OM-((I)-(A))-OY TA FAGAME (d)


(ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΑΠΟ 20/4/12)

A)Πάνω από 6 εκατ. ευρώ η ζημία από τη μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

Σε έξι συλλήψεις προέβη η Οικονομική Αστυνομία για τη μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ Η δράση του κυκλώματος αρχίζει από το 2003 και όπως εκτιμάται, η ζημιά που προκάλεσε στο ΙΚΑ ξεπερνά κατά πολύ τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Στην κατοχή των έξι συλληφθέντων -τέσσερις γυναίκες, υπάλληλοι του Ιδρύματος και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 966.000 ευρώ και τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται μία ακόμα γυναίκα, πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, καθώς και απροσδιόριστος μέχρι στιγμής αριθμός ασφαλισμένων του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, καθώς και τη θέση τους σε διαφορετικά Τμήματα του ιδίου υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Καλλιθέα, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, εγκρίνοντας παράνομα και χορηγώντας διάφορα χρηματικά ποσά, σε άτομα (ασφαλισμένους ή μη του Ιδρύματος).

Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τρόπους, κατά περίπτωση, πιστοποιούσαν αναληθώς την ασφαλιστική ικανότητα των «δικαιούχων» και εξέδιδαν παράνομα αποφάσεις για χορήγηση παροχών και επιδομάτων. Στη συνέχεια εισέπρατταν τα ανάλογα ποσά, είτε σε συνεργασία με τους «δικαιούχους», ασφαλισμένους του ΙΚΑ, αποδίδοντάς τους μέρος των παρανόμως χορηγηθέντων ποσών, είτε διένειμαν μεταξύ τους τα ποσά.

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν κυρίως παροχές και επιδόματα τοκετών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νοσηλείας, λουτροθεραπείας και αποκλειστικών νοσηλειών.

Όπως διαπιστώθηκε, η δράση των εν λόγω υπαλλήλων αρχίζει από το 2003 ενώ πολλές φορές εμφανίζονταν ως «δικαιούχοι» οι ίδιες, αλλά και συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 244 περιπτώσεις, οι οποίες εξετάζονται περαιτέρω και αφορούν στην έκδοση αποφάσεων για παροχές και επιδόματα, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά έγγραφα.

Μεγάλες αποκλίσεις και στα δηλωθέντα εισοδήματά τους

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τράπεζες, οικονομικές Υπηρεσίες και δηλώσεις «πόθεν έσχες» των εμπλεκομένων υπαλλήλων, διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων, των τραπεζικών καταθέσεων και των αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων, από το 2003 έως και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των εμπλεκομένων στην Αττική και τη Λακωνία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των (966.900) ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500, 200, 100 και 50 ευρώ, τέσσερα φύλλα επιταγών, συνολικής αξίας 110.000 ευρώ, 45 ατομικά βιβλιάρια διαφόρων ασφαλισμένων του ΙΚΑ, καρτέλες ενσήμων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 13 σφραγίδες υποκαταστήματος του ΙΚΑ, διαφόρων Τμημάτων, καθώς και φυσικών προσώπων και επαγγελματιών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, ιδιοκτησίας τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ σε βάρος των εμπλεκομένων έχει σχηματισθεί δικογραφία για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, κατά περίπτωση, τα οποία αφορούν τη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, την απάτη, την απιστία στην Υπηρεσία, την πλαστογραφία, την υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως, την νομοθεσία για τη δήλωση και έλεγχο της   περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» και περί καταχραστών του Δημοσίου, αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επίσης, η υπόθεση διερευνάται και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Τις αστυνομικές έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων συνεργών τους, διεξάγει το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επιθεώρησης του ΙΚΑ.

bI)Εξεταστική για το έλλειμμα: «Απόρροια έξωθεν χειραγώγησης» οι χειρισμοί Γεωργίου

