Υπήρξε, στ’ αλήθεια, παγκόσμια κυριαρχία των Ελλήνων;


a)

EUCHARISTOOMEN PROCELANIE

B)Ο ΜΥΘΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Από τον Οδυσσέα έως τον Μέγα Αλέξανδρο και από τον θρυλικό Στρατηλάτη έως σήμερα οι Έλληνες κυριάρχησαν παντού, έχοντας ως πολύτιμη πυξίδα στην υπερχιλιόχρονη θαλασσοκρατορία τους, την παντοδύναμη γνώση!..

          Αφορμή για τούτο το άρθρο στάθηκε ένα δημοσίευμα της «Καθημερινής», πού είχε ένα αφιέρωμα στο χθες. Ένα ταξίδι, πού βάδισε «στα ίχνη του Οδυσσέα, του Αρθούρου, του Μάρκο Πόλο, του Κολόμβου και του Αλέξανδρου». Μία περιήγηση στους παραδεισένιους τόπους της ιστορίας, αφού είναι γνωστόν, ότι «λαός πού περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήση ».
         Ας δούμε, όμως, ποιο είναι το σκεπτικό της ως άνω εφημερίδος:
        «Ξεκινήσαμε πάλι με το πλοίο μας, χτυπώντας με τα κουπιά τη μενεξεδένια θάλασσα. Φτάσαμε έτσι στο νησί του Αιόλου, του φύλακα των ανέμων. Αυτό το νησί επιπλέει στη θάλασσα, ζωσμένο από ψηλό χάλκινο τείχος. Εκεί ζουν ο Αίολος, η γυναίκα του και τα δώδεκα παιδιά του: έξι αγόρια κι έξι κορίτσια που τα είχε παντρέψει μεταξύ τους. Μας δέχτηκε πολύ καλά και μείναμε ένα μήνα εκεί, περνώντας τις μέρες μας με φαγοπότι. Όταν ήρθε η στιγμή να φύγουμε, ο Αίολος μου εμπιστεύτηκε έναν ασκό από δέρμα βοδιού, μέσα στον οποίο είχε κλείσει όλους τους ανέμους, εκτός από τον Ζέφυρο: μου εξασφάλιζε έτσι ήσυχη επιστροφή. Δυστυχώς όμως η ανοησία μας έμελλε πάλι να μας καταστρέψει! Έπειτα από ταξίδι εννιά ημερών, ενώ κοιμόμουν, οι σύντροφοί μου θέλησαν – οι ανόητοι!- να δουν τα πλούσια δώρα που μου έδωσε ο Αίολος κι άνοιξαν τον ασκό. Τι θύελλα ξεσηκώθηκε τότε! Όλοι οι άνεμοι ξεχύθηκαν μεμιάς και φυσούσαν μαζί σε όλες τις κατευθύνσεις!»
        Βεβαίως, αν κάποια από τα Ελληνόπουλα ήθελαν να μάθουν τι απέγιναν ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του, η ως άνω εφημερίδα τα παραπέμπει σε ένα από τα πέντε βιβλία πού προσφέρει η «Καθημερινή», αφού «βρισκόμαστε στα ίχνη του…. Οδυσσέα, του Αρθούρου, του Μάρκο Πόλο, του Χριστόφορου Κολόμβου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου…»!

Ο ΜΥΘΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ;

