθεί από τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης) στο Ελληνικό χρηματιστήριο, ώστε να ενισχυθεί η δραχμή απορροφώντας ταυτόχρονα τα υπέρογκα χρηματικά διαθέσιμα των Ελλήνων βιομηχάνων. Γενικά είναι αλήθεια ότι ο Νόιμπάχερ βελτίωσε τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των πόλεων, ενώ καταπολέμησε την κερδοσκοπία των Ελλήνων εμπόρων και βιομηχάνων. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι Έλληνες προστατεύθηκαν από τις αυθαιρεσίες αξιωματικών των αρχών Κατοχής.
Οι ενέργειες αυτές κατά την γνώμη μας, δεν έγιναν από ανθρωπιστικούς η φιλελληνικούς λόγους όπως έχει γραφτεί. Είχαν ως στόχο την συντήρηση της δραχμής και της Ελληνικής κοινωνίας σε οριακά ανεκτό επίπεδο, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία του Ελληνικού δημοσίου και να έχει την ευκαιρία η Γερμανία να απομυζήσει περαιτέρω την ημιθανή κατακτημένη Ελλάδα. Αυτό φάνηκε αμέσως όταν η ανάπτυξη της Ελληνικής Εθνικής αντίστασης σε μεγάλα τμήματα της Ελληνικής επαρχίας το φθινόπωρο του 1943, μείωσε την εισροή αγαθών στα αστικά κέντρα. Αυτό οδήγησε τον Νόιμπαχερ (να εντείνει πάλι την τύπωση χαρτονομίσματος καταρρακώνοντας πλήρως την αξία του. Τον Αύγουστο του 1943 οι “δαπάνες Κατοχής” άγγιξαν τα 850 εκατομμύρια δραχμές που αντιστοιχούσε στο 80% του συνολικού εθνικού εισοδήματος. Η μαύρη αγορά εντάθηκε, ενώ η δραχμή είχε χάσει την αξία της και προς το τέλος της Κατοχής δεν την χρησιμοποιούσαν πλέον ως μέσο συναλλαγών.
Το αποτέλεσμα της Γερμανικής οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα τα χρόνια της Κατοχής ήταν τραγικό. Τα είδη πρώτης ανάγκης είχαν ανέβει 50.000 φορές, ενώ οι μισθοί μόνο 2.000 φορές. Το μικρότερο χαρτονόμισμα που κυκλοφορούσε ήταν ονομαστικής αξίας 100 δισεκατομμυρίων που είχε την αξία μιας προπολεμικής δραχμής και αγοραστική δύναμη για ένα αβγό. Ο παραγωγικός ιστός της Χώρας αποσυντέθηκε, ενώ ο εμπορικός στόλος της Ελλάδος μειώθηκε σε τόνους χωρητικότητας κατά 72%. Οι συγκοινωνίες και το οδικό δίκτυο της Χώρας διαλύθηκαν, περιουσίες άλλαξαν χέρια σε εξευτελιστικές τιμές, λόγω των αναγκών και του ανορθολογισμού της Ελληνικής οικονομίας. Οι Γερμανοί είχαν επιτάξει η κατάσχει, όχι μόνο τις σοδειές και τα ζώα των Ελλήνων, αλλά ως και τα πιο ασήμαντα εργαλεία. Η δραχμή είχε χάσει κάθε αξία καθώς λίγο πριν την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα τον Ιούνιο του 1944 οι “δαπάνες κατοχής” είχαν σκαρφαλώσει στο ιλιγγιώδες ποσό των 450.000 δις δραχμές με το Ελληνικό δημόσιο να “τυπώνει” 500 δις δρχ την μέρα!
Αλλά η σημαντικότερη επίπτωση της Γερμανικής οικονομικής πολιτικής ήταν τα θύματα της. Πάνω από 200.000 Έλληνες βρήκαν τραγικό θάνατο από την πείνα και τον υποσιτισμό, την ίδια στιγμή που τα θύματα των μαχών και των εκτελέσεων δεν ήταν περισσότεροι από 70.000 Έλληνες. Η θλίψη, η δυστυχία και η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής σημάδεψαν τον Ελληνικό αστικό κυρίως, κόσμο κατά την διάρκεια της Κατοχής.