Οι χειρισμοί του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, που οδήγησαν στην αύξηση του καταγεγραμμένου ελλείμματος για το έτος 2009, υπήρξαν «απόρροια έξωθεν χειραγώγησης», εκτίμησε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ο Νικόλαος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ο κ. Λογοθέτης ήταν μαζί με την Ζωή Γεωργαντά τα δύο μέλη της ΕΛΣΤΑΤ που ήρθαν σε ρήξη με τον πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, εκφράζοντας την αμφισβήτησή τους για την ακολουθούμενη μεθοδολογία καταγραφής των στατιστικών στοιχείων και αύξησης του καταγεγραμμένου ελλείμματος από το 13,6% στο 15,7%, καταγγέλλοντας παράλληλα πως η επεξεργασία των στοιχείων γινόταν εν κρυπτώ.

Ο κ. Λογοθέτης μάλιστα κατηγορείται για παραβίαση του απορρήτου της επικοινωνίας του κ. Γεωργίου – κάτι που ο ίδιος απέδωσε σε σκευωρία.

Ερωτηθείς εάν υπήρξε παρέμβαση στο έργο του εκ μέρους πολιτικού προσώπου, απάντησε, κατ΄ αρχήν, αρνητικά: «Εγώ θα ήθελα να είχαμε, διότι προσπαθήσαμε να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που είχαν ανακύψει στην ΕΛΣΤΑΤ, τόσο στον κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και στον Πρόεδρο της Βουλής. Η κυριότερη διένεξή μας υπήρξε το Σεπτέμβριο του 2010, μετά από τη δήλωση του γενικού διευθυντή της Eurostat κ. Ράντερμάχερ, που πήγε τα σπρεντς στα 980 – και απαίτησα να μας πει ο κ. Γεωργίου γιατί συνέβη αυτό, εφόσον είχε καθημερινή επαφή με την Eurostat και τον εκπρόσωπό της, Σόρενσεν. Ζήτησα να συμμετέχουμε κι εμείς στους υπολογισμούς για το έλλειμμα, κάτι που δεν δέχθηκε».

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου έλεγε πως “εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον κ. Γεωργίου εφόσον το αποτέλεσμα το δέχεται η EUROSTAT”. Αργότερα, έμαθα από τηλεφώνημα του γενικού γραμματέα, κ. Πλασκοβίτη, πως διώκομαι ποινικά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου με κάλεσε να παραιτηθώ χάριν της εύρυθμης λειτουργίας της Αρχής και τον ρώτησα “Δηλαδή έγινα εχθρός της Ελλάδας επειδή αμφισβήτησα το έλλειμμα; Αυτή η διαφορά του 1,8%, που σημαίνει περίπου 7,5 δισεκατομμύρια “τρύπα”, σας αρέσει που βρέθηκε; Εσείς, δηλαδή, το δεχθήκατε;”. Μου λέει “Κύριε Λογοθέτη, με φοβίζετε. Εννοείτε ότι εμείς φουσκώσαμε επίτηδες το έλλειμμα;” Και τότε ήταν που εγώ είπα “Δεν πονάω κανέναν. Ούτε εσάς. Εγώ αμφισβήτησα απλώς το έλλειμμα και ήθελα να δω πώς βγήκε”. Έκλεισε βέβαια τη συνάντηση αμέσως, λέγοντάς μου: πως αν δεν παραιτηθώ μέχρι τα μεσάνυχτα, θα το δώσει στα ΜΜΕ, θα το περάσει στη Βουλή, θα καταστραφώ επαγγελματικά και θα ματώσει η Ελλάδα. Εκεί έκλεισε η συζήτηση».

Ερωτηθείς από τον ανεξάρτητο βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, εάν η λήψη πολύ σκληρών μέτρων το τελευταίο τρίμηνο του 2009, θα μπορούσε να αποτρέψει την αύξηση του ελλείμματος πέραν του ψυχολογικού (για τις αγορές) ορίου του 10%, ο μάρτυρας απάντησε θετικά.