         Χωρίς αμφιβολία οι Έλληνες έχουν την πρωτοκαθεδρία στα θαλάσσια ταξίδια εδώ και χιλιάδες χρόνια, αν αναλογισθούμε τα πελασγικά ταξίδια, πού πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους 8.000 χρόνια πριν την Γέννηση του Χριστού!.. Και όχι μόνον…
Τα τεχνουργήματα οψιδιανού λίθου, πού βρέθηκαν, για παράδειγμα, στο Φράγχθι Ερμιονίδος, αποδεικνύουν το γεγονός ότι, σύμφωνα με έρευνες, η ηλικία τους είναι πάνω από 15.000 έτη!
        Tα πλοία των Κυκλάδων, προ 5.000 ετών, αποδεικνύουν κι αυτά, ότι, με τα ταξίδια τους, εδημιούργησαν τον δικό τους πολιτισμό», τον «κυκλαδικό», όπως ξέρουμε να τον αποκαλούμε, ενώ την ίδια στιγμή οι Μινωίτες δημιουργούσαν έναν άλλον πολύ σπουδαίο πολιτισμό, τον λεγόμενο «μινωϊκό», αφού το ναυτικό των ενδόξων αυτών προγόνων μας έγραψε, δια του τρόπου του, την δική του εποποιία.
         Η περίφημη «Αργοναυτική εκστρατεία», που δεν είναι μύθος, αποδεικνύει το γεγονός, ότι οι Έλληνες ήσαν οι πρώτοι που, μετά την κατάκτηση του Αιγαίου, ταξίδεψαν στο άγνωστο και εγνώρισαν τον Εύξεινο Πόντο!
         Ένα μονάχα: Όπως αποκαλύπτει σε βιβλίο του, για τους Έλληνες θαλασσοπόρους, ο αείμνηστος φίλος μου, Αλέξανδρος Λαγκαδάς: «Για να ταξιδεύσουν με σιγουριά οι Αργοναύτες και την νύκτα, κατά τις αναγκαστικές πελαγοδρομίες τους, ο σοφός Κένταυρος Χείρων, που ζούσε σε σπηλιά του Πηλίου, έδωσε στον μαθητή του Ιάσονα έναν χάρτη του ουρανού, με αστερισμούς, που πρώτος αυτός είχε διαχωρίσει και κατατάξει σε ομάδες άστρων. Αυτός ο χάρτης ήταν ο πρώτος ουράνιος χάρτης, που έγινε στον κόσμο και είχε σχεδιαστεί επάνω στο όστρακο μιας χελώνας. Ήταν η αρχή της Ναυτικής Αστρονομίας»!…
        Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι σύμφωνα με τον κ Γεώργιο Βαρουφάκη, Καθηγητή του Πολυτεχνείου και Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων της Χαλυβουργικής Αθηνών, κι αυτό ακόμη το «Χρυσόμαλλον Δέρας» των Αργοναυτών δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά η συμβολική δύναμις του πλούτου, πού διέθεταν οι Έλληνες κάτοικοι του Ευξείνου Πόντου, και ιδίως του Καυκάσου, εκεί που ο ποταμός Φάσης κατέβαζε ψήγματα χρυσού και οι κάτοικοι μάζευαν απλώνοντας προβιές στα νερά του, οπότε το μαλλί, που είχε την ιδιότητα να συγκρατεί τα ψήγματα, εφαίνετο σαν χρυσωμένο!.. (2)
          Βεβαίως, όταν στην Μεσόγειο εμφανίστηκαν πειρατές (ως επί το πλείστον Φοίνικες), που λυμαίνονταν τα ελληνικά παράλια, ο Διόνυσος, σύμφωνα με τον «μύθο», για να τους εκδικηθεί, επειδή του επετέθησαν, έκανε να φυτρώσει μία κληματαριά στο κατάρτι του πλοίου του. Οι πειρατές, πέφτοντας στην θάλασσα, μεταμορφώθηκαν σε δελφίνια!
          Ασφαλώς και ο μύθος είναι συμβολικός. Ο Διόνυσος, όπως και ο Ηρακλής, απ’ τα πανάρχαια χρόνια, στην αυγή κιόλας του Ελληνικού Πολιτισμού, έκαναν τα διηπειρωτικά ταξίδια τους, φθάνοντας απ’ την Ελλάδα στις Ινδίες, όπου άφησαν απογόνους!..
         Ρίξτε μια ματιά στα διάφορα αγγεία ή τους αμφορείς. Τι αποδεικνύουν; Πως η χώρα των Ελλήνων ήταν ανέκαθεν χώρα ναυτικών, αφού η Ελλάδα αποτελείται από χιλιάδες νησιά και η ακτογραμμή της ξεπερνάει τα 15.000 χιλιόμετρα!
         Οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν συνεχώς μέσα στην θάλασσα. Κι όχι μόνον για να ψαρέψουν. Αλλά για να ιδρύσουν και πολλές δεκάδες αποικίες ή για να αναπτύξουν το εμπόριο με τους γειτονικούς και μακρινούς λαούς της οικουμένης!
         Οι Φοίνικες, που εμφανίσθηκαν στο προσκήνιο της Ιστορίας πολύ αργότερα από τους Έλληνες, μπορεί να κυριαρχούσαν στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου και να τους ανταγωνίζονταν, αλλά η βασική δράση τους, όπως τουλάχιστον γράφουμε και μέσα στο βιβλίο μας «Οι δολοφόνοι της Ιστορίας», ήταν η αρπαγή γυναικών, η σωματεμπορία, το δουλεμπόριο κλπ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ο ίδιος ο Όμηρος τους αποκαλεί έθνος εμπορικόν, κερδοσκοπικόν και πανούργον, «δια την ναυτιλίαν και τας τέχνας περιβόητον, αλλά και δια την πειρατείαν ουχ ήττον διαβοώμενον ».
ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!..

