PERI OLIGARCHIKOON KAI APATEOONOON


A)Απαισιόδοξος ο Κ.Μητσοτάκης για τα πλαστά πιστοποιητικά

Απαισιόδοξος ότι μπορούν να εντοπιστούν άμεσα τα πλαστά  πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, είπε ότι «έγινε μια αναφορά για πλαστά δικαιολογητικά. Έχει σταλεί εγκύκλιος για να επανεξεταστούν, αλλά ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι δύσκολη και χρονοβόρα διαδιακασία».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ακόμη ότι από τον έλεγχο που έγινε σε μία μόνο κατηγορία, αυτή των δημοτικών αστυνομικών, «υπάρχουν διαφορετικά δικαιολογητικά σε κάθε περίπτωση και έλλειψη, σε πολλές περιπτώσεις, βάσης δεδομένων για να συγκριθούν τα στοιχεία».
Παράλληλα, έκανε λόγο για «εσφαλμένη εντύπωση που επικρατεί ότι υπάρχουν στρατιές επίορκων υπαλλήλων» προσθέτοντας πως «υποστηρίζεται μάλιστα ότι αν ελεγχθούν, ως δια μαγείας, θα λύσει τα προβλήματα των δεσμεύσεων που έχει η χώρα βάσει των μνημονιακών της υποχρεώσεων, σε σχέση με τις απολύσεις».
Παρέθεσε, μάλιστα, στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία από το σύνολο των 2.100 δημόσιων υπαλλήλων που ελέχθησαν για πειθαρχικά παραπτώματα έχουν οδηγηθεί σε αναγκαστική απόλυση 223 άτομα για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και άλλοι 960 βρίσκονται σε καθεστώς δυνητικής αργίας. Αντίθετα, ο υπουργός είπε ότι για τις προσλήψεις το 2014 θα ισχύσει η αναλογία μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις. Παράλληλα, θα ισχύσει η αναλογία μία πρόσληψη ανά μία αναγκαστική αποχώρηση μέσω διαθεσιμότητας και κινητικότητας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, επέμεινε ζητώντας να κατατεθούν οι μελέτες και τα στοιχεία βάσει των οποίων ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός ΕσωτερικώνΛεωνίδας Γρηγοράκος έκαναν λόγο για δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις με «μαϊμού» πτυχία.

PAGAN tvxs.gr

B)Σκανδαλώδη… τρίποντα

Αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του εκκαθαριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη για πωλήσεις αθλητικού περιεχομένου της ΕΡΤ και αγορές για τη Δημόσια Τηλεόραση δημιουργούν σειρά ερωτημάτων σχετικά με πιθανή κακοδιαχείριση αλλά και σπατάλη δημοσίων πόρων. Του Σωτήρη Μανιάτη

Εισαγγελέας, όπως όλα δείχνουν, μπορεί να κινηθεί, όχι όμως με κατεύθυνση το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Το πιο πιθανό είναι να κόψει αζιμούθιο προς… Καραγιώργη Σερβίας. Εκεί δηλαδή που βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο εκκαθαριστής (ειδικός διαχειριστής) της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης.

Για άλλη μια φορά οι αναρτήσεις αποφάσεων στη Διαύγεια φωτίζουν τα όσα ύποπτα (αν μη τι άλλο) έχουν συμβεί από το απόγευμα της 11ης Ιουνίου, που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το λουκέτο στην ΕΡΤ. Και πρόκειται για αλλεπάλληλα… τρίποντα ατασθαλιών, τα οποία πιθανότατα χρήζουν εισαγγελικής διερεύνησης…