Ερωτηθείς από τον Παναγιώτη Ρήγα ΠΑΣΟΚ , εάν η αποδοχή της μεθοδολογίας του κ. Γεωργίου χωρίς ενστάσεις εκ μέρους της Eurostat, δεν συνιστά λόγο αποδοχής και του τελικού αποτελέσματος των καταγραφών, ο κ. Λογοθέτης απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης δεν ακολουθούν αυτή τη μεθοδολογία και πως δεν είναι γνωστό, υπό ποιες διαδικασίες εντάχθηκαν ΔΕΚΟ στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης.

Ο κ. Λογοθέτης συμφώνησε με τον Π. Κουρουμπλή, πως ακόμα και με τρεις δεκαδικές μονάδες λιγότερο έλλειμμα για το 2009, τα μέτρα που ελήφθησαν τον επόμενο χρόνο θα είχαν οδηγήσει σε μείωση του ελλείμματος του 2010 κάτω από το 10%, διευκολύνοντας την πρόσβαση της χώρας στον δανεισμό.

bII)Πολιτικές ευθύνες επέρριψε στον Γ. Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα η Ζωή Γεωργαντά

Πολιτικές ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου καταλόγισε η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα στατιστικά δημοσιονομικά στοιχεία του 2009.

Κεντρικός πυρήνας της κατάθεσής της υπήρξε η ελλιπής, κατά την γνώμη της, επιστημονική τεκμηρίωση των επιλογών για την ένταξη των νοσοκομείων και των ΔΕΚΟ στην στατιστική καταγραφή της Γενικής Κυβέρνησης. Καταλογίζοντας ευθύνες στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, τον κατηγόρησε ότι «όχι μόνον δεν εξέφρασε αντιρρήσεις στη σπουδή με την οποία η ΕΛΣΤΑΤ ανέβασε το έλλειμμα στο 15,7%», αλλά «πίεζε» και την ίδια να πάψει να εκδηλώνει τις διαφωνίες της: «Ο υπουργός έλεγε να μη μιλάμε. Μου είπε μάλιστα ότι “η ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι πρυτανικό συμβούλιο για να εκφράζεις γνώμη”. Εγώ λειτουργούσα σύμφωνα με τη συνείδησή μου για να εκτελέσω το καθήκον μου…» ανέφερε η μάρτυς.

Ερωτηθείσα για το λόγο που έγιναν όλα αυτά, η κα Γεωργαντά εκτίμησε πως μπορεί να είναι πολιτική επιλογή («να φανεί το 2010 ότι η γενναία κυβέρνηση μείωσε το έλλειμμα», είπε), ή «να αποτελεί ένδειξη αμέλειας, ανικανότητας, ή προσωπικού συμφέροντος» – αν και δήλωσε πως δεν υιοθετεί την τελευταία αυτή εκδοχή: «Δεν μπορώ εγώ να σας πω ότι πραγματικά ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε σχέδιο. Θα ήταν εγκληματίας, θα έπρεπε να τον κρεμάσουμε αν το έκανε συνειδητά, τόσο συνειδητά. Δεν μπορώ να το πω αυτό το πράγμα. Απλώς βρίσκω μερικές ερμηνείες» έσπευσε να διευκρινίσει η κα Γεωργαντά.

Εξάλλου χαρακτήρισε τον κ. Παπακωνσταντίνου «νέο και άπειρο και χωρίς μεγάλη εμπειρία με τα στατιστικά, με τα οικονομικά», αλλά και «υπεύθυνο για την κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας μας: Μπορεί ο κ. Παπακωνσταντίνου να συζήτησε με φίλους του και να είπε ότι το έλλειμμα είναι πολύ παραπάνω και αυτοί οι φίλοι να το συζήτησαν με άλλους, οπότε και διαδόθηκε αυτό το πράγμα – και μερικοί άνθρωποι έβγαλαν λεφτά σε βάρος μας» ανέφερε η μάρτυς, χωρίς να μπορέσει να τεκμηριώσει (αν και εκλήθη) τις τελευταίες, βαριές εικασίες της.