         Ακόμη και τα ταξίδια του Οδυσσέως, που πολλοί επίστευαν ότι ήταν ένα «χοντροκομμένο παραμύθι του Ομήρου», απεδείχθησαν ότι ήσαν υπαρκτά, αφού οι πάντες πλέον αντιλαμβάνονται ότι ο θρυλικός αυτός ήρωας του Τρωϊκού πολέμου, φεύγοντας από την Τροία, έπλευσε στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος, στα παράλια της Αφρικής και της Ιταλίας, καθώς και στα νησιά της δυτικής Μεσογείου, για να φθάσει στο νησί της Καλυψούς, πού δεν ήταν άλλο, παρά η Ωγυγία (προφανώς οι νήσοι Βαλεαρίδες), όπου έμεινε επτά ολόκληρα χρόνια.
         Και να σκεφθή κανείς ότι η διάσημη Αμερικανίδα αρχαιολόγος, Μαριέττα Ερτζ, μέσα στα βιβλία της ισχυρίζεται ότι ο Οδυσσέας έφθασε (και μάλιστα δύο φορές) μέχρι την Αμερική (!!), ενώ οι φωνές αυτές πολλαπλασιάζονται από διάφορους άλλους ιστορικούς συγγραφείς και ερευνητές, όπως για παράδειγμα οι κκ Ζίγκφριντ Πετρίδης, Σταύρος Δωρικός, Κώστας Χατζηγιαννάκης και άλλοι, που ανακαλύπτουν συνεχώς ελληνικά πολιτισμικά στοιχεία ακόμη και στους Ίνκας της Αμερικής!..
          Χωρίς την θάλασσα δεν θα είχε «ανθίσει» ο Ελληνικός Πολιτισμός και σήμερα ίσως να μην υπήρχαμε ως Έλληνες πάνω στην γη, πού διαιωνίζουμε την φυλή μας εδώ και χιλιάδες χρόνια, ως αυτόχθονες και γηγενείς!
          Οι Ρόδιοι, για παράδειγμα, σύμφωνα με τον Στράβωνα, «ευτύχουν κατά θάλατταν πολύ προ της πρώτης Ολυμπιάδος (776 π.Χ.) και έπλεον πόρρω της οικείας θαλάσσης επί σωτηρία της ανθρωπότητος»!
         Κι ας είναι καλά η ψυχούλα του Έλληνα, Πυθέα του Μασσαλιώτη, που έκτισε την πρώτη γέφυρα, ενώνοντας την Μεσόγειο με τον Βορρά, αφού ήταν ο πρώτος εξερευνητής, που έφθασε μέχρι τον Βόρειο Πολικό Κύκλο ή του Μιδακρίτου από την Φώκαια, ο οποίος, σύμφωνα με τον Πλίνιο, ήταν ο πρώτος ωκεανοπόρος που ταξίδευσε στον Ατλαντικό, στα Βρετανικά νησιά, τις «Κασσιτερίδες νήσους» από όπου μετέφερε στην Ελλάδα «λευκό μόλυβδο» – κασσίτερο!
         Αλλά, μήπως θα έπρεπε να λησμονήσουμε τον Μέγιστο των Ελλήνων, τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει ολόκληρη την –τότε γνωστή- οικουμένη, καταπλήσσοντας όχι μόνον τους ανθρώπους εκείνης, αλλά και της σημερινής εποχής;
        Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος, «ο με κανέναν άλλον θνητόν όμοιος», όπως γράφει σ’ ένα άρθρο του στην εφημερίδα «Εστία» ο κ Νικόλαος Μάρτης, πρώην υπουργός και Πρόεδρος της Μακεδονικής Εστίας, δεν είχε δίπλα του τον μεγάλο Έλληνα θαλασσοπόρο, τον ναύαρχο Κλέαρχο, του οποίου τα ταξίδια, όπως κι αυτά του Σκύλακα, του Ευδόξου, του Ίππαλου ή του Κοσμά του Ινδικοπλεύστη, έκαναν την Ελλάδα διάσημη και ένδοξη;
        Και πώς μπορούσε να γίνη διαφορετικά, αν σκεφθούμε, για παράδειγμα, ότι κι αυτός ακόμη ο αστρολάβος, που επιλύει αστρονομικά προβλήματα των ναυτικών, είχε επινοηθεί από τον Ίππαρχο και αργότερα τον αντέγραψαν οι Άραβες!
        Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι ο Εύδοξος ο Κιζυκηνός, ήταν ο ατρόμητος θαλασσοπόρος, πού κατέρριψε τον θρύλο, περί υπάρξεως θαλασσίων τεράτων στον Ινδικό Ωκεανό και ανέπτυξε το ναυτικό εμπόριο μεταξύ Ερυθράς θαλάσσης και Ινδιών, ενώ ο Ίππαλος ήταν ο πρώτος, που μελέτησε τον Βόρειο Ινδικό ωκεανό και ιδίως τους περιοδικούς ανέμους και μάλιστα ήταν αυτός, που άνοιξε νέους θαλασσινούς δρόμους προς τις Ινδίες!
         Eάν, σε όλα αυτά, προσθέσουμε και το ναυτικό του Βυζαντίου, που κυριάρχησε επί 1.000 χρόνια σ’ όλον τον κόσμο, αλλά και μεγάλους ΄Ελληνες θαλασσοπόρους, όπως ο Χριστόφορος Κολόμβος, που κατήγετο από την Χίο (3), ή ο Pedro de Candia, το φτωχό Κρητικόπουλο, που έγινε Ισπανός «Ιππότης του χρυσού ξίφους» καθώς και κατακτητής και άρχοντας της χώρας των Ίνκας, ή –αν θέλετε- τον Κεφαλλονίτη ωκεανοπόρο Ιωάννη Φωκά (Juan de Fuca), που εξερεύνησε την Βορειοδυτική Αμερική, αντιλαμβάνεται κανείς τι εσήμαινε και τι σημαίνει για όλους τους ανθρώπους της γης η Ελληνική Φυλή, η οποία, δια της Γνώσεως, ξέρει πότε και πώς θα κατακτά συνεχώς τη Οικουμένη…