Το πρώτο αξιοπερίεργο έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του λουκέτου της ΕΡΤ, καθώς στις 12/6/2013 (αριθμ. Πρωτ.: Δ5Β 1096273 ΕΞ2013) αναρτήθηκε στη Διαύγεια απόφαση του υπουργού Οικονομικών «εκχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων κατάταξης των πλέι οφ» του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 (2012-2013) μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Στο έγγραφο μάλιστα εμφανίζεται να έχουν καταθέσει προσφορές δύο εταιρείες (Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕΕ, δηλαδή ο ΣΚΑΪ, και ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.). Είναι απορίας άξιον πότε πρόλαβαν να κατατεθούν οι συγκεκριμένες προσφορές και πώς ακριβώς αξιολογήθηκαν άμεσα προφανώς, όπως σημειώνεται στο ίδιο έγγραφο, υπό «τον κίνδυνο απώλειας δικαιωμάτων και πόρων για το Ελληνικό Δημόσιο και το κατεπείγον του θέματος». Τα δικαιώματα για την πρώτη αναμέτρηση (γίνεται την ίδια μέρα) αποφασίζεται να πάρει τελικά ο ΣΚΑΪ έναντι 60.000 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι το τελικό κόστος θα προσδιοριστεί «επιπρόσθετα και επακριβώς από τα τελικά έσοδα» των διαφημίσεων του καναλιού. Πουθενά όμως δεν προβλέπονται τα συγκεκριμένα ποσοστά με βάση τα οποία θα υπολογιστούν. Υπάρχει πρόβλεψη και για τους επόμενους δύο αγώνες με ποσά 65.000 και 70.000 ευρώ, αλλά όχι και για την πιθανότητα να χρειαστούν πέντε αναμετρήσεις για την ανάδειξη πρωταθλητή. Γιατί άραγε;

Αυτά όμως μπορεί να θεωρηθούν από κάποιον… πταίσματα (που δεν είναι), αλλά η νοοτροπία και η τακτική ορισμένων φαίνεται να μην αλλάζουν. Μετέπειτα αποφάσεις για τη ΔΤ μοιάζουν με όσα συνέβαιναν και την προηγούμενη πενταετία που κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ.

Το κορυφαίο λοιπόν μπασκετικό γεγονός -γνώστες του αθλητικού περιεχομένου το χαρακτηρίζουν εφάμιλλο (από πλευράς τηλεθέασης, διαφημίσεων, κόστους) του τελικού της Ευρωλίγκας- το (ξε)πούλησαν έναντι 70.000 ευρώ κάθε ματς, όταν όμως αγοράζουν (με υπογραφή του κ. Μάναλη) για τη Δημόσια Τηλεόραση τους αγώνες πρωταθλήματος μπάσκετ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (εντός έδρας 26 ματς) δίνουν 1.800.000 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι για κάθε αναμέτρηση (για παράδειγμα το Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός με Ικαρο) δίνουν επίσης 70.000 ευρώ! Οπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τον χώρο, είναι σαν να πούλησε κάποιος αμερικανικό ομόλογο και με το ίδιο ποσό να αγόρασε ελληνικό!

Στο ίδιο έγγραφο (με αριθμ. Πρωτ.: 103/11.10.13) σημειώνεται ότι αγόρασαν τα δικαιώματα κατά 50% φτηνότερα σε σύγκριση με πέρσι. Μόνο που δεν λένε ότι το περσινό ποσό αφορούσε και τις 14 ομάδες και όχι μόνο 2! Τα δικαιώματα για τις άλλες 12 ομάδες τα πήρε η Nova, που συνολικά για 156 αναμετρήσεις, μεταξύ των οποίων και τα εκτός έδρας Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, έδωσε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ (κάπου 9.500 ευρώ ανά παιχνίδι)!