Αυστηρή κριτική άσκησε και στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, τον οποίον χαρακτήρισε «loner», «άνθρωπο που δεν μπορεί να συνεργαστεί με άλλους». Η μάρτυς παραδέχθηκε πως ζήτησε από τον Πωλ Τόμσεν «να αποσύρει το ΔΝΤ τον κο Γεωργίου και να μας στείλετε κάποιον άλλον», ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, παρατηρούσε για τον κο Γεωργίου πως «ήταν ον υπάκουο στο ΔΝΤ».

Πολιτικές ευθύνες ωστόσο, καταλόγισε η κ. Γεωργαντά και στη Νέα Δημοκρατία – και συγκεκριμένα στον ευρωβουλευτή της, Γιάννη Μαρίνο, ο οποίος «αμφισβήτησε για πρώτη φορά τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο»: «Όλος ο κόσμος, ξένοι και Έλληνες εξανέστησαν: Πώς είναι δυνατόν ευρωβουλευτής χώρας να κατηγορεί την ίδια του τη χώρα; Από εκεί ξεκίνησε το πρώτο και ακολούθησε το 2004 η απογραφή του κου Αλογοσκούφη και η αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά 25% του κου Κοντοπυράκη. Από εκεί και πέρα, όταν χάσουμε την αξιοπιστία μας, προσπαθούν και βρίσκουν αυτά – και σε κατηγορούν για τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυς.

Η ίδια η Eurostat δεν ξέφυγε τέλος, από τις επιθέσεις της κας Γεωργαντά: «Η Eurostat, μηχανορραφούσε πίσω απ’ την πλάτη μας – και στις αντιρρήσεις μας, ο γενικός της διευθυντής κος Ράντερμάχερ, μου απάντησε πως «η πατρίδα σας βρίσκεται σε δύσκολη θέση και καλό θα είναι να ακολουθήσετε το positive momentum» (σ.σ. θετική συγκυρία)». Ακόμα και σήμερα, «στην ιστοσελίδα της Eurostat τα ελληνικά στοιχεία αναρτώνται με αστερίσκους. Σου λέει πως ίσως κάποιος μετά από μένα θα βγει να κατηγορήσει την Ελλάδα και ας είμαστε καλυμμένοι…».

c)170 εκατ. ευρώ ο συμβιβασμός με τη Siemens

Το Υπουργικό Συμβούλιο κύρωσε χθες το κείμενο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τη μητρική Siemens. Εναντι 170 εκατ. ευρώ το Δημόσιο παραιτήθηκε από τις αξιώσεις του σε σχέση με τις υποθέσεις διαφθοράς απέναντι στη Siemens, δίνοντας στο γερμανικό κολοσσό τη δυνατότητα να συμμετέχει χωρίς προβλήματα σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

H εταιρεία δεσμεύεται ότι θα καταβάλει 90 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και στους φορείς του και θα συμψηφίσει οφειλές του Δημοσίου αξίας ύψους 80 εκατ. ευρώ, που είχαν συσσωρευθεί από το 2008. Αλλα 100 εκατ. δεσμεύεται να καταβάλει στη θυγατρική της εταιρεία στην Ελλάδα το 2012, προκειμένου να διατηρηθούν οι 600 θέσεις εργασίας ενώ «εξετάζει τη δυνατότητα» πραγματοποίησης επένδυσης 60 εκατ. ευρώ που θα οδηγήσει στη δημιουργία 700 νέων θέσεων εργασίας.