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΟΚΡΑΤΟΡΙΑ!…

        ΑΛΛΑ και οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε από τους αρχαίους και βυζαντινούς προγόνους μας. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο και η Ελληνική Σημαία κυματίζει από το πιο μικρό καραβάκι μέχρι το πιο μεγάλο τάνκερ!..
       Έλληνες, εδώ, Έλληνες, εκεί, Έλληνες πιο πέρα!… Όπου κι αν κάτσεις, όπου κι αν σταθείς, παντού το ελληνικό κύμα σε δροσίζει με τις γοργόνες και τις νεράιδες, που σου μαγεύουν – νοερά- τις αισθήσεις, για να ξυπνήσουν μέσα σου και οι Ωκεανίδες και οι Νύμφες και οι Νηρηίδες και όλο το βασίλειο του Ποσειδώνος!…
         Αλλά και αν θελήσεις να ξυπνήσεις από το όνειρο, πάλι σ’ ένα όνειρο θα νομίζεις ότι ζεις: Όλοι σχεδόν οι ΄Ελληνες εφοπλιστές «κουμαντάρουν» παντού και τα νερά της θαλάσσης και τα προϊόντα της γης, δημιουργωντας ταυτόχρονα την δική τους θαλασσοκρατορία!
        Ονόματα όπως: Ωνάσης, Νιάρχος, Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Γουλανδρής, Περατικός, είναι μερικά μόνον από αυτά τα οποία κοσμούν την Βίβλο του διεθνούς εφοπλιστικού κόσμου και κυριαρχούν παντού οι ελληνικές φυσιογνωμίες των με δικά τους ναυπηγεία, με δικά τους τάνκερ, πλοία, κρουαζιερόπλοια, κότερα, και ό,τι άλλο διαθέτει (και παράγει) η θάλασσα, αλλά και ο τετραπέρατος νους των Ελλήνων, για να κάνουν τον Ελληνισμό υπερήφανο στα πέρατα της γης!
        Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε, δεν έχετε παρά ν’ ανοίξετε τους καταλόγους των πλοίων με ελληνική σημαία και τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει Έλληνας!.. Τότε θα συνειδητοποιήσετε τι σημαίνει Ελληνισμός!..

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1) Αλέξανδρος Λαγκαδάς: «Έλληνες θαλασσοπόροι και εξερευνητές».
2) Τον κ. Γ. Βαρουφάκη ο γράφων τον είχε προσκεκλημένο στην τηλεοπτική εκπομπή «Το Ντοκουμέντο της Εβδομάδος» την 4ην Ιουλίου 1997.
3) Ίδε σχετικό κεφάλαιο: «Οι Άγνωστοι Έλληνες!…».

SOURCE   http://www.sakketosaggelos.gr/

About sooteris kyritsis

Job title: (f)PHELLOW OF SOPHIA Profession: RESEARCHER Company: ANTHROOPISMOS Favorite quote: "ITS TIME FOR KOSMOPOLITANS(=HELLINES) TO FLY IN SPACE." Interested in: Activity Partners, Friends Fashion: Classic Humor: Friendly Places lived: EN THE HIGHLANDS OF KOSMOS THROUGH THE DARKNESS OF AMENTHE
This entry was posted in ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.