Το Δημόσιο δηλαδή (και ενώ, όπως λέγεται, δεν υπήρχε κανένας ενδιαφερόμενος για τόσο ακριβό περιεχόμενο) έδωσε 70.000 ευρώ ανά παιχνίδι (όσα πούλησε τους τελικούς των πλέι οφ) εξασφαλίζοντας πρόγραμμα για λιγότερο από ένα μήνα (26 ματς), ενώ η Nova με 9.500 ευρώ ανά παιχνίδι (μεταξύ των οποίων τα εκτός έδρας των ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, με ΠΑΟΚ, Αρη, Πανιώνιο κ.ά.) εξασφάλισε πρόγραμμα για περισσότερο από ένα πεντάμηνο (156 αναμετρήσεις)! Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο έγγραφο προβλέπεται η ΔΤ να μπορεί να «παραχωρεί, ανταλλάσσει ή μεταδίδει παράλληλα τους συγκεκριμένους αγώνες με άλλο τηλεοπτικό σταθμό…». Και επειδή δεν διαθέτει WEB TV ούτε και δορυφορικό κανάλι προφανώς μπορεί να τα δίνει δωρεάν (γίνεται ήδη άραγε;) σε άλλα κανάλια και ιστοσελίδες. Κι αυτό, διότι γίνεται λόγος για «παραχώρηση» και όχι για «εκμίσθωση» όπως αναφερόταν ξεκάθαρα όταν λειτουργούσε η ΕΡΤ. Αν δει κανείς την απόφαση της ΕΡΤ για τα δικαιώματα του μπάσκετ 2011-12 (αρ. Πρωτ.: 4423/14.11.2011) θα παρατηρήσει ότι αναφέρεται ο όρος «εκμίσθωση», όπως επίσης και ότι η εισήγηση για την αγορά έγινε από τη Διεύθυνση Αθλητικών Προγραμμάτων της ΕΡΤ (η οποία, να θυμίσουμε, μετέδιδε κάθε φορά απευθείας και τις έξι αναμετρήσεις, ενώ τώρα η Nova έχει θέσει όρο, λόγω κόστους, μόνο για δύο απευθείας μεταδόσεις), ενώ τώρα στη ΔΤ δεν υπάρχει ούτε… προϊστάμενος. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς ποιος, με ποια εμπειρία από αγορά αθλητικών δικαιωμάτων, περιεχόμενο, διαπραγματεύσεις και υπό ποία ιδιότητα πήρε μια τέτοια απόφαση ή πρότεινε τη συγκεκριμένη αγορά; Για ποιο λόγο η ΔΤ πήρε το πιο ακριβό κομμάτι του μπάσκετ με λίγους αγώνες και άφησε με πολύ λιγότερα χρήματα τις άλλες 12 ομάδες με 156 ματς, μεταξύ των οποίων και αρκετές αναμετρήσεις που θεωρούνται «φιλέτο»;