Από τη συμφωνία φαίνεται ότι δεν είναι ακόμα σαφές σε ποιο τομέα θα μπορούσε να γίνει η συγκεκριμένη επένδυση, κάτι που οι δύο πλευρές δεσμεύονται να διερευνήσουν. Η γερμανική εταιρεία δεσμεύεται να εφαρμόσει στην Ελλάδα πρόγραμμα συμμόρφωσης κατά της διαφθοράς με βάση το πρότυπο του ίδιου προγράμματος που εφάρμοσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για την υλοποίηση του προγράμματος θα επιτηρείται από επίτροπο εταιρικής συμμόρφωσης που θα ορίσει το ελληνικό Δημόσιο. Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει τις προσπάθειες της γερμανικής εταιρείας από το 2007 στη διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς. Αναγνωρίζει ακόμα ότι η Siemens αποτελεί «αξιόπιστη και υπεύθυνη εταιρεία σύμφωνα με την οδηγία 2004/15» κάτι που επιδίωκε ο γερμανικός οίκος, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα σε δημόσιους διαγωνισμούς σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε.

Η Siemens ερμηνεύει τη συμφωνία σαν ένα «σήμα υπέρ της Ελλάδας». Και οι δύο πλευρές επιθυμούν μετά αντιπαραθέσεις ετών «να κοιτάξουν μπροστά». Από το Μόναχο επισημαίνεται ότι η Siemens είναι η πρώτη γερμανική εταιρεία που ζητάει συγγνώμη -προβλέπεται να γίνει στο προοίμιο της σύμβασης εξωδικαστικού συμβιβασμού- από τον ελληνικό λαό, την κυβέρνηση και τη Βουλή για τις διεφθαρμένες πρακτικές των ετών 1997-2007.

Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή και δεν περιλαμβάνει τις εκκρεμότητες της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ, που δεν θεωρείται δημόσια επιχείρηση, αλλά και σχετικά με το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I. O OTE έχει υποβάλει αγωγή εναντίον της Siemens στο Μόναχο και η γερμανική εταιρεία έχει απαντήσει και εκείνη με αγωγή. Αντίστοιχες αγωγές έχουν γίνει σε δικαστήρια της Αθήνας μεταξύ της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΣΕ. Οι τελευταίες, πάντως, είναι πλέον χωρίς αντικείμενο.

Γερμανία: Θετικό σημάδι η εξωδικαστική συμφωνία με Siemens

Στη σημασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Ελλάδας με τη Siemens αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας Χόλγκερ Σλίενκαμπ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να ενισχυθούν οικονομικά γερμανικές εταιρίες προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα, ο κ. Σλίενκαμπ τόνισε ότι η διευθέτηση παλαιών υποθέσεων αποτελεί «σημαντική προϋπόθεση για την ετοιμότητα της χώρας να δεχθεί επενδύσεις από το εξωτερικό».

Ο εκπρόσωπος του Φίλιπ Ρέσλερ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση της συμφωνίας με την Siemens σημειώνοντας πως «φυσικά αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα πρώτο, σημαντικό, ευχάριστο και σίγουρα επίσης ενθαρρυντικό σημάδι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

d) Σύλληψη υπαλλήλων του υπ. Ανάπτυξης για εκβίαση ιδιώτη επενδυτή

Τη σύλληψη δύο υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης για εκβίαση ιδιώτη επενδυτή ξενοδοχειακής μονάδας, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο υπαλλήλους στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων, ηλικίας 61 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, προκειμένου να προωθήσουν το φάκελο για επιχορήγηση σε επενδυτική δραστηριότητα του επιχειρηματία-ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας.

Αμφότεροι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε στάση του Μετρό στον Κεραμεικό, την ώρα που ο επιχειρηματίας είχε παραδώσει φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον έναν εξ αυτών. Στα σπίτια τους βρέθηκαν επίσης περίπου 145.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια, τραπεζικές αποδείξεις και άλλα έγγραφα.

peegee naftemboriki.gr/MAR12

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

About sooteris kyritsis

Job title: (f)PHELLOW OF SOPHIA Profession: RESEARCHER Company: ANTHROOPISMOS Favorite quote: "ITS TIME FOR KOSMOPOLITANS(=HELLINES) TO FLY IN SPACE." Interested in: Activity Partners, Friends Fashion: Classic Humor: Friendly Places lived: EN THE HIGHLANDS OF KOSMOS THROUGH THE DARKNESS OF AMENTHE
This entry was posted in News and politics and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.