ΠΗΓΕΣ
-Αλέξης Φραγκιαδής, Ελληνική Οικονομία 19ος – 20ος αιώνας, εκδόσεις Νεφέλη
-Ιστορία της Κατοχής, εκδόσεις Μέτρον
-Χρήστος Χατζηιωσηφ, Η ελληνική οικονομία, πεδίο μάχης και αντίστασης, εκδόσεις Βιβλιόραμα
-Εξαιρετικό άρθρο του κ. Ζαβάκου στο έγκυρο περιοδικό “Ιστορία εικονογραφημένη”
http://www.istoria.gr/oct03/content04.htm
-Ναπολέων Μαραβέγιας, έγκυρες πληροφορίες για την οικονομία της Κατοχής από το εξαιρετικό του άρθρο στο “ΒΗΜΑ”
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=115566&ct=114&dt=24/10/1999
– Πολύ κατατοπιστικό νήμα για την οικονομία της Κατοχής, τις δυσκολίες επιβίωσης και τις κοινωνικές προεκτάσεις της από τον blogger “Αίολο”
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=169657&sid=2fd3e968d475be3ea3c6d0f81274d783
-Μαρτυρίες για την πείνα την εξαθλίωση και την απόγνωση στην Κατοχική Αθήνα
http://www.ime.gr/chronos/14/gr/1940_1945/occupation/pigi02.html

ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ
(Παρακολουθώ εδώ και μήνες, όπως όλοι σας, τον πλήρη εξευτελισμό και την ταπείνωση της πατρίδας μας σε διεθνές επίπεδο από τραπεζίτες και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύω πως για τα αποτελέσματα αυτά έχουμε συντελέσει όλοι μας ( ο καθένας σε διαφορετικό βαθμό βέβαια), με την αδιαφορία μας για τα κοινά επιλέγοντας πολιτικές ηγεσίες που ΟΛΟΙ γνωρίζαμε ότι είναι ανίκανες και διεφθαρμένες και με την ασυγχώρητη μακαριότητα της λογικής να ζούμε σε ένα επίπεδο ζωής που δεν αντιστοιχεί στις οικονομικές μας δυνατότητες, δανειζόμενοι με συνεχώς χειρότερους όρους. Αυτό όμως που με λύπησε βαθύτατα είναι η αρνητική προς την Ελλάδα στάση της Γερμανικής Κυβέρνησης και της Γερμανικής κοινής γνώμης. Προφανώς ο σκοπός του κειμένου δεν είναι να ξύσει πληγές η να αναμοχλεύσει πάθη του παρελθόντος. Η φανατική (έως βάναυση) συμπεριφορά της Γερμανικής κοινής γνώμης και της Γερμανικής κυβέρνησης έναντι της Ελλάδας μοιραία όμως τα επαναφέρει στην επιφάνεια. Δεν θα ήθελα τον οίκτο τους, ούτε την ανέξοδη στήριξη τους με φλυαρίες, ούτε τα χρυσοπληρωμένα τοκογλυφικά δανεικά των τραπεζών τους. Θα μπορούσαν όμως τουλάχιστον να σιωπήσουν, όταν γνωρίζουν τι πόνο και δυστυχία προκάλεσαν στο πρόσφατο παρελθόν στην Ελλάδα.)
Ι. Β. Δ.
http://www.istorikathemata.blogspot.com

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΜΕΝ ΕΠΕΙΕ ΠΑΝΟΠΕΑ

Advertisements

About sooteris kyritsis

Job title: (f)PHELLOW OF SOPHIA Profession: RESEARCHER Company: ANTHROOPISMOS Favorite quote: "ITS TIME FOR KOSMOPOLITANS(=HELLINES) TO FLY IN SPACE." Interested in: Activity Partners, Friends Fashion: Classic Humor: Friendly Places lived: EN THE HIGHLANDS OF KOSMOS THROUGH THE DARKNESS OF AMENTHE
This entry was posted in News and politics and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.