Του Σωτήρη Μανιάτη

PEEGEE Εφημερίδα των Συντακτών

C)Λιάνα Κανέλλη: Ξεπουλημένα από την πατρίδα πολύ φθηνά γαλόνια

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε αυτόν τον προϋπολογισμό εγώ θα σας μιλήσω
> μόνο για την πατρίδα και με αριθμούς, γιατί υποτίθεται ότι ο   προϋπολογισμός
> αφορά την πατρίδα. Και δεν υποτίθεται απλώς, οφείλει να είναι έτσι, ακόμη
> και με αυτές τις συνθήκες, ακόμη και με τον τρόπο με τον οποίο συζητάμε
> σήμερα, ακόμη και με αυτούς τους παράλληλους μονόλογους που δεν παίρνουν
> απαντήσεις. Σας καλώ ευθέως –την Κυβέρνηση, ευθέως όμως- να απολογηθείτε
> εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, εντός εκτός Προϋπολογισμού, για τη
> συνειδητή απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
> Δεν μπορούμε να παίξουμε άλλο το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι κάνατε διάψευση για
> τις μυστικές συμφωνίες με τους Τούρκους. Ε, δεν θα σας μιλήσω για τις
> μυστικές, σας μιλάω για τις φανερές. Δεν θα ασχοληθώ ούτε καν με τον κ.
> Νταβούτογλου, ο οποίος δηλώνει: «Μα, ποιες; Εμείς ήδη κάνουμε μπίζνες στο
> Αιγαίο με το Γιώργο». Και εδώ μιλάμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις κι εδώ   μιλάμε
> για τις επενδύσεις κι εδώ μιλάμε για τον τρόπο με τον οποίο παραγγέλνετε
> υποβρύχια που γέρνουν. Δίνετε 30 τρισεκατομμύρια δραχμές από το 1998.
> Τριάντα τρισεκατομμύρια δραχμές έχετε δώσει.
> Τριάντα τρισεκατομμύρια δραχμές -να ακουστεί αυτό εδώ το νούμερο- για να
> φυλάξετε τι και πώς; Τι δεν φυλάσσεται; Να πούμε την αλήθεια. Με τη   συνέργια
> των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στην αλληλοδιαδοχή των δύο κομμάτων
> από   το 1982 μέχρι σήμερα αρνείστε και δεν έχετε πάρει καμία θέση -γι’ αυτό σας
> εγκαλούμε- για την αποκλειστική οικονομική ζώνη που περιλαμβάνει το  Καστελόριζο. Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιείτε επικοινωνιακά το   Καστελόριζο.
> Δεν μπορεί να έχετε αδρανήσει. Δεν χρειάζεται πολεμοκαπηλική αντίληψη και
> το   Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του.
> Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι με βάση το δίκαιο της θάλασσας από το 1982 μέχρι
> σήμερα η αποκλειστική οικονομική ζώνη συνεπάγεται πολύ συγκεκριμένα   κυριαρχικά δικαιώματα. Δικός σας άνθρωπος είναι ο Κουλουμπής και δεν μιλάω
> ούτε μόνο για τις γεωτρήσεις, ούτε για τα πετρέλαια, ούτε για το θησαυρό,
> ούτε για την πραγματικότητα ότι αυτός ο τόπος είναι πλούσιος και έχει   λεφτά.
> Δεν θα μιλήσω για τον Κουλουμπή και για τον Μπάμπουρα, ούτε για το   Λεβιάθαν.
> Δεν λέω λέξεις τυχαίες. Ο Μπάμπουρας είναι περιοχή πετρελαϊκών κοιτασμάτων
> στο Βόρειο Αιγαίο και ο Λεβιάθαν είναι περιοχή με κοιτάσματα φυσικού   αερίου
> και πετρελαίου, μεταξύ Κύπρου, ελληνικών χωρικών υδάτων, Αιγύπτου και  Ισραήλ. Και έρχεστε σήμερα και μιλάτε για φτώχεια, για τούτο για εκείνο  για   το άλλο.
> Ξοδεύετε να φυλάξετε την Καταχάρ, το Νταρφούρ. Στο Νταρφούρ και στο Σουδάν
> ποιοι κάνουν επένδυση, κύριοι της Κυβέρνησης; Κάνουν οι μεγάλες   πολυεθνικές.
> Τι θέλετε να μας πείσετε; Ότι είναι εκσυγχρονιστική πολιτική αυτή τη    στιγμή
> και σωτήρια για τη χώρα; Ο Πρωθυπουργός σας έρχεται σε μόνιμη αντίφαση.
> Δεν   μπορεί το Σάββατο να σας λέει στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι όλα γίνονται
> για την πατρίδα και την Ελλάδα για να παραμείνει ανεξάρτητη και ελεύθερη,
> όταν είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος άπειρες φορές από πριν από τις    εκλογές
> μέχρι σήμερα μιλάει για μειωμένη εθνική κυριαρχία συνειδητά και με τη ψήφο
> του ελληνικού λαού.
> Δεν μπορείτε το Καστελόριζο να μην μπορείτε να το υπερασπιστείτε στο   επίπεδο
> της οικονομικής ζώνης, να έχετε πάρει απόφαση, χωρίς να μιλάμε για casus   belli. Προσέξτε, εδώ δεν σας μιλάω για casus belli, σας μιλάω για   αποκλειστική οικονομική ζώνη. Γιατί δεν είναι μόνο τα κοιτάσματα. Είναι   πολλαπλές οικονομικές δραστηριότητες. Και ξέρετε πάρα πολύ καλά τι   σημαίνει   το οικόπεδο δώδεκα το ισραηλινό στην περιοχή. Έτσι αφήνετε την πατρίδα   ακάλυπτη και έρχεστε μετά εδώ και ξοδεύετε, πότε για τους μετανάστες, πότε   για τους αγωγούς, πότε για το ένα και πότε για το άλλο.
> Πού είναι λοιπόν οι πραγματικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις; Ξοδεύουμε τον
> άμπακο. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τα πάντα, για απειλή από την Ανατολή,
> μετά   απειλή από το βορρά και από κάτω το μεγάλο κεφάλαιο με όλα τα   ιμπεριαλιστικά   του σχέδια, με στρατηγείο τη Θεσσαλονίκη, με Σούδα, με Άκτιο, με
> στρατόπεδο   διεθνών προδιαγραφών στις Σέρρες, με το Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών του ΝΑΤΟ.
> Συμμετείχαμε στα πάντα. Δεν μπορείτε παρά να θυμηθείτε μια ρήση. Είτε σας
> αρέσει είτε όχι στην ιστορία έχουν γραφτεί πράγματα που δεν αλλάζουν.

> Αυτή είναι η αντίληψή σας για τις Ένοπλες Δυνάμεις που μας φέρνετε έναν  Προϋπολογισμό που λέει ότι κάνετε οικονομία; Να πούμε την αλήθεια στον
> ελληνικό λαό. Μεταθέτετε στην πραγματικότητα σε επόμενες χρήσεις
> προϋπολογισμών τμήμα από τα χρέη. Τι κάνατε πραγματικά; Καταστρέψατε –όπως
> συμβαίνει και με το σύνολο του ελληνικού λαού- την ποιότητα, τη ζωή, τις
> συντάξεις, κλείσατε και δύο νοσοκομεία των στρατιωτικών και εκεί φτάσατε.
> Σας είπε ποτέ το ΚΚΕ να μην δώσετε; Πού να τα δώσετε; Να τα δώσετε σε
> πολίτες θητείας που παίρνουν 8 ευρώ και κουβαλούν τις ευχητήριες κάρτες,
> εκ  των πραγμάτων, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους.
> Φτιάξατε μια δομή Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία είναι κυριολεκτικά    υποστηρικτική
> των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων σε αυτό που ο Νταβούντογλου –δώδεκα
> χρόνια δεν μπορεί να καμώνεστε ότι δεν ξέρετε- λέει στο βάθος την ουσία   των
> πραγμάτων ότι η Ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή τα δικά μας εθνικά κυριαρχικά
> συμφέροντα σε πρώτο βαθμό, είναι το κεντρικότερο γεωστρατηγικό,  γεωπολιτικό,
> οικονομικό σημείο στον εξελισσόμενο κόσμο της Ευρασίας. Και τι κάνετε;
> Έχετε τσακίσει το ηθικό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στην πραγματικότητα   τσιράκια
> αλλότριων συμφερόντων, εκ των πραγμάτων, οι αξιωματικοί, με συζητήσεις εδώ
> μέσα κατάπτυστες για μια χώρα που θέλει να είναι εθνικά κυρίαρχη, ανάμεσα
> στην άδεια του περιπτέρου, στη σύνταξη για κάποιον που δεν έχει, στο   κλείσιμο των νοσοκομείων και στη αφαίρεση των γυναικολογικών προδιαγραφών   από ένα νοσοκομείο. Αυτά καθόμασταν και συζητούσαμε. Τις   τριακονταπενταετίες, τα τρία ευρώ πάνω, τα τρία ευρώ κάτω. Και σε μεταξύ   κρουνοί τα λεφτά στους δανειστές κυρίως, γιατί το μεγαλύτερο ποσό το έχετε   δανειστεί από τη Γερμανία.
> Έτσι, ξεπουλήσατε και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πού είναι η εθνική πολιτική
> σας σε αυτά τα πράγματα, η υποστηρικτική πολιτική, για να μπορείτε να   μιλάτε
> για πατρίδα, την ίδια ώρα που μιλάτε για απεμπολημένα κυριαρχικά    δικαιώματα
> και με φόντο το Καστελόριζο προσκαλείτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;
> Δεν λέτε αλήθεια και σε πάρα πολλά άλλα πράγματα, όπως για στρατηγικούς
> τομείς αυτής της χώρας. Γιατί αν τους βάλετε δια των οικονομικών ζωνών της
> ανοχής σας και της απάθειάς σας στο θαλάσσιο χωράφι των ελληνικών
> συμφερόντων, τότε βεβαίως μπορείτε να το παίζετε ειρηνιστές και να λέτε    ότι
> το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, ενώ στην πραγματικότητα θα εννοείτε τους
> μεγάλους καρχαρίες, τις πολυεθνικές. Εκεί το πάτε. Η CHEVRON είναι. Σας το
> είπε ο Morningstar, ο Υφυπουργός για την ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών,
> ο   κ. Αυγερινός. Όχι ο δικό σας, ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα πολιτικός, αλλά
> ο   αμερικάνος. Βρείτε τα πρώτα στην οικονομική ζώνη, δηλαδή κάντε πίσω εκεί
> που   πρέπει και μετά θα χαράξουμε σύνορα.
> Ξέρετε, ο Στάλιν έλεγε –και μη φοβάστε, μην ανατριχιάζετε, δεν πλανώνται
> φαντάσματα εδώ μέσα- ότι πρέπει να είναι κάποιος πάρα πολύ γενναίος για να
> είναι δειλός στον Κόκκινο Στρατό.
> Βγαίνει ο κ. Δρούτσας και λέει «ούτε γρατζουνιά στα κυριαρχικά    δικαιώματα».
> Λέγονται μεγάλα πράγματα. Στο ζήτημα της οικονομικής ζώνης δεν υπάρχει    casus
> belli, δεν είναι καν διατυπωμένο. Bussiness plan είναι. Τι κάνατε γι’   αυτό;
> Τι κάνατε για την ελληνική αμυντική βιομηχανία; Πουλάτε τα πάντα σε    ιδιώτες.
> Όταν πουλάτε και αυτά τα κομμάτια τότε η μειωμένη εθνική κυριαρχία είναι
> όντως μια αλήθεια εκ στόματος Πρωθυπουργού. Αλλά, μειωμένη εθνική    κυριαρχία
> χωρίς από κάτω ο λαός να γνωρίζει.
> Όπως για παράδειγμα δεν γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό γης, που    βγαίνετε
> και μιλάτε και λέτε τούτα και εκείνα, στη χώρα, το έχει ο ΟΣΕ. Ο ΟΣΕ έχει   τη μεγαλύτερη γη. Γι’ αυτό μιλάτε για τουρισμό και για τουριστικό   σιδηρόδρομο. Γι’ αυτό σας φαίνονται πολλά να παίρνει κάποιος 1600 και 1800   ευρώ όταν δουλεύει από τη δεκαετία του 1970 στον ΟΣΕ, στις ράγες, μέχρι   σήμερα. Τριάντα χρόνια και είναι πολλά τα λεφτά; Που το βρήκατε γραμμένο  αυτό; Στα υποβρύχια που γέρνουν;
> Για να σας πω πώς φέρεστε στις Ένοπλες Δυνάμεις και πώς αντιμετωπίζετε το   ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας, τελειώνω με δύο φράσεις. Κρατείστε τις καλά   στο κεφάλι σας, γιατί είναι πραγματικές πληροφορίες. Στα πλαίσια της   οικονομίας κόψατε το δωρεάν γάλα στο στρατό, σε στρατιωτικούς των σχολών.
> Κόψαμε το γάλα στο στρατό. Εγώ ντρέπομαι! Πηγαίνετε στη Vivartia και στους
> άλλους, στο καρτέλ γάλακτος, να πάρετε με χορηγό γάλα για τις Ένοπλες   Δυνάμεις.
> Κλείνετε δύο στρατιωτικά νοσοκομεία –αν αυτό το θεωρείτε εξαιρετικά    υγειές-
> έχετε κληρωτούς με οκτώ ευρώ και παραγγείλατε και έξι φρεγάτες για να τις   χρησιμοποιήσετε πού; Στη Σομαλία; Εσείς που έχετε συμμετάσχει και στο    σχέδιο
> του ΝΑΤΟ να εκπαιδεύονται οι εθνικοί στρατοί για την αντιμετώπιση των   διαδηλώσεων και των εκδηλώσεων;
> Δεν σπέρνετε για να θερίσετε θύελλες. Σπέρνετε εκείνη την ανασφάλεια που
> θα   χρειαστεί μια σπίθα για να αποκτήσει έννοια η πατρίδα, έξω από τις
> δημόσιες    σχέσεις και τις επικοινωνίες. Για την ώρα δεν έχει καταργηθεί η έννοια και
> ούτε πρόκειται να την καταργήσετε. Με ψεύτικα διλλήματα δεν μπορεί να
> αντιμετωπιστεί αυτή η ιστορία. Σας το είχα ξαναπεί και την προηγούμενη
> φορά.
> Σας το λέω και κάθε φορά που συζητάμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όταν δεν   μπορείτε να στηρίξετε ως σάρκα εκ της σαρκός σας τον ένστολο Έλληνα στο   εικοστό πρώτο αιώνα και τον κάνετε μισθοφόρο, μην ψάχνετε να βρείτε πόσο   πάει το κλειδί της κερκόπορτας. Μην το ψάξετε. Θα το βρείτε σε ξεπουλημένα   από την πατρίδα πολύ φθηνά γαλόνια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ κας ΚΑΝΕΛΛΗ ,ΠΕΡΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ,
ΤΗΝ 22 Δεκέμβριου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΜΕΝ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟΝ

About sooteris kyritsis

Job title: (f)PHELLOW OF SOPHIA Profession: RESEARCHER Company: ANTHROOPISMOS Favorite quote: "ITS TIME FOR KOSMOPOLITANS(=HELLINES) TO FLY IN SPACE." Interested in: Activity Partners, Friends Fashion: Classic Humor: Friendly Places lived: EN THE HIGHLANDS OF KOSMOS THROUGH THE DARKNESS OF AMENTHE
This entry was posted in News and politics